newscity1.net

Ζεστό νερό με μέλι: 5 λόγοι που πρέπει να το πίνετε

Γνωρίζατε πως αν πίνετε κάθε πρωί ένα ποτήρι ζεστό νερό με μέλι μπορείτε να συμβάλλετε στην
αύξηση του μεταβολισμού σας και να ενισχύσετε την απώλεια των περιττών κιλών.Η κατανάλωση ενός ποτηριού ζεστό νερό με μέλι κάθε
πρωί δεν μας κοστίζει τίποτα αλλά μας βοηθάει πολύ. Πρόκειται για μια από εκείνες τις φυσικές θεραπείες που είναι τόσο παλιές όσο και αποτελεσματικές.

Όταν σηκωνόμαστε το πρωί, κατά κανόνα δεν έχουμε χρόνο για οτιδήποτε και προσπαθούμε με βιασύνη να προλάβουμε τα πάντα. Συνήθως για πρωινό παίρνουμε «κάτι» μαζί με μια κούπα καφέ και βιαζόμαστε να φύγουμε από το σπίτι χωρίς, ωστόσο, να έχουμε προετοιμάσει τον οργανισμό μας και το σώμα μας για τις απαιτήσεις της μέρας.

Το να ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα ποτήρι ζεστό νερό με μέλι είναι σε θέση να μας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα.
Επιπλέον, αν συνδυάσουμε αυτό το ποτό με ένα ισορροπημένο και δυναμωτικό θρεπτικό πρωινό, θα φύγουμε από το σπίτι με περισσότερη ενέργεια. Όπως επίσης και με ένα δυνατότερο και περισσότερο ανθεκτικό ανοσοποιητικό σύστημα.
Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε 5 καλούς λόγους που αποδεικνύουν γιατί είναι σοφό να συμπεριλάβετε το ζεστό νερό με μέλι στη διατροφή σας.

1. Ζεστό νερό με μέλι: βοηθά στο αδυνάτισμα

Όπως γνωρίζετε, το μέλι είναι υποκατάστατο της ζάχαρης. Είναι πλούσιο σε αμινοξέα, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Χωρίς αμφιβολία, αποτελεί συμπλήρωμα της διατροφής μας. Μπορεί επίσης να μας βοηθήσει στη μείωση της παραπανίσιας πρόσληψης θερμίδων που προκαλούν την αύξηση του σωματικού βάρους.

Ξεκινώντας τη μέρα σας με ένα ποτήρι ζεστό νερό με μέλι, θα βελτιώσετε σημαντικά αυτές τις βασικές λειτουργίες που σας βοηθούν να χάσετε βάρος και να αδυνατίσετε:

Αποτοξινώνει τον οργανισμό.
Είναι εύγευστο.
Βελτιώνει την πέψη και αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα.
Απολαμβάνετε μια θρεπτική θεραπεία που χαρίζει ενέργεια και σας κάνει πιο δραστήριους.

Επιπλέον, αν θέλετε να χάσετε βάρος με τρόπο υγιεινό, μη διστάσετε να πιείτε ένα ποτήρι ζεστό νερό με μέλι προσθέτοντας μια πρέζα κανέλα.

Ακολουθήστε αυτή τη συμβουλή μόλις σηκώνεστε το πρωί και πριν πέσετε για ύπνο το βράδυ. Με αυτό θα κατορθώσετε να επιταχύνετε τις διαδικασίες λειτουργίας του μεταβολισμού σας.

2. Βελτίωση των πεπτικών λειτουργιών

Όπως ακριβώς προαναφέραμε στην αρχή αυτού του άρθρου, είναι εξαιρετικά χρήσιμο να πίνει κανείς ζεστό νερό με μέλι αμέσως μόλις ξυπνήσει το πρωί, με άδειο στομάχι.

Αυτή είναι η στιγμή που τα πεπτικά υγρά μας μπορούν να απορροφήσουν ευκολότερα τα φυσικά συστατικά του μελιού και τα ένζυμά τους.
Το ζεστό νερό μάς βοηθά επίσης να αποδομήσουμε μέρη αυτών των τοξινών που προσκολλώνται στο εντερικό πεπτικό δίκτυο. Θα καθαρίσει επίσης και θα αποβάλλει όλα τα εναπομείναντα στοιχεία των περιττωμάτων.
Αργότερα, χάρη σε αυτό το καθαρότερο εντερικό σύστημα και το προστατευμένο στομάχι, επεξεργαζόμαστε καλύτερα τις τροφές μας. Ο οργανισμός μας απορροφά τα θρεπτικά στοιχεία πιο αποτελεσματικά.
Μην ξεχνάμε επίσης πως το μέλι είναι φυσικό αντιβιοτικό. Μας επιτρέπει να καταπολεμήσουμε αυτά τα μικρόβια που προκαλούν στομαχικές λοιμώξεις.

3. Ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος

Πρέπει να σημειωθεί πως η φυσική αυτή θεραπεία με ζεστό νερό με μέλι έχει αποτελέσματα μονάχα αν είμαστε συνεπείς και τη λαμβάνουμε σε ημερήσια βάση.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να ενδυναμωθεί σταδιακά ο οργανισμός μας μέσω αυτού του θαυμάσιου συνδυασμού βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και αμινοξέων. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να ισχυροποιήσουν την άμυνά μας και να αποκρούσουν τα παθογόνα που βρίσκονται στο περιβάλλον και μας απειλούν.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτή η φυσική θεραπεία δρα επίσης και ως εσωτερικός ρυθμιστής που μας επιτρέπει να διατηρήσουμε σωματική ισορροπία. Ένα παράδειγμα είναι τα επίπεδα της κορτιζόλης στο σώμα, με στόχο τη μείωση του άγχους.

Αξίζει να δείξετε σταθερότητα και συνέπεια και να πίνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό με μέλι κάθε πρωί.

4. Μείωση των αλλεργικών επιπτώσεων


Το μέλι δεν πρόκειται να σας απαλλάξει από τις αλλεργίες. Αυτό που μπορεί, ωστόσο, να κάνει είναι να μειώσει τη σφοδρότητα των συμπτωμάτων, όπως του βήχα, της ξηρότητας του λαιμού, του άσθματος και της νευρικότητας.

Επίσης, μπορεί να σας προστατεύσει από τους παράγοντες που επιτίθενται στο σύστημά σας.

5. Ζεστό νερό με μέλι για αποτοξίνωση του οργανισμού

Γνωρίζουμε πως οι θεραπείες που καθαρίζουν τον οργανισμό είναι πολύ της μόδας. Έχοντας αυτό στο μυαλό, σας διαβεβαιώνουμε πως καμιά δεν είναι τόσο εύκολη στην προετοιμασία και αποτελεσματική όσο αυτή με ζεστό νερό με λίγο μέλι και το χυμό μισό λεμονιού.

Η προσθήκη του χυμού λεμονιού μάς βοηθά να αποτοξινώσουμε το σώμα μας βελτιώνοντας την ηπατική λειτουργία.
Πρέπει να θυμόμαστε ότι το γεγονός πως το λεμόνι και το μέλι συνδυάζονται με το ζεστό νερό βοηθά την ούρηση και την υγεία του ουροποιητικού συστήματος.

Σημεία που χρειάζονται προσοχή στο ρόφημα

Δεν συστήνεται σε παιδιά κάτω των 3 ετών να καταναλώνουν μέλι.
Το μέλι με το νερό δεν πρέπει ποτέ να υποκαθιστά ένα ολοκληρωμένο γεύμα και δεν πρέπει να λογίζεται σε καμιά περίπτωση ως πρωινό.
Αφού περάσουν 20 λεπτά από την ώρα που θα πιείτε το ποτό, διαλέξτε να φάτε ένα κανονικό πρωινό.
Μην προσθέτετε ποτέ το μέλι στο νερό ενώ αυτό βράζει, καθώς αυτό θα αλλάξει τη χημική σύσταση του μελιού. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό, όχι να βράζει.
Αγοράζετε πάντα βιολογικό μέλι. Αν προτιμήσετε κάποιο από το σουπερμάρκετ, υπάρχει η πιθανότητα να έχει επιβαρυνθεί με την προσθήκη ανθυγιεινών γλυκαντικών ουσιών.


0 Response to " Ζεστό νερό με μέλι: 5 λόγοι που πρέπει να το πίνετε "

Δημοσίευση σχολίου