newscity1.net

Ασθένειες που προήλθαν πιθανότατα από το… Διάστημα!

Εδώ και χρόνια, οι επιστήμονες μας λένε πως ο σπόρος της ζωής στη Γη έχει προέλθει
από το Υπερπέραν, καβάλα σε μετεωρίτες και άλλα ουράνια σώματα.Η δημοφιλέστατη θεωρία του 18ου αιώνα που άκουγε στο όνομα «πανσπερμία» μπορούσε να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις αναφορικά με τη φύση της ζωής κ του κόσμου μας στη βάση ακριβώς της εξωγήινης προέλευσής τους.

Την ίδια βέβαια στιγμή, το Σύμπαν δεν γεννά μόνο ζωή, αλλά μας ραίνει και με τους σπόρους της συμφοράς!

Εξωγήινα βακτήρια και ιούς δηλαδή που ως μικροσκοπικοί εισβολείς ενοχοποιούνται πια για όλων των λογιών τις μολύνσεις και τις παθήσεις…

Η νόσος των τρελών αγελάδων

Η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών διαγνώστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1986 και έκτοτε έρχεται και επανέρχεται προκαλώντας σοβαρά ιατρικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Ακόμα χειρότερα, μπορεί να πλήξει και τον άνθρωπο, αν αυτός καταναλώσει μολυσμένο κρέας, κάτι που καταλήγει σε εκφυλιστικές παθήσεις του εγκεφάλου και θάνατο πιθανότατα.

Ινδοί ερευνητές ανακοίνωσαν πρόσφατα πως η νόσος των τρελών αγελάδων μπορεί να έχει προέλθει από διερχόμενο κομήτη. Ανάλυση που έκαναν σε διαστημική σκόνη έδειξε ότι περιείχε χημική σύνθεση παραπλήσια με την παθολογική πρωτεΐνη prion, που είναι ο παράγοντας που ευθύνεται για τη μετάδοση της ασθένειας.

Αυτοί οι μικροί παγωμένοι εξωγήινοι μπορεί να πιάστηκαν στη γήινη βαρύτητα από διερχόμενο κομήτη, μας λέει η ερευνητική ομάδα, η οποία μελετά ήδη τα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας για ίχνη σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών…

Ο Έμπολα

Η επιδημία Έμπολα ήταν μια από τις τρομακτικότερες των τελευταίων χρόνων, καθώς ο ιός δεν είναι παίξε-γέλασε. Η κλινική εικόνα της συχνά θανατηφόρας ιογενούς λοίμωξης περιλαμβάνει διάχυτη αιμορραγία σε διάφορα όργανα και πυρετό. Ήταν επόμενο η νέα εκδήλωσή του το 2014 να στείλει ρίγη ανατριχίλας στον πλανήτη, αν και αυτό δεν είναι όλο.

Το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ κατέληξε λοιπόν σε μια ιδιαίτερη θεωρία για την προέλευση του Έμπολα. Εκατομμύρια χρόνια πριν, μας λέει ο ερευνητής Άσλεϊ Ντέιλ, ο ιός μπορεί να κατέφτασε στη Γη από τη σύγκρουση δύο μετεωριτών. Το δυνατό σημείο της εξωγήινης αυτής εξήγησης περιστρέφεται γύρω από την ικανότητα του Έμπολα να επιβιώνει σε κενό αέρος.

Ο παράξενα θανατηφόρος Έμπολα προσαρμόστηκε κατόπιν στις περιβαλλοντικές συνθήκες του πλανήτη μας πριν βρει τον κατάλληλο ξενιστή: εμάς. Παρά το γεγονός ότι η θεωρία έχει πολλά ακόμα να αποδείξει, παραμένει μια δελεαστική μεθοδολογικά απόπειρα να ερμηνευτεί μια ασθένεια που παραείναι τρομακτική για να είναι γήινη…

Το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS)

Ήταν το 2002 όταν μια επιδημία άτυπης πνευμονίας ονομάστηκε SARS και έπληξε την Κίνα. Πριν καν καταλάβει η οικουμένη τι είχε συμβεί, το ΣΟΑΣ (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) εξαπλώθηκε στον πλανήτη κρατώντας πολλούς συνανθρώπους μας στο σπίτι λόγω του πανικού που προκαλούσε. Κι ενώ ήταν αναμφίβολα φονικός ο ιός, η ανθρωπότητα κατάφερε να τον περιορίσει γρήγορα.

Η ξαφνική εκδήλωση μιας τόσο θανάσιμης νόσου έκανε ωστόσο τους επιστήμονες του βρετανικού Κέντρου Αστροβιολογίας στο Κάρντιφ να αναρωτηθούν αν ο SARS ήταν πράγματι ανθρώπινος. Οι μελετητές υποπτεύθηκαν ότι διαστημική σκόνη που περιείχε τον ιό πέρασε από την ατμόσφαιρα και προσγειώθηκε στα ανατολικά των Ιμαλαΐων, εκεί που η στρατόσφαιρα έχει το λεπτότερο στρώμα της.

Τα μικρόβια ενδέχεται κατόπιν να έπληξαν τους ντόπιους, το ανοσοποιητικό σύστημα των οποίων θα ήταν εντελώς ανίσχυρο μπροστά στην εξωγήινη απειλή. Η θεωρία, όσο ανατρεπτική κι αν ακούγεται, παραμένει μια ισχυρή αντιπρόταση καθώς εξηγεί πειστικά τόσο τις ξαφνικές εκδηλώσεις του SARS όσο και τη φονικότητά του…

Ο Ιός της Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας (HIV)

Όταν μιλάμε για επίμονες και θανάσιμες ασθένειες, ο ιός HIV παίρνει τα εφιαλτικά πρωτεία. Υπεύθυνος για το AIDS, ο ρετροϊός HIV δεν φεύγει ποτέ από το σώμα, κάτι που τον κατατάσσει δικαιωματικά στους πλέον τρομακτικούς ιούς που ξέρει ο άνθρωπος.

Το Κέντρο Αστροβιολογίας του Μπάκιγχαμ της Αγγλίας πιστεύει ωστόσο ότι ο HIV δεν είναι απλά τρομακτικός, αλλά και εξωγήινος! Το πολύ υψηλό ποσοστό της μετάλλαξής του και ο ταχύτατος ρυθμός της αναπαραγωγής του, μας λέει η εν λόγω θεωρία, τον μετατρέπει σε υπερ-ιό, και υπερ-ιοί εισβάλουν συνεχώς στην ατμόσφαιρά μας από συγκρούσεις κοσμικών αντικειμένων (ακόμα και η εξαφάνιση των δεινοσαύρων έχει αποδοθεί σε αντίστοιχο εξωγήινο υπερ-ιό).

Ένας άνθρωπος που έχει μολυνθεί με τον HIV μεταφέρει δεκάδες εκατομμύρια λοιμογόνων παραγόντων του ιού με εκατομμύρια διαφορετικών τυχαίων μεταλλάξεών του. Κανένας γήινος ιός δεν συμπεριφέρεται έτσι, ισχυρίζεται το Κέντρο Αστροβιολογίας του Μπάκιγχαμ, διατυπώνοντας την υπόθεση ότι ήταν πιθανότατα ένας αδρανής ιός που απορρόφησε τμήμα του γενετικού υλικού του εξωγήινου μικροοργανισμού…

Το κοινό κρυολόγημα

Η πιο συχνή μορφή λοίμωξης του αναπνευστικού δεν είναι απλώς εξαιρετικά μεταδοτική, αλλά και αστρονομικά ενοχλητική. Σύμφωνα τουλάχιστον με το πόνημα του 1979 που ακούει στο όνομα «Ασθένειες από το Διάστημα». Υπέρμαχοι της θεωρίας της πανσπερμίας, οι συγγραφείς του βιβλίου διατείνονται ότι η διαστημική σκόνη περιέχει στις περισσότερες των περιπτώσεων μικροοργανισμούς, κάποιοι εκ των οποίων μετατρέπονται σε παθογόνα πλάσματα.

Κι έτσι ακόμα και οι ρινοϊοί του κοινού κρυολογήματος δεν αποκλείεται να έχουν εξωγήινη καταγωγή. Τέτοιες θεωρίες δεν συναντούν φυσικά ευρύτερη επιστημονική αποδοχή, παραμένουν ωστόσο εντυπωσιακές σε σύλληψη υποθέσεις εργασίας…







0 Response to " Ασθένειες που προήλθαν πιθανότατα από το… Διάστημα! "

Δημοσίευση σχολίου