newscity1.net

Δήμαρχος ιταλικού χωριού δίνει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει εκεί


Το ποσό των 2.000 ευρώ προσφέρει ο δήμαρχος ενός απομακρυσμένου ορεινού χωριού στην Ιταλία
σε όποιον μετακομίσει εκεί, σε μια προσπάθεια να το σώσει προτού γίνει μία «πόλη – φάντασμα».
Όσοι πάρουν την απόφαση και μετακομίσουν στη Μπορμίντα, η οποία βρίσκεται 420 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στη βορειοδυτική περιοχή της Λιγουρίας και έχει 394 κατοίκους, θα πληρώνουν μόλις 50 ευρώ σε ενοίκιο τον μήνα, όπως γράφει ο Guardian.
Η πρωτοβουλία του του δημάρχου Daniele Galliano αποτελεί έναν τρόπο για να αποκτήσει ζωή και πάλι ένα χωριό, ο πληθυσμός του οποίου έχει μειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες καθώς οι νέοι αναζητούν εργασία στην κοντινότερη πόλη της Σαβόνα ή και πιο πέρα.
bor
Οι λεπτομέρειες της προσφοράς χρειάζονται ακόμη δουλειά και πρέπει να εγκριθούν από το τοπικό συμβούλιο, έγραψε ο Galliano στη σελίδα του στο Facebook. Αλλά αν όλα πάνε καλά, από το επόμενο έτος όποιος μετακομίσει στη Μπορμίντα και είτε νοικιάσει είτε αγοράσει ακίνητο, θα του δοθούν 2.000 ευρώ.
Όσον αφορά στο χαμηλό ενοίκιο, κάτι που αναμένεται να εγκριθεί εντός των επόμενων δύο μηνών, ένα μικρό ακίνητο θα κοστίζει μόλις 50 ευρώ το μήνα ενώ ένα πιο ευρύχωρο δε θα υπερβαίνει τα 120 ευρώ.

«Εξακολουθούμε να επεξεργαζόμαστε το σχέδιο, αλλά όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν και να ζήσουν εδώ», δήλωσε ένας τοπικός σύμβουλος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Είμαστε μια μικρή κοινότητα, αλλά πολύ φιλόξενοι. Είμαστε σε μια ορεινή περιοχή αλλά όχι μακριά από τη θάλασσα – είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής και ο αέρας είναι πολύ καθαρός».





0 Response to " Δήμαρχος ιταλικού χωριού δίνει 2.000 ευρώ σε όποιον μετακομίσει εκεί "

Δημοσίευση σχολίου