newscity1.net

Δείτε Τα πιο τρομακτικά αεροδρόμια στον κόσμο

Αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που φοβούνται τα ταξίδια με αεροπλάνο, και ειδικά
το τμήμα εκείνο του ταξιδιού που λέγεται
«απογείωση και προσγείωση», ίσως να πρέπει να αποφύγετε… τα παρακάτω αεροδρόμια 







Δείτε τα δέκα πιο «συναρπαστικά τρομακτικά» αεροδρόμια του κόσμου, όπως τα παρουσίασε σε δημοσίευμα της Daily Mail:

Αεροδρόμιο Mariscal Sucre, Ισημερινός

Το αεροδρόμιο στον Ισημερινό περιβάλλεται από τεράστια ηφαίστεια μεγάλου υψόμετρου. Υπήρξαν τουλάχιστον δέκα σοβαρά ατυχήματα από τότε που άνοιξε

Αεροδρόμιο Paro,  Μπουτάν

Αυτό το μικροσκοπικό αεροδρόμιο βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά των Ιμαλαΐων. Η προσγείωση εκεί είναι τόσο δύσκολη και ελάχιστοι  πιλότοι στον κόσμο έχουν τα προσόντα για να προσγειωθούν εκεί. Παρά τις επικίνδυνες συνθήκες, η θέα των καταγάλανων νερών πάνω από τον ποταμό Πάρο και το πλούσιο πράσινο φύλλωμα των Ιμαλαΐων είναι εκπληκτική.

Αεροδρόμιο Lukla, Νεπάλ


newscity1.net
Βουνά από τη μία πλευρά και ένας θεόρατος βράχος από την άλλη. Αυτή είναι η εικόνα που συναντά κανείς όταν ετοιμάζεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Lukla στο ανατολικό Νεπάλ.

Διεθνές αεροδρόμιο Princess Juliana


  Το διεθνές αεροδρόμιο Princess Juliana είναι το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην θάλασσα της Καραϊβικής. Κάθε φορά που ένα αεροσκάφος χρησιμοποιεί τον διάδρομο 10 του αεροδρομίου Princess Juliana ένας ισχυρός άνεμος κάνει την εμφάνιση του στην παραλία.

Kai Tak Airport, Χονγκ Κονγκ

 

Μπορεί να έκλεισε το 1998, όμως όσοι είχαν ταξιδέψει εκεί, ακόμη θυμούνται πόσο κοντά πετούσαν πάνω από τους ουρανοξύστες του Χονγκ Κονγκ.

Αεροδρόμιο Courchevel,  Γαλλία


ΤΟ Courchevel βρίσκεται στις γαλλικές Άλπεις και είναι ένα από τα πιο διάσημα χιονοδρομικά κέντρα του κόσμου. Το αεροδρόμιο της πόλης βρίσκεται στα βουνά και είναι διάσημο όχι μόνο για την επικινδυνότητα του, αλλά και για το γεγονός ότι σε αυτό γυρίστηκε η πρώτη σκηνή από την ταινία του James Bond "Tomorrow Never Dies".

Διεθνές Αεροδρόμιο της Μαδέρα


Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Μαδέρα στην Πορτογαλία, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Funchal, άνοιξε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 1964 με δύο διαδρόμους 1.600 μέτρων. Μετά από ένα δυστύχημα ενός Boeing 727 που πετούσε από τις Βρυξέλλες στην Μαδέρα στις 19 Νοέμβρη του 1977 που στοιχησε τη ζωή σε 131 επιβαίνοντες επεκτάθηκε ο αεροδιάδρομος. Το συνολικό μήκος του διαδρόμου σχεδόν διπλασιάστηκε, γεγονός που σημαίνει ότι το μισό του διαδρόμου στέκεται σε κολώνες.

Αεροδρόμιο Barra, Σκοτία


Στο αεροδρόμιο του νησιού Barra όμως, που βρίσκεται στην περιοχή Outer Hebrides της Σκωτίας, υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά με αεροδρόμια που βρίσκονται κοντά σε παραλίες. Βλέπετε, ο διάδρομος του αεροδρομίου Barra είναι η παραλία, όσο παράξενο και αν ακούγεται.

Gustaf III, Άγιος Βαρθολομαίος, Καραϊβική


newscity1.net
Ο μικρός διάδρομος του αεροδρομίου Gustaf ΙΙΙ, στο νησί του Αγίου Βαρθολομαίου, ξαφνικά σταματά στη.. θάλασσα! Το αεροδρόμιο εξυπηρετεί μόνο μικρά αεροσκάφη, χωρητικότητας 20 ατόμων, που ταξιδεύουν συνήθως από τα γειτονικά νησιά.

Το αεροδρόμιο του Gibraltar


Το αεροδρόμιο του Γιβραλτάρ είναι ένα πραγματικά ασυνήθιστο αεροδρόμιο. Βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από το κέντρο του Γιβραλτάρ, και έχει τη διάκριση του πιο κοντινού αεροδρομίου στην πόλη που εξυπηρετεί.












0 Response to " Δείτε Τα πιο τρομακτικά αεροδρόμια στον κόσμο "

Δημοσίευση σχολίου