newscity1.net

Γιατί δεν πρέπει να πίνετε συχνά χυμούς;

Ερευνητές από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Σουΐνμπορν της Αυστραλίας υποστηρίζουν πως
οι χυμοί φρούτων δεν είναι τελικά τόσο «αθώοι» όσο πιστεύαμε.Διαπίστωσαν πως
όσοι καταναλώνουν καθημερινά χυμούς
κινδυνεύουν περισσότερο να εκδηλώσουν υπέρταση σε σύγκριση με όσους δεν πίνουν τόσο συχνά.

Ένα ποτήρι χυμού τν ημέρα φάνηκε να αυξάνει σημαντικά την κεντρική αρτηριακή πίεση, η οποία ευθύνεται για τον αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος ή στηθάγχης.

Η κεντρική αρτηριακή πίεση μετράται στην αορτή, τη μεγάλη αρτηρία που μεταφέρει το πλούσιο σε οξυγόνο αίμα σε ολόκληρο το σώμα.

Ο βασικός συντάκτης της σχετικής μελέτης, Δρ Μάθιου Πέις, δηλώνει πως η τα νέα επιστημονικά ευρήματα είναι πολύ σημαντικά, καθώς επικρατεί εδώ κ χρόνια η άποψη ότι ο χυμός φρούτων είναι εξ ορισμού υγιεινός.

Όπως δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Daily Express, «αν και ο χυμός φρούτων μάς παρέχει σημαντική ποσότητα βιταμινών, περιέχει συνήθως μεγάλη ποσότητα ζάχαρης και αμελητέα ποσότητα φυτικών ινών».

«Έτσι, η συστηματική κατανάλωση χυμού μπορεί να συμβάλλει στην υπερκατανάλωση ζάχαρης, εντείνοντας το πρόβλημα των αυξημένων περιστατικών υπέρτασης και καρδιαγγειακών παθήσεων.»

Ο χυμός φρούτων έχει «κατηγορηθεί» για τη συμβολή του στην επιδημία παχυσαρκίας και διαβήτη στη Βρετανία, καθώς μόλις 250 ml έτοιμου χυμού μπορεί να περιέχουν έως και 120 θερμίδες, ποσότητα αντίστοιχη με επτά κουταλάκια ζάχαρης.

Η επίσημη οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αναφέρει πως δεν πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερα από έξι κουταλάκια ζάχαρης την ημέρα, είτε πρόκειται για πρόσθετη ζάχαρη σε ροφήματα είτε προέρχεται από τα προϊόντα που καταναλώνουμε καθημερινά.



0 Response to " Γιατί δεν πρέπει να πίνετε συχνά χυμούς; "

Δημοσίευση σχολίου