newscity1.net

Τα 10 ψέματα στη ζωή ενός άντρα

Κάθε ηλικία μέχρι να τριανταρίσεις έχει τα δικά της ψέμματα. Πολλά από αυτά, απολύτως απαραίτητα
για την επιβίωσή σου... Άλλοι είναι καλοί στα ψέμματα. Άλλοι πάλι είναι εξαιρετικοί. Ενώ υπάρχουν και αυτοί που δεν καταφέρνουν ούτε να ψελλίσουν μια αναληθή πρόταση. Όχι επειδή δν θέλουν αλλά επειδή δεν μπορούν. Το θέμα είναι ότι....
σε αυτή τη ζωή, κάθε άνδρας βρίσκεται αντιμέτωπος με εκείνες τις στιγμές που πρέπει να πει ψέμματα.

Γιατί λες συνήθως ψέμματα; Μα για να καβατζωθείς. Να γλιτώσεις από μια ποινή, να ξεφύγεις από μία αγγαρεία, να βρεθείς σε πλεονεκτική θέση. Οκ, καμιά φορά λες ψέμματα απλά για να μην πληγώσεις έναν συνάνθρωπό σου, έναν συγγενή σου ή την γκόμενά σου. Αλλά ας μη γελιόμαστε. Οι Άγιοι είναι απλά ομάδα football της Νέας Ορλεάνης. Μερικά κλασικά ψέμματα που θα χρειαστεί ένας άντρας να πει στη ζωή του.


Ηλικιακά πάντα.

Το πρώτο κλάμα σε ηλικία μερικών μηνών
Όχι δεν πεινάς. Ούτε τα έχεις κάνει πάνω σου και θες άλλαγμα. Απλά σε χαλάει κάτι. Που δεν σε παίζει ας πούμε ο πατέρας σου και ασχολείται με το pc του.



Κλαις. Φυσικά και κλαις. Δεν μπορείς να μιλήσεις για να γκρινιάξεις. Και για κάθε δευτερόλεπτο που περνάει με τον γέρο σου αδιάφορο για το παράπονόσου, ανεβάζεις τα ντεσιμπέλ. Και θα κλάψεις μέχρι να πετύχεις τον σκοπό σου. Συγχαρητήρια. Η πρώτη σου γνωριμία με το ψέμμα στέφθηκε με επιτυχία.



“Δεν το έκανα εγώ” σε ηλικία 4 ετών
Προφανώς και έσπασες εσύ το βάζο. Δεν ήταν κανένας άλλος εκεί να παίζει με την μπάλα. Αλλά είσαι πολύ μικρός για να καταλάβεις ότι δεν πρόκειται να ξεφύγεις. Έχεις ζήσει σε έναν κόσμο που λες συνήθως ναι και όχι. Σε ρωτάνε συνήθως την γνώμη σου. Σε ρωτάνε αν θες κάτι. Σου φαίνεται πολύ απλό να πεις ένα ακόμα όχι για να ξεφύγεις από το να σε μαλώσει η μαμά σου. Και αν μάλιστα τα καταφέρεις και ξεφύγεις από το πρώτο κιόλας ψέμμα θα πεις πολλά ακόμα σε αυτή την ηλικία.



“Πονάει η κοιλιά μου” σε ηλικία 9 ετών
Δεν θες να πας σχολείο. Βαριέσαι μωρέ. Προτιμάς να παίξεις με τα παιχνίδια σου. Το βαριέμαι δεν έχει πιάσει ποτέ. Άσε που είναι και αλήθεια. Και τότε είναι που σου έρχεται η μεγαλοφυής ιδέα. Θυμάσαι εκείνη τη φορά που ήσουν στ' αλήθεια άρρωστος και δεν πήγες σχολείο. Αυτό είναι! Θα πεις ότι είσαι άρρωστος. Αλλά κάσε, θα δουν ότι δεν έχει πυρετό. Πρέπει να πονέσεις κάπου. Αποκλείεται η μάνα να αφήσει το αγγελούδι της να πάει σχολείο.



“Ο μπαμπάς μου είναι πιλότος” στην ηλικία των 12 ετών
Οκ, μπορεί να μην πεις την συγκεκριμένη παπάτζα αλλά κάτι θα πεις για να εντυπωσιάσεις. Κανείς από το σχολείο δεν ξέρει τα πάντα για τη ζωή σου. Και εσύ θες να γίνεις αρεστός. Όχι για το ταλέντο σου στη μπάλα. Το βλέπουν ότι είσαι μάπας. Αλλά για κάτι που δεν θα το ψάξουν. Όπως το να πήγες κάτι γαμάτες διακοπές. Ή ένας γονιός σου να κάνει κάτι φοβερό και τρομερό.



“Έχω πηδήξει μια γκόμενα” στην ηλικία των 15 ετών
Μπορεί και να το έχεις κάνει βασικά. Ωραίος. Αλλά οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν πώς να βγάζουν ένα σουτιέν ακόμα. Τι ντροπή στο σχολείο να είσαι παρθένος. Να μην είσαι ψαγμένος σε αυτά. Να μην έχεις γδύσει μια γυναίκα. Εξού και το ψέμμα. Συνήθως αυτές οι ψεύτικες πρώτες φορές γίνονται ειδυλλιακά σε κάτι διακοπές στη Χαλκιδική με μια φίλη του (μεγαλύτερου) ξαδέλφου σου που ανέλαβε να σε κάνει άντρα και σου έδειξε όλα τα κόλπα.




“Είχε πολύ καπνό εκεί που πήγαμε” στην ηλικία των 18
Γι' αυτό είναι κόκκινα τα μάτια σου. Ναι ρε. “Έχω πρόβλημα στα πόδια” στην ηλικία του στρατού Και όχι μόνο στα πόδια. Θα πεις ότι πονάνε τα πόδια σου για να βγεις ελεύθερος αρβυλών. Θα αρχίσεις να ξύνεσαι και να παραπονιέσαι για δύσπνοια για να μην κάτσεις να κάνεις παρέλαση μέσα στα πεύκα. Θα πεις ότι σε πονάει το στομάχι σου μετά το φαγητό για να γλιτώσεις την λάντζα. Ο στρατός είναι το μεγαλύτερο σχολείο για την ελληνική κοινωνία. Εκεί που μαθαίνεις να λες ψέμματα για να καβατζωθείς. Να γλιτώσεις την αγγαρεία.




“Ήπια ένα μπουκάλι μόνος μου” στην ηλικία των 21
Μην τρελαίνεσαι. Τέσσερα ποτά ήπιες και τρία σφηνάκια. Πιτσιρικάς είσαι και ήταν λογικό να την ακούσεις όσο ποτέ άλλοτε. Ήταν μαγκιά να έχεις να εξιστορείς πόσο λιώμα έγινες χτες το βράδυ και πόσο σκατά ξύπνησες το πρωί από το hangover. Τσάμπα μάγκας το λεγόμενο. Και ναι, μην θίγεσαι εσύ ρε καπετάν μπέκρο που κατεβάζεις ακόμα και τώρα ένα μπουκάλι μόνος σου. Υπάρχουν και εξαιρέσεις ανθρώπων που έπιναν πάντα πολύ και δεν τους πείραζε. Όπως υπάρχουν και κάτι θλιβεροί τύποι που το να λιώνουν στα ξύδια το θεωρούν μαγκιά ακόμα και μετά τα 30.




“Έχω πάει με 30 γκόμενες” στην ηλικία των 26
Αυτοί που έχουν πάει με 30 γκόμενες δεν θυμούνται τον αριθμό. Όλοι οι υπόλοιποι θυμούνται ονόματα, τηλέφωνα, διευθύνσεις και σχήμα της θηλής της κάθε γκόμενας που έχουν κοιμηθεί μαζί. Λογικό να θες να το παίξεις... Στους φίλους σου, στις άλλες γκόμενες, σε όλη την κοινωνία. Ο χρυσός κανόνας του +3 όταν ενηλικιώνεσαι (όπου προσθέτεις 3 γκόμενες στον πραγματικό αριθμό και μετράς τα πάντα) δεν ισχύει πιο μετά. Μετά χάνεται η μπάλα και το ψέμα ξεφεύγει.




“Δεν είμαι έτοιμος να δεσμευτώ σοβαρά” στην ηλικία των 30
Έφτασες σε ηλικία γάμου. Λέει εκείνη. Πρέπει να ξεφύγεις. Λες εσύ. Η αλήθεια είναι ότι το έχεις ταλαιπωρήσει πολύ το κορίτσι. Το βλέμμα της μάνας της είναι θανατηφόρο. Η κοινή γνώμη έχει αρχίσει και ψιθυρίζει. Οι φίλες της σπέρνουν τα ζιζάνια.



“Μήπως δεν είναι τελικά αυτός ο κατάλληλος γα εσένα;”.
Λίγοι μόνο μήνες θα περάσουν μέχρι να αρχίσουν να σε ανεβάζουν άχρηστο και να σε κατεβάζουν ανώριμο. Μέχρι που αποφασίζεις να πεις την κλασική παπάτζα για να ξεφύγεις. Ενώ πολύ απλά θες να γκομενίσεις. Αν πάλι την γουστάρεις, δεν θες να γκομενίσεις και απλά το κωλοβαράς, man up and propose. Μετά τα 30 το χάος...



0 Response to " Τα 10 ψέματα στη ζωή ενός άντρα "

Δημοσίευση σχολίου