newscity1.net

Οι 5 πιο συνηθισμένοι λόγοι που αισθάνεστε κούραση!


Σε όλους τυχαίνει σε κάποια περίοδο της ζωής τους να αισθάνεται κούραση, κόπωση και εξάντληση χωρίς όμως να
μπορούν να προσδιορίσουν το λόγο που έχουν την αίσθηση αυτή. Υπάρχουν, λοιπόν, πέντε αιτίες που προκαλούν κόπωση κ πολύ συχνά δεν τις λαμβάνουμε υπόψη. Πάμε να τις γνωρίσουμε:



 


1. Δεν κοιμάστε αρκετά

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά έχει μεγάλη σημασία και μπορεί επηρεάσει αρνητικά τη συγκέντρωση και την υγεία σας. Οι ενήλικες θα πρέπει κοιμόμαστε επτά έως οκτώ ώρες κάθε βράδυ. Αν η κούρασή σας οφείλεται στν έλλειψη ύπνου, βάλτε σε προτεραιότητα τν διατήρηση ενός κανονικού προγράμματος. Απομακρύντε laptop, κινητά και τηλεοράσεις από το υπνοδωμάτιο και ζητήστε τη βοήθεια ενός γιατρού αν έχετε κάποια διαταραχή ύπνου.

2. Δεν τρώτε σωστά!

Το να καταναλώνετε τα λάθος τρόφιμα είναι μία από τις συνηθέστερες αιτίες έλλειψης ύπνου. Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή, ώστε να διατηρήσετε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας σε φυσιολογικά επίπεδα. Ξεκινήστε πάντα τη μέρα σας με ένα καλό πρωινό και προσπαθήστε να συμπεριλάβετε πρωτεΐνες και υδατάνθρακες σε κάθε γεύμα. Επίσης, να τρώτε σνακ ανάμεσα στα γεύματα για να παίρνετε ενέργεια.

3. Αναιμία

Η αναιμία είναι μία απ τις κύριες αιτίες της κόπωσης στις γυναίκες. Η εμμηνορροϊκή απώλεια αίματος μπορεί να προκαλέσει έλλειψη σιδήρου, θέτοντας τες σε κίνδυνο. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι απαραίτητα επειδή μεταφέρουν οξυγόνο στους ιστούς και τα όργανά σας. Για να αντιμετωπίσετε την αναιμία που προκαλείται από ανεπάρκεια σιδήρου θα πρέπει να πάρετε συμπληρώματα σιδήρου και να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο, όπως το άπαχο κρέας, το συκώτι, τα οστρακοειδή, τα φασόλια και τα εμπλουτισμένα δημητριακά.

4. Καταθλιπτική διάθεση

Έχει πολλές σωματικές επιπτώσεις. Η κόπωση, ο πονοκεφάλος και η απώλεια της όρεξης είναι μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα. Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι και “πεσμένοι” για πολύ καιρό επισκεφθείτε έναν ειδικό.

5. Η καφεΐνη

Μπορεί να σας διατηρεί συγκεντρωμένους και σε εγρήγορση, όταν καταναλώνεται όμως σε μέτριες δόσεις. Η καφεΐνη έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του καρδιακού ρυθμού, της αρτηριακής πίεσης και της νευρικότητας. Προσπαθήστε τα διακόψετε σταδιακά τν καφέ, το τσάι, τη σοκολάτα, τα αναψυκτικά καθώς και τυχόν φάρμακα που περιέχουν καφεΐνη.







0 Response to " Οι 5 πιο συνηθισμένοι λόγοι που αισθάνεστε κούραση! "

Δημοσίευση σχολίου