newscity1.net

Σας αρέσει να πίνετε τον καφέ σας σκέτο; Αυτό κάτι σημαίνει!

Σας αρέσει να πίνετε τον καφέ σας σκέτο; Ακόμα κι ένας κόκκος ζάχαρης σας χαλάει τη γεύση; Αν σας αρέσει να πίνετε τον καφέ σας σκέτο τότε αυτό
μπορεί να σημαίνει κάτι.Σύμφωνα με μία νέα μελέτη, η οποία διαπιστώνει ότι
οι άνθρωποι που προτιμούν τον καφέ τους σκέτο είναι πιο πιθανό να έχουν ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά στην προσωπικότητας τους.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ στην Αυστρία μελέτησαν 953 ενήλικες Αμερικανούς, με μέσο όρο ηλικίας τα 35 χρόνια. Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτηματολόγιο για το ποιες τρόφιμα τους άρεσαν περισσότερο και, στη συνέχεια, συμπλήρωσαν διάφορα άλλα ερωτηματολόγια προσωπικότητας, τα οποία κατέγραφαν ιδιότητες, όπως ο ναρκισσισμός, η επιθετικότητα, η ψυχοπάθεια και η τάση για καθημερινό σαδισμό ή μαζοχισμό.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα άτομα που προτιμούσαν γενικά τις πικρές γεύσεις στο φαγητό και το ποτό (μπύρα, καφές, ραπανάκια, σέλινο κλπ) είχαν περισσότερα "κακόβουλα χαρακτηριστικά προσωπικότητας" και σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία σε συμπεριφορές “σαδισμού” και “ψυχοπάθειας”.

Επίσης, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η προτίμηση στις πικρές γεύσεις ήταν πολύ πιο ισχυρό κριτήριο της προσωπικότητας ενός ατόμου από οποιαδήποτε από τις άλλες γεύσεις και ότι μια συμπάθεια για τέτοιες τροφές και ποτά ήταν σταθερά συνδεδεμένη με το πόσο “σκοτεινή προσωπικότητα” έχει το άτομο αυτό.







0 Response to " Σας αρέσει να πίνετε τον καφέ σας σκέτο; Αυτό κάτι σημαίνει! "

Δημοσίευση σχολίου