newscity1.net

Καταστροφικές για την υγεία 6 ώρες ακινησίας

Οι εργαζόμενοι σε γραφεία θα πρέπει να δουλεύουν όρθιοι τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα, για να αποφύγουν την παχυσαρκία και
την καρδιοπάθεια, σύμφωνα
με έναν κορυφαίο Βρετανό ειδικό στη δημόσια υγεία.


Ο δρ Κέβιν Φέντον, επικεφαλής του Τομέος Υγείας & Ευεξίας της εκτελεστικής υπηρεσίας Public Health England (PHE) που υπάγεται στο βρετανικό υπουργείο Υγείας, προειδοποίησε ότι η ακινησία στην καρέκλα επί έξι ή επτά ώρες την ημέρα ασκεί καταστροφική επίδραση στην υγεία.


Γι’ αυτό συνιστά στους εργαζόμενους γραφείου να κάνουν όρθιοι τα μήτινγκ και τα διαλείμματά τους, καθώς και να εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία που μπορούν γι να σηκώνονται από τις καρέκλες.


Ο δρ Φέντον είπε επίσης ότι η φυσική δραστηριότητα είναι το «μαγικό φάρμακο που όλοι περιμέναμε» για να αποφύγουμε την καρδιοπάθεια, τον καρκίνο και την κακή ψυχική διάθεση.


Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν με αφορμή τις νέες συστάσεις για την φυσική δραστηριότητα, τις οποίες η PHE ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει τον ερχόμενο Οκτώβριο.


Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ είχαν ανακοινώσει πριν από δύο χρόνια ότι η καθιστική ζωή είναι πιο επιζήμια και από το κάπνισμα.


Σε μελέτη τους που είχε δημοσιευθεί στην διεθνή ιατρική επιθεώρηση «The Lancet», είχαν υπολογίσει ότι 5,3 εκατομμύρια θάνατοι από καρδιοπάθεια, καρκίνο και διαβήτη σε όλο τον κόσμο θα αποφεύγονταν ετησίως, εάν όλος ο κόσμος φρόντιζε να γυμνάζεται συστηματικά.


Αντίστοιχα, στο τσιγάρο οφείλονται 5 εκατομμύρια θάνατοι τον χρόνο.

0 Response to " Καταστροφικές για την υγεία 6 ώρες ακινησίας "

Δημοσίευση σχολίου