newscity1.net

Σφήνωσε το φορτηγό στην... αρχαιότερη ρωμαϊκή αψίδα!

Από τον 3ο αιώνα στέκεται στο ίδιο σημείο, αδιάψευστος μάρτυρας της εξαιρετικής
ικανότητας των Ρωμαίων αρχιτεκτόνων. Πόλεμοι, βομβαρδισμοί, σεισμοί και φυσικά φαινόμενα εν γένει δεν στάθηκαν ικανά να την ρίξουν. Ωστόσο οι Ρωμαίοι είχαν υπολογίσει χωρίς τα φορτηγά.
Από τότε που η αψίδα του Νιούπορτ, όπως ονομάζεται, έχει κατασκευαστεί, οι μεγαλύτερες «επιθέσεις» που έχει δεχτεί ήταν από οχήματα. Αυτό που βλέπετε στο video ήταν το τέταρτο φορτηγό το οποίο κόλλησε από κάτω της, τραυματίζοντας ελαφρά τις αρχαίες πέτρες της, καθώς η αψίδα βρίσκεται σε δρόμο ανοιχτό στην κυκλοφορία.

Από την άλλη πλευρά, όταν είσαι επαγγελματίας οδηγός μάλλον δεν θα πρέπει να παίρνεις ρίσκο περνώντας μια οποιαδήποτε υπερκατασκευή, ειδικά όταν αυτή είναι γέφυρα και ειδικότερα αρχαίο μνημείο.

Και ενώ οι παλιότεροι απρόσεχτοι οδηγοί έχουν καταγραφεί ως συμβάντα, ο συγκεκριμένος διασύρεται διεθνώς online για την αποκοτιά του, καθώς πλέον έχουμε 2017 και ετοιμοπόλεμα smartphone έτοιμα να καταγράψουν την κάθε αβλεψία.

Το θετικό της όλης υπόθεσης είναι πως, όπως αποτυπώθηκε κ στο σχετικό video, η αστυνομία κατάφερε, με το άδειασμα των ελαστικών από τον αέρα, να κερδίσει μερικά εκατοστά ύψους και να καταφέρει να απεγκλωβίσει το φορτηγό, χωρίς να πάρει μαζί του και την αψίδα. Η οποία παραμένει στη θέση της, περιμένοντας ίσως τη μέρα που το επόμενο φορτηγό θα καταφέρει ότι δεν κατάφεραν τα τέσσερα προηγούμενα.







0 Response to " Σφήνωσε το φορτηγό στην... αρχαιότερη ρωμαϊκή αψίδα! "

Δημοσίευση σχολίου