newscity1.net

Δείτε δέκα αθώα συμπτώματα που απειλούν την ζωή σας

Ένας "απλός" πονοκέφαλος, μια "μικρή" δυσκολία στην όραση, ένας "περιστασιακός" βήχας.
Συνηθίζουμε να λέμε ψέμματα ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό σχετικά με διάφορα συμπτώματα
κακής υγείας που μας συμβαίνουν, μόνο και μόνο για να αποφύγουμε το στρες του να αντιμετωπίσουμε όπως πρέπει την κατάσταση.

Πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν με κάθε τρόπο κ δικαιολογία την επίσκεψη στον γιατρό. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να αγνοούμε συγκεκριμένα συμπτώματα, αφού αποτελούν πρώιμα σημάδια μιας πολύ πιο σοβαρής πάθησης.

Δείτε 10 συμπτώματα που απαγορεύεται να αγνοήσετε:

Επίμονος βήχας: Αν περάσατε πρόσφατα κάποια ίωση, τότε ο βήχας μπορεί να εξακολουθήσει να σας ενοχλεί για μερικές μέρες ή και εβδομάδες στην χειρότερη περίπτωση. Αλλά αν ο βήχας δεν φεύγει τότε μπορεί να είναι σύμπτωμα πολλών ασθενειών, όπως φυματίωση, λοίμωξη του αναπνευστικού ή ακόμα και καρκίνου του πνεύμονα.

Αιμορραγία στα κόπρανα: Αν παρατηρήσετε ότι σχεδόν κάθε φορά που πηγαίνετε στην τουαλέτα, βλέπετε λίγο αίμα στα κόπρανά σας, τότε μην το αμελήσετε: μπορεί να είναι κάτι απλό όπως αιμορροΐδες ή κάτι πολύ πιο σοβαρό όπως καρκίνος του ορθού.

Πολύ δυνατοί πονοκέφαλοι: Όλοι βιώνουμε περιστασιακά πονοκεφάλους. Αλλά αν σας συμβαίνει πολύ συχνά και σε μεγάλη ένταση, τότε πρέπει να πάρετε μέτρα άμεσα. Στην πιο απλή περίπτωση φταίνε τα καινούργια γυαλιά που φορέσατε ή κάποια πρόσφατη αλλαγή στην διατροφή και στις καθημερινές σας συνήθειες. Υπάρχει όμως πιθανότητα να "κρύβουν" ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή κάποιον όγκο.

Προβλήματα στην όραση: Μια απλή "θολούρα" μπορεί να είναι σύμπτωμα κούρασης. Αλλά αν βλέπετε απότομες αλλαγές φωτός, περίεργα φωτεινά, ακανόνιστα, σχήματα ή ξαφνικ΄λες λάμψεις φωτός, τότε είναι πιθανό να κινδυνεύετε με αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς χιτώνα.

Πόνοι στο στήθος: Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως δυσπεψία και καούρες, αλλά ένας πόνος στο στήθος μπορεί να είναι σημάδι σοβαρής καρδιακής πάθησης. Ειδικά αν συνδυάζεται με πόνους και μούδιασμα στο αριστερό σας χέρι, τότε μην χάσετε καν χρόνο ενημερώνοντας τον γιατρό σας: πηγαίνετε επειγόντως στο νοσοκομείο, αφού το πιο πιθανό είναι ότι βιώνετε ένα έμφραγμα.

Εφίδρωση τη νύχτα: Αν ιδρώνετε συχνά τις νυχτερινές ώρες, χωρίς προφανώς να ευθύνεται γι' αυτό η υψηλή θερμοκρασία, τότε μην το αμελήσετε. Μπορεί να είναι σύμπτωμα φυματίωσης, νόσου του Hodgkin ή ακόμα κ λεμφικού καρκίνου ή AIDS!

Πόνοι στα γεννητικά όργανα: Είναι κάτι κατά κανόνα αφύσικο και συνήθως υποδηλώνει ότι πάσχετε από ουρολοίμωξη ή κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Ακόμα και να μην αισθάνεστε υπερβολικό πόνο, κάντε εξετάσεις, αφού πρόκειται για ιδιαίτερα κολλητικές ασθένειες μέσω του σεξ.

Καινούργιες ελιές στο δέρμα: Ποτέ μην αμελήσετε μια ελιά που εμφανίζεται σε σημείο που δεν υπήρχε σημάδι στο σώμα σας ή αλλάζει μέγεθος, σχήμα και χρώμα. Αν δεν επισκεφθείτε τον γιατρό, μπορεί να αντιμετωπίσετε πολύ πιο σοβαρά προβλήματα στο μέλλον.

Απότομη μυική εξασθένηση: Αν ξαφνικά νιώθετε ότι δεν μπορείτε να σταθείτε στα πόδια σας, να περπατήστε ή να ισορροπήσετε και πως οι μυς σας είναι ξαφνικά αδύναμοι ενώ μόλις την προηγούμενη μέρα ήταν καλά, τότε κάντε εξετάσεις. Μπορεί να είναι σύμπτωμα νόσου του Πάρκινσον ή και ελαφρού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Συχνοουρία: Όλοι οι άνθρωποι πηγαίνουν στην τουαλέτα για να ουρήσουν μερικές φορές την ημέρα. Αν όμως σας συμβαίνει πολύ πιο συχνά του κανονικού (ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου) τότε μπορεί να έχετε πρόβλημα στον προστάτη, λοίμωξη του ουροποιητικού ή ακόμα και πρώιμα σημάδια διαβήτη τύπου 2.





0 Response to " Δείτε δέκα αθώα συμπτώματα που απειλούν την ζωή σας "

Δημοσίευση σχολίου