newscity1.net

Τι να κάνετε για να μην πιαστείτε στο ταξίδι

Σας έχει τύχει στο παρελθόν να κάνετε ένα πολύωρο ταξίδι με το αυτοκίνητο και όταν
φτάσετε στον προορισμό σας να αισθάνεστε πολύ κουρασμένοι; Δεν φταίνε οι ώρες του ταξιδιού, συνήθως φταίει το ότι δεν
κάνατε καθόλου στάσεις στο ταξίδι σας και μερικές απλές διατατικές ασκήσεις για να χαλαρώσουν οι μυς...


Την επόμενη φορά που θα πρέπει να μπείτε στο αυτοκίνητο γι πάνω από 1-2 ώρες, προγραμματίστε 20 λεπτά επιπλέον στο ταξίδι σας και κάντε ανά τακτά διαστήματα τις ακόλουθες ασκήσεις. Δεν θα σας πάρει περισσότερο από 5 λεπτά συνολικά και αξίζει τον κόπο και τον χρόνο.

Διατάσεις πλάτης και χεριών

Σταθείτε ένα μέτρο από την πόρτα του αυτοκινήτου, έχοντας το παράθυρο κατεβασμένο. Γύρετε το σώμα σας προς τα εμπρός και στηριχτείτε στην πόρτα. Σκύψτε ώστε να σχηματίσετε γωνία 90 μοιρών στο ύψος του ισχίου. Λυγίστε ελαφρά τα πόδια σας και πιέστε το βάρος σας προς τα εμπρός. Πάρετε 5 βαθιές αναπνοές.

Διατάσεις στήθους και ώμων

Γυρίστε με την πλάτη προς το αυτοκίνητο, αλλά με τα χέρια προς τα πίσω κρατηθείτε πάλι από την πόρτα, όπου το παράθυρο είναι κατεβασμένο. Φέρτε τους ώμους σας προς τα εμπρός και γύρετε επίσης το σώμα σας εμπρός, σαν να θέλετε να απομακρυνθείτε από το αυτοκίνητο, αλλά τα χέρια σας σας κρατούν πίσω.

Διατάσεις στην γάμπα

Με πρόσωπο προς το αυτοκίνητο, σταθείτε κοντά, και απλώστε τα χέρια σας να ακουμπήσουν επάνω στον ουρανό του οχήματος. Φέρτε το ένα σας πόδι προς τα πίσω, όσο αντέχετε, σαν κάτι να σας τραβάει από τον αστράγαλο. Λυγίστε ελαφρά το άλλο πόδια για να βοηθήσετε στην κίνηση αυτή. Θα νιώσετε την γάμπα του ποδιού που είναι σε πίσω έκταση να σας τραβάει. Κρατήστε την φτέρνα σας στο έδαφος και μείνετε εκεί για μερικά δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε μερικές φορές εναλλάσσοντας για κάθε πόδι.

Διατάσεις τετρακέφαλων

Στην ίδια αρχική στάση όπως στις διατάσεις για την γάμπα, λυγίστε το δεξί σας πόδι προς τα πίσω και επίσης με το δεξί χέρι κρατήστε τν αστράγαλό σας. Ανυψώστε προς τα πίσω το πόδι όσο αντέχετε. Θα νιώσετε ένα τράβηγμα στον τετρακέφαλο (στο μπροστινό μέρος του ποδιού). Μείνετε έτσι για μερικά δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε μερικές φορές εναλλάσσοντας για κάθε πόδι.

Διατάσεις για την μέση

Σταθείτε κοντά στο αυτοκίνητο και στηριχτείτε στο αριστερό σας χέρι από αυτό. Λυγίστε το δεξί σας πόδι και ανεβάστε το μέχρι το ύψος του στήθους, ώστε να μπορείτε με το δεξί σας χέρι να το «αγκαλιάσετε». Τραβήξτε το σηκωμένο πόδι προς το στήθος σας μέχρι να νιώσετε ένα ελαφρύ τράβηγμα στο κάτω μέρος της μέσης. Επαναλάβετε μερικές φορές εναλλάσσοντας για κάθε πόδι.








0 Response to " Τι να κάνετε για να μην πιαστείτε στο ταξίδι "

Δημοσίευση σχολίου