newscity1.net

Εφιαλτική πρόβλεψη: Μέλλον χειρότερο κι από εξαφάνιση της ανθρωπότητας

Το περίφημο «ερώτημα Φέρμι» ή «παράδοξο του Φέρμι» χρησιμοποιεί ένας Ρώσος διακεκριμένος
φυσικός για να κάνει μια εφιαλτική πρόβλεψη για το μέλλον της ανθρωπότητας, κάνοντας λόγο για μέλλον
«χειρότερο και από εξαφάνιση».

Ο Ενρίκο Φέρμι -ένας από τους δημιουργούς της ατομικής βόμβας- είχε διερωτηθεί: αφού στο γαλαξία μας υπάρχουν εκατομμύρια άστρα σαν τον Ήλιο και αφού στο σύμπαν υπάρχουν αμέτρητοι γαλαξίες, γιατί δεν έχουμε ακόμα απόδειξη για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Μια δυσοίωνη απάντηση στο ερώτημα αυτό δίνει με δημοσίευσή του ο θεωρητικός φυσικός Αλεξάντερ Μπερέζιν, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ακόμα δεν υπάρχει στο σύμπαν πολιτισμός που να μπορεί να πραγματοποιήσει διαστρικά ταξίδια.

Η εξαιρετικά απαισιόδοξη πρόβλεψη του Μπερέζιν είναι ότι ο πρώτος πολιτισμός που θα αποκτήσει τέτοια τεχνολογία θα προχωρήσει σε εκστρατεία επικυριαρχίας σε όλους τους πολιτισμούς που θα ανακαλύπτει.

Μάλιστα, ο Ρώσος φυσικός υποστηρίζει ότι η γενοκτονία των άλλων πολιτισμών δεν θα είναι μια συνειδητή πράξη, αλλά αποτέλεσμα της εκστρατείας επέκτασης του πολιτισμού που θα έχει τη δυνατότητα διαστρικών ταξιδιών.

Η μόνη ακτίδα ελπίδας που αφήνει η πρόβλεψη του Μπερέζιν είναι ότι ο πλανήτης μας και το ηλιακό μας σύστημα είναι σε καλή κατάσταση και η ανθρωπότητα ήδη εξετάζει τις δυνατότητες διαστρικών ταξιδιών, οπότε ίσως να προλάβει άλλο πολιτισμό...



0 Response to " Εφιαλτική πρόβλεψη: Μέλλον χειρότερο κι από εξαφάνιση της ανθρωπότητας "

Δημοσίευση σχολίου