newscity1.net

Ξέρεις τι σε τονώνει περισσότερο από έναν καφέ;

Μήπως ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που δεν μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι και
να βάλουν μπροστά τη μέρα τους, αν δεν πιουν
πρώτα μια γουλιά καφέ; Μήπως ο καφές είναι ο μόνιμος «σύμμαχος» στη διάρκεια της μέρας που σας δίνει ενέργεια και δεν μπορείτε να τον αποχωριστείτε;

Κι όμως η φύση μας έχει προσφέρει απλόχερα το «διεγερτικό» που δίνει ενέργεια, δεν έχει παρενέργειες -π.χ. πολλοί έχουν ευαισθησία στο στομάχι, ωστόσο συνεχίζουν να πίνουν καφέ- ούτε θερμίδες και μπορείς να το βρεις παντού.

Ο λόγος βεβαίως για το απλούστερο «δώρο» που μπορεί να κάνει στον οργανισμό του κάθε άνθρωπος: ένα ποτήρι νερό. Οι διαιτολόγοι είναι ξακάθαροι. «Ο καφές μπορεί να σου δώσει λίγη ενέργεια παραπάνω όμως δεν βοηθάει στη συγκέντρωση και η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να διαταράξει το βιολογικό σου ρολόι» δηλώνει η διαιτολόγος Λόρεν Σμιτ.

«Το καλύτερο και ό,τι πιο απλό μπορείς να πιεις είναι ένα ποτήρι νερό, το οποίο ενυδατώνει τον οργανισμό, οπότε ενισχύει τη συγκέντρωση. Τα λαχανικά ή τα φρούτα κάνουν επίσης καλό γιατί έχουν μεγάλο ποσότητα νερού, όμως το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος που χρειάζεται ενέργεια και συγκέντρωση είναι το απλούστερο: να θυμάται κατά τη διάρκεια της μέρας να πίνει πολύ νερό, γιατί είναι το καλύτερο «καύσιμο» του οργανισμού».

0 Response to " Ξέρεις τι σε τονώνει περισσότερο από έναν καφέ; "

Δημοσίευση σχολίου