Η φυσική ασπίδα προστασίας ενάντια στη χοληστερίνη

Και όμως, υπάρχει μια τροφή που μειώνει τη χοληστερίνη…. Πρωταγωνιστεί στη Μεσογειακή
κουζίνα ενώ προσφέρει και όμορφη γεύση στα φαγητά και αυτή δεν είναι άλλη από
το καρότο.

Σε μια έρευνα, μάλιστα, που έγινε πρόσφατα στη Σκοτία, βρέθηκε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν 200 γρ. ωμό καρότο επί τρεις εβδομάδες έριξαν τη χοληστερίνη τους κατά 11%.

Το καρότο λόγω της μεγάλης του περιεκτικότητας σε καροτένια και φυτικές ίνες, έχει την ιδιότητα να δεσμεύει και να συμπαρασύρει μέσω του εντέρου τη χοληστερίνη που περιέχεται στις τροφές.

Σε κάθε περίπτωση η διατροφή, ακόμα κι όταν πρόκειται για ένα απλό λαχανικό, δεν θα πρέπει να αντικαθιστά τις οδηγίες του οικογενειακού σας ιατρού.

0 Response to " Η φυσική ασπίδα προστασίας ενάντια στη χοληστερίνη "

Δημοσίευση σχολίου