newscity1.net

Θαυματουργό το λεμόνι με νερό

Πόσες φορές έχουμε ακούσει για το θαυματουργό νερό με λεμόνι; Πόσες φορές σκεφτήκαμε να το δοκιμάσουμε αλλά το ξεχάσαμε στην πορεία; Αλλά γιατί όλοι μιλάνε για αυτό;
Έχει όντως τόσα οφέλη ή είναι ακόμα ένας μύθος; Ας τα πάρουμε με τη σειρά λοιπόν τα μεγάλα του οφέλη:


Θωρακίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Είναι γνωστό ότι τα λεμόνια είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, η οποία εξαιτίας της αντιοξειδωτικής της ικανότητας αλλά και της σαπωνίνης ενισχύεται η άμυνα του οργανισμού και έτσι μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης λοιμώξεων, φλεγμονών ή γρίπης.

Αναζωογονεί το δέρμα

Η βιταμίνη C, που βρίσκεται στο λεμόνι, βοηθά στην αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου, το οπόιο είναι υπεύθυνο για την πρόληψη και την καθυστέρηση εμφάνισης ρυτίδων. Επίσης έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και έρευνες δείχνουν ότι βοηθάει ακόμα και στην καταπολέμηση ουλών από ακμή.

Ενίσχυση οργανισμού

Το λεμόνι είναι μια από τις καλύτερες πηγές καλίου! Το κάλιο άλλωστε επιδρά στην καλύτερη εγκεφαλική και νερυική μας λειτουργία, παρέχοντάς μας την απαραίτητη εγρήγορση αλλά την απαιτούμενη ηλεκρολυτική ισορροπία. Επίσης, ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το λεμόνι βοηθά στη μειώση του άγχους και του στρες. Μεταξύ των άλλων η σωστή πρόσληψη καλίου βοηθά και στην μείωση της αρτηριακής πίεσης μέχρι και 10%.

Ενυδατώνει τον οργανισμό-Προλαμβάνει την αύξηση βάρους

Φυσικά και το νερό βοηθά ώστε να μην αφυφατωθεί ο οργανισμός. Άλλωστε η μη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού πέρα από την απώλεια ενέργειας, θα προκαλέσει και εντονότερο αίσθημα πείνας με αποτέλεσμα να καταναλώσουμε αυξημένη ποσότητα φαγητού.

Αποβολή τοξινών

Επιπροσθέτως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το ήπαρ είναι αποτελεσματικότερο παρουσία βιταμίνης C. Έτσι αυξάνεται η έκκριση χολής και αυτό σε συνδυασμό με τη διουρητικότητα που προκαλεί ο χυμός λεμονιού έχει σαν αποτέλεσμα την αποβολή των ανεπιθύμητων τοξινών από τον οργανισμό.

Σίγουρα αυτές είναι μόνο μερικές από τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού με λεμόνι! Πιστέψτε με λοιπόν και υιοθετήστε αυτόν τον μικρό θησαυρό στην καθημερινή σας διατροφή και θα δείτε πως κάτι τόσο απλό, μπορεί να αλλάξει ριζικά τη ζωή σας και να σας χαρίσει υγεία και ενέργεια.








0 Response to " Θαυματουργό το λεμόνι με νερό "

Δημοσίευση σχολίου