newscity1.net

Οδηγός επιβίωσης για το καλοκαίρι. Τι να προσέξετε

Το καλοκαίρι, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί και συνήθως "αθόρυβοι" καθώς τους
αντιλαμβάνεστε όταν έχει γίνει η ζημιά. Τι πρέπει να προσέξετε.Το καλοκαίρι μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο αν δεν προσαρμοστείτε στις αλλαγές στην καθημερινότητα λόγω των διακοπών, της ζέστης αλλά και των ...
βουτιών. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί και συνήθως "αθόρυβοι" καθώς τους αντιλαμβάνεστε όταν έχει γίνει η ζημιά.

Για παράδειγμα, η επαφή με σκουριασμένα εργαλεία ή άλλα αντικείμενα που έχουν εκτεθεί στη σκουριά κρύβει την απειλή τετάνου. Για αυτό καλό είναι να έχετε κάνει το εμβόλιο του τετάνου. Αλλά και τα κουνούπια δεν θα πρέπει να τα παίρνετε αψήφιστα, καθώς ορισμένα από αυτά είναι φορείς σοβαρών ασθενειών όπως της εγκεφαλίτιδας του Δυτικού Νείλου.

Ένα εντομοαπωθητικό προσφέρει προστασία. Φυσικά το καλύτερο "φάρμακο" είναι να εξαλείψετε όλα τα σημεία με στάσιμα νερά κοντά στο σπίτι σας. Για πολλούς, οι διακοπές συνδυάζονται με βόλτες στα μονοπάτια. Μην περπατάτε αφηρημένα και έχετε πάντα υπόψη σας ότι υπάρχουν και φίδια. Καλό είναι να βαδίζετε στη μέση του μονοπατιού και να έχετε ένα καλάμι.

Για κάποιους, η περίοδος των διακοπών είναι ευκαιρία να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο της...γυμναστικής. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι η έντονη γυμναστική όταν κάνει πολλή ζέστη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, ειδικά σε ηλικιωμένους σε μικρά παιδιά και σε εκείνους που πάσχουν χρόνια προβλήματα υγείας.

Μην περπατάτε ποτέ ξυπόλητοι. Η παραλία, οι κοινόχρηστοι χώροι ακόμα και οι κλειστοί χώροι κρύβουν κινδύνους. Σκισίματα από σπασμένα γυαλιά, εγκαύματα από αναμμένα τσιγάρα και στραμπουλήγματα είναι φαινόμενα του καλοκαιριού. Φυσικά, φροντίστε να φοράτε πλαστικά παπούτσια γύρω από τις πισίνες και τις δημόσιες ντουζιέρες. Ειδικά αν πάτε κάμπινγκ, μη φορέσετε το πρωί τα παπούτσια σας πριν τα τινάξετε καλά και τα ελέγξετε, διότι μπορεί να έχει βρει μέσα τους καταφύγιο κάποιο έντομο.

Το καλοκαίρι οι τροφοδηλητηριάσεις είναι συνηθισμένες λόγω των αλλοιωμένων λόγω ζέστης τροφίμων. Για αυτό μην ξεχνάτε να βάζετε όλα τα φαγητά στο ψυγείο μέσα σε 2 ώρες από τη στιγμή που τελειώνει το μαγείρεμά τους.








0 Response to " Οδηγός επιβίωσης για το καλοκαίρι. Τι να προσέξετε "

Δημοσίευση σχολίου