newscity1.net

3 κακές συνήθειες που σαμποτάρουν τα αποτελέσματα σου

Προπονείσαι σκληρά, τρέφεσαι σωστά, αλλά ακόμη δεν βλέπεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Μήπως ο ένοχος είναι κάποια από αυτές τις κακές συνήθειες;
Είμαστε βομβαρδισμένοι από πληροφορίες σχετικά με το fitness, τη διατροφή και την προπόνηση.
Φαίνεται να υπάρχει η τέλεια λύση, για την επίτευξη των fitness στόχων σου, σε κάθε εφημερίδα, επιστημονικό περιοδικό ή πρόγραμμα που συναντάς Ωστόσο, γι την ακρίβεια, κανείς δεν έχει μια λύση, και όταν έχει, είναι συνήθως μια γρήγορη.

Άρα, πως σταματάς την αποτυχία; Οι περισσότεροι αποτυγχάνουν στο να δούνε τα βασικά που μπορούν να διατηρήσουν τη συνέχεια των αποτελεσμάτων, μακροπρόθεσμα. Είναι τα μικρά πράγματα που κάνεις κάθε μέρα, συχνά χωρίς να τα προσέχεις, που θα σε φτιάξουν ή θα σε χαλάσουν.

Για να επωφεληθείς τα μέγιστα από τη διατροφή σου ή τις προπονήσεις σου, το να έχεις καλές συνήθειες για να τα υποστηρίξεις είναι ακριβώς αυτό που θα σε οδηγήσει στον στόχο σου γρηγορότερα και θα κάνει την πορεία πολύ πιο εύκολη.

Ας ρίξουμε μια πιο κοντινή ματιά στο πως αυτές οι κακές συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν όλους τους τομείς της υγείας σου.

Τσιγκουνιές στον ύπνο 

Η ποιότητα του ύπνου είναι κάτι υποκειμενικό. Πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν φτωχό ύπνο. Ας χωρίσουμε τη διαταραχή του ύπνου σε δύο κατηγορίες.

Δυσκολία στο να κοιμηθείς

Αυτό συμβαίνει κυρίως εξαιτίας, αλλά όχι μόνο, των υψηλών επιπέδων κορτιζόλης—την ορμόνη του στρες—αργά το βράδυ. Αντί να κάνεις μια εξέταση αίματος για να μετρήσεις τα επίπεδα κορτιζόλης, μπορείς να καταλάβεις αν έχεις υψηλά επίπεδα κορτιζόλης παρατηρώντας τη νυχτερινή σου ρουτίνα. Η εργασία μέχρι αργά το βράδυ είναι ο νούμερο ένα ένοχος. Το άγχος από τη δουλειά τη νύχτα αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης πριν πας για ύπνο.

Ο εγκέφαλος σου χρειάζεται χρόνο να χαλαρώσει κ να προετοιμαστεί για την ώρα του ύπνου. Δημιούργησε μια ρουτίνα/πρόγραμμα για να δείξεις στο σώμα σου ότι είναι ώρα να ξαπλώσει και να χαλαρώσει. Χαμήλωσε τα φώτα και κλείσε τον υπολογιστή, το τάμπλετ και τα τηλέφωνα τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο. Τα ηλεκτρονικά εκπέμπουν φως του μπλε φάσματος, το οποίο αναστέλλει την παραγωγή μελατονίνης του σώματος, την ορμόνη που σου φέρνει υπνηλία.

Ξυπνάς κατά τη διάρκεια της νύχτας

Αυτό μπορεί να είναι σημάδι τροφικής δυσανεξίας, πράγμα που προκαλεί μια αύξηση στην κορτιζόλη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η καλύτερη λύση στην προκειμένη, είναι κρατάς διατροφικό ημερολόγιο και να αναζητάς μοτίβα στη διατροφή σου και τον διαταραγμένο ύπνο. Μερικοί συνήθεις ύποπτοι είναι τα γαλακτοκομικά, οι ξηροί καρποί, η γλουτένη και ο καφές. Ο καφές, όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες κατά τη διάρκεια της μέρας, μπορεί να κάνει την ποιότητα του ύπνου σου να υποφέρει. Αν υποψιάζεσαι ότι ο καφές σε κρατάει ξύπνιο, σταμάτα να πίνεις μετά τις 2 το μεσημέρι. 

Βραδινές λιγούρες
Πολλοί bodybuilder της παλιάς σχολής τρελαίνονται στην ιδέα του “νυχτερινού καταβολισμού,” ή ότι χάνεις μυϊκή μάζα ενώ κοιμάσαι. Εκτός αν θέλεις το συκώτι σου να δουλεύει υπερωρία για την πέψη αντί να ξεκουράζεται και να αναζωογονείται, τα σνακ αργά το βράδυ μπορούν να σαμποτάρουν τα αποτελέσματα σου περισσότερο από από το να ενισχύσουν τα κέρδη. Οι εύπεπτες, υψηλής ποιότητας τροφές είναι ότι καλύτερο για σνακ πριν τον ύπνο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι καταναλώνουν τις μισές θερμίδες της ημέρας κοντά στην ώρα του ύπνου. Ρίξ’ το φταίξιμο σε μια δύσκολη μέρα, που συχνά οδηγεί σε υπερφαγία και κακές διατροφικές επιλογές κοντά στην ώρα του ύπνου. Σύμφωνα με μια μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Obesity Research & Clinical Practice, αυτό μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα για 24 ολόκληρες ώρες και να δημιουργήσει μια αλυσιδωτή υπερφαγία την επόμενη μέρα.

Όλα αφορούν ουσιαστικά την καλύτερη επιλογή των φαγητών. Έρευνα υποστηρίζει το διατροφικό μοντέλο “if it fits your macros - IIFYM” όταν πρόκειται για την επιλογή σνακ, αλλά μία προσέγγιση που να ταιράζει σε όλους δεν υπάρχει. Μερικά συκώτια χρειάζονται την ξεκούραση για αναζωογόνηση, ενώ άλλα θα δουλέψουν μια χαρά και με τα βραδινά σνακ. Στο τέλος της ημέρας τα ελαφριά σνακ δν πειράζουν, αλλά παρακολούθησε πως αντιδρά το σώμα σου και προσάρμοσε ή ξεφορτώσου τα εντελώς αντίστοιχα.

Παράλειψη του πρωϊνού
Από τις πολλές κακές συνήθειες, αυτή είναι μία για την οποία οι άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι είναι ένοχοι, αλλά δεν αλλάζουν κάτι. Οι μεγαλύτερες δικαιολογίες είναι η έλλειψη χρόνου και ότι δεν πεινάνε.

Αν ο πρόεδρος έχει χρόνο να φάει πρωϊνό, θα πρέπει και εσύ. Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι ένα πυκνό σε θρεπτικά συστατικά πρωϊνό θα σε βοηθήσει να κάψεις λίπος και να ενισχύσεις το μεταβολισμό σου και την πνευματική οξύτητα για ολόκληρη τη μέρα.

Αύριο το πρωί, φάει μια μπριζόλα και αυγά για πρωϊνό και ξηρούς καρπούς στο πλάι. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις, είναι να το κάνεις. Παρατήρησε πως κυλάει η μέρα σου και πόσο δραστήριος νιώθεις. Η πνευματική εγρήγορση, η εστιασμένη ενέργεια και η αίσθηση ελέγχου της πείνας θα είναι οι πιο αξιοσήμειωτες διαφορές. Το επόμενο πρωί, δοκίμασε ένα μπολ με δημητριακά ή ένα τοστ. Η διαφορά θα μιλήσει από μόνη της.




0 Response to " 3 κακές συνήθειες που σαμποτάρουν τα αποτελέσματα σου "

Δημοσίευση σχολίου