newscity1.net

10 Καθημερινές Τροφές που Προέρχονται από Κίνα και ΠΡΕΠΕΙ να Αποφεύγουμε

Αρκετές τροφές που υπάρχουν στην Αμερική και την Ευρώπη εισάγονται από την Κίνα, επειδή είναι φτηνότερες, αλλά έρχεται με κόστος στην υγεία μας. Διαβάστε παρακάτω μια λίστα
με δέκα τροφές που παρασκευάζονται στη Κίνα, που πρέπει να αποφεύγουμε:











1. Ψάρια Τιλάπια
Τα ψάρια είναι στη βάση της τροφικής πυραμίδας και τρώνε σχεδόν τα πάντα. Με τη μόλυνση που υπάρχει στη Κίνα, η κατανάλωση τέτοιου ψαριού είναι επικίνδυνη. Υπάρχει επίσης μια μελέτη που υποστηρίζει ότι το ψάρι τιλάπια είναι λιγότερο υγιεινό από το μπέικον.


3. Χυμός μήλου
Η Κίνα είναι γνωστή ότι χρησιμοποιεί επικίνδυνα εντομοκτόνα στις καλλιέργειές τους. Αρκετές φορές γίνεται χρήση εντομοκτόνων που έχουν απαγορευτεί από την κυβέρνησή τους.

4. Επεξεργασμένα μανιτάρια
Όπως και με τα μήλα είναι άγνωστη η προέλευσή τους και οι συνθήκες καλλιέργειας. Προτιμήστε τοπικά προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.

5. Σκόρδο
Τα εντομοκτόνα που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία καλλιέργειας δεν είναι ασφαλή και πρέπει να αποφεύγονται.

6. Κοτόπουλο
Όπως και με το ψάρι, προκύπτουν ζητήματα μόλυνσης και διατροφής των πουλερικών. Η Κίνα συχνά έχει προβλήματα με τη γρίπη των πτηνών και άλλες ασθένειες τροφικής προέλευσης.

7. Πλαστικό ρύζι
Τεράστιες ποσότητες ψεύτικου ρυζιού παράγονται στη Κίνα, και πιστεύεται ότι παράγεται από πατάτες σε συνδυασμό με μια συνθετική ρητίνη. Ο στόχος; Το κέρδος, φυσικά. Το ρύζι παραμένει σκληρό μετά το βράσιμο. Η μακροχρόνια κατανάλωση αυτού του ρυζιού μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

8. Μαύρο πιπέρι
Ένας πωλητής συνελήφθη επειδή πωλούσε πηλό για μαύρο πιπέρι. Αν και φαίνεται να είναι περισσότερο ένα τοπικό ζήτημα, πρέπει πάντα να είμαστε σε επιφυλακή ως προς την ποιότητα.

9. Βιομηχανικό αλάτι
Αλάτι που παράγεται για βιομηχανικό σκοπό καταλήγει στα τραπέζια της Κίνας. Οποιοδήποτε αλάτι προερχόμενο από τη Κίνα, μπορεί επίσης να περιέχει βιομηχανικό αλάτι. Η κατανάλωση τέτοιου είδους αλατιού μπορεί να συμβάλλει στην υψηλή αρτηριακή πίεση του αίματος, και κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου.

10. Αρακάς
Ο ψεύτικος αρακάς φαίνεται πως ήταν αρκετά επικερδής, και μια παράνομη επιχείρηση παρήγαγε για 3 χρόνια, πριν γίνει κάποια έρευνα. Δημιουργούνται με αρακά μπιζελιού και φασόλια σόγιας, προστίθεται πράσινη βαφή και μεταδιθειώδες νάτριο (που χρησιμοποιείται ως λευκαντικό και συντηρητικό). Αυτή η βαφή έχει απαγορευτεί για χρήση σε τρόφιμα, διότι μπορεί να είναι καρκινογόνα, καθώς μπορεί και να επηρεάσει την ικανότητα του σώματος να απορροφήσει το ασβέστιο.

Δυστυχώς, είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε αν ο χυμός μήλου, το σκόρδο ή τα μανιτάρια είναι κινεζικής προέλευσης. Γι” αυτό είναι προτιμότερο να ψωνίζετε τοπικά και να γνωρίζετε την προέλευση των προϊόντων.









0 Response to " 10 Καθημερινές Τροφές που Προέρχονται από Κίνα και ΠΡΕΠΕΙ να Αποφεύγουμε "

Δημοσίευση σχολίου