newscity1.net

To 90% των ανθρώπων κάνει αυτό το διατροφικό λάθος

Οι περισσότερες στην προσπάθεια για αδυνάτισμα τρέχουν στον διαιτολόγο (ή ακολουθούν κάποια διατροφή από το internet) και φυσικά δίνεται
τεράστια σημασία στη γυμναστική. Μήπως όμως ξεχνάμε κάτι;


Σύμφωνα με έρευνα του Orlando Health, 31% των Αμερικάνων πιστεύει πως δεν αδυνατίζει εξαιτίας της ελλιπούς άσκησης, 26% εξαιτίας της κακής διατροφής και 17% λόγω περίεργου lifestyle. Μόλις ένας στους δέκα θεώρησε βασικό παράγοντα την... ψυχολογία!

Οι επιστήμονες με την σειρά τους τόνισαν πως για να καταφέρει κάποιος να χάσει κιλά και να διατηρήσει το νέο του βάρος, θα πρέπει να πάει ένα βήμα παραπέρα. Δεν αρκεί απλώς, λοιπόν, να σκεφτόμαστε τι πρέπει να τρώμε, αλλά ακόμη περισσότερο θα πρέπει να μας αφορά γιατί τρώμε την προκειμένη στιγμή.

Σύμφωνα με τους μελετητές, από την παιδική μας κιόλας ηλικία έχουμε συνδέσει το φαγητό με το... συναίσθημα. Όποτε κάναμε κάτι σωστό, δεχόμασταν επιβράβευση μέσω κάποιας γλυκιάς λιχουδιάς, όποτε είχαμε γιορτές (Χριστούγεννα κλπ) ξεσπάγαμε στο φαγητό, όποτε ήμασταν στενοχωρημένες μας παρηγορούσαν με κάποιο γλυκό που μας πρόσφεραν. Όλες αυτές οι συνήθειες έχουν αποτυπωθεί καλά και υποσυνείδητα μας επηρεάζουν σε όλη μας την ζωή.

Ποια είναι η λύση; Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να δώσουμε περισσότερη σημασία στον τομέα της ψυχολογίας κ στο κατά πόσο η διάθεσή μας επηρεάζει την όρεξή μας. Επιπροσθέτως, πρέπει να ακολουθούμε τους εξής κανόνες:

- Δεν ξεσπάμε στο φαγητό και δεν το αντιμετωπίζουμε ως... παρηγοριά σε κάθε πιθανό μας πρόβλημα.
- Πριν φάμε κάτι, καλό είναι πρώτα να αναρωτιόμαστε αν πραγματικά έχουμε ανάγκη να το καταναλώσουμε.
- Πρέπει να μάθουμε να διαχωρίζουμε πότε τρώμε εξαιτίας της πείνας μας και πότε εξαιτίας της βαρεμάρας μας.
- Τέλος, θα πρέπει να σταματήσουμε να επιβραβεύουμε τον εαυτό μας μέσω της τροφής.



0 Response to " To 90% των ανθρώπων κάνει αυτό το διατροφικό λάθος "

Δημοσίευση σχολίου