newscity1.net

Οι αγκαλιές απαλύνουν τον πόνο


Αμερικανοί ψυχολόγοι ισχυρίζονται πως μια ζεστή αγκαλιά ή το κράτημα του χεριού ενός
αγαπημένου μας προσώπου μπορεί να μειώσει τον σωματικό πόνο ειδικά στις γυναίκες. Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια προξένησαν σε 25 γυναίκες ένα μικρό κάψιμο και κατόπιν τους

έδειξαν φωτογραφίες των συντρόφων ή των συζύγων τους. Οι γυναίκες δήλωσαν κατόπιν πως η θέα του αγαπημένου τους προσώπου λειτουργούσε αναισθητικά απέναντι στον, ελαφρύ έστω, πόνο που ένιωθαν εκείνη την ώρα.

Παρόμοια επίδραση πάνω τους ειχε και το κράτημα του χεριού του συντρόφου τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των επιστημόνων, «οι εθελόντριες κατέθεσαν κατόπιν πως ένιωθαν σημαντική μείωση του σωματικού πόνου», συμπέρασμα που, κατά τους ερευνητές, δικαιολογεί και την γνωστή κίνηση που μια μητέρα φιλάει το χέρι του παιδιού της στο σημείο που εκείνο έχει χτυπήσει «ώστε να περάσει ο πόνος».

Μιλώντας για σωματικότητα, αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή μπορεί να αναπτύσσεται και ανάμεσα σε ασθενείς και τα κατοικίδιά τους. Πρόσφατες έρευνες στη Βρετανία έδειξαν ότι όσοι ιδιοκτήτες κατοικιδίων αναρρώνουν, ιδίως από κατάγματα και σοβαρούς τραυματισμούς, χρησιμοποιούν έως και 50% λιγότερα αναλγητικά σε σχέση με όσους δεν έχουν κατοικίδια.

.

0 Response to " Οι αγκαλιές απαλύνουν τον πόνο "

Δημοσίευση σχολίου