newscity1.net

Τα πιο έρημα τοπία του πλανήτη


Ένας άντρας από την Νέα Υόρκη πέρασε ατελείωτες ώρες, για να συνθέσει την εκπληκτική συλλογή από
φωτογραφίες έρημων τοπίων. Ωστόσο, τα όμορφα στιγμιότυπα δεν αιχμαλωτίστηκαν με τον φωτογραφικό του φακό, αλλά με την βοήθεια του διαδικτύου και του Google Street View.Η συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέρει σε κάθε χρήστη του διαδικτύου πανοραμικές εικόνες από διάφορες περιοχές μαζί με χιλιάδες δρόμους από ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι, ο Aaron Hobson συνέλεξε μερικές από τις καλύτερες εικόνες που εντόπισε μέσα από τα ηλεκτρονικά του ταξίδια.

Ένας έρημος δρόμος στην Νότια Αφρική και ένα για χρόνια εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Ιταλία είναι μερικά από τα πανέμορφα τοπία, που συνθέτουν την συλλογή του βραβευμένου φωτογράφου.


Ο Hobson εργαζόταν πάνω σε μία ταινία, όταν ανέτρεξε στο Google Street View, για να αναζητήσει μέρη στον κόσμο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει σ' αυτή. Ψάχνοντας, λοιπόν, ανακάλυψε ένα μυστηριώδες δάσος στην Γαλλία, ένα τροχόσπιτο σε ένα ξερονήσι της Ισλανδίας και μία φτωχή συνοικία στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής.



"Γρήγορα εθίστηκα στο να ταξιδεύω μέσα από τους χάρτες και οι εικόνες είναι το αποκορύφωμα αυτού του εθισμού", μαρτυρά ο γνωστός φωτογράφος.


Μία κοπέλα που παίζει κρυφτό στην Σάσκα της Ρουμανίας και μία σειρά από μαγαζιά στο Μεξικό, καθώς και ένα απομονωμένο σοκάκι με μερικά ρούχα να κρέμονται σε ένα σκοινί στο Σαν Βίτερο της Ισπανίας προστίθενται στα ήδη μαγευτικά στιγμιότυπα.



Ο Hobson επέλεξε τις συγκεκριμένες έρημες τοποθεσίες, με σκοπό να προβάλει την "ήρεμη" ομορφιά τους, η οποία συχνά περνά απαρατήρητη.













0 Response to " Τα πιο έρημα τοπία του πλανήτη "

Δημοσίευση σχολίου