newscity1.net

Οι 5 κορυφαίες αντιγηραντικές συνήθειες

Θέλετε να διατηρήσετε την εμφάνιση αλλά και τη φυσική σας κατάσταση για πάντα νεανική;

Μπορείτε να το πετύχετε σε πέντε απλά βήματα!

Δείτε ποιες είναι οι 5 συνήθειες που διατηρούν το μυαλό και το σώμα σε διαρκή φόρμα.








1. Γυμναστική
http://www.newscity1.net


Τον περασμένο μήνα παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθλητιατρικής η εκτενέστερη κλινική δοκιμή που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα για τη σχέση σωματικής άσκησης και γήρανσης. Τα αποτελέσματα της μελέτης καταδεικνύουν ότι η γυμναστική βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα με τις αποτελεσματικότερες μεθόδους πρόληψης της αναπηρίας που συνοδεύει πολλές φορές την τρίτη ηλικία. Η γυμναστική μάς βοηθά να αυξήσουμε και να διατηρήσουμε την οστική πυκνότητα του σκελετού μας κι έτσι προλαμβάνονται τα κατάγματα. Παράλληλα, η σωματική άσκηση συμβάλλει στην ομαλή καρδιαγγειακή λειτουργία και διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο αλλά και κάθε σημείο του σώματος. Τέλος, όταν γυμναζόμαστε το σώμα απελευθερώνει σεροτονίνη, ένα νευροδιαβιβαστή που συμβάλλει στην καλή διάθεση.

2. Καλός ύπνος
http://www.newscity1.net


Πολυάριθμες μελέτες έχουν αποδείξει πως υπάρχει μια άμεση σχέση μεταξύ έλλειψης ύπνου και νοητικής κατάπτωσης. Παράλληλα, όμως, οι λίγες ώρες ύπνου γερνούν πρόωρα και την επιδερμίδα μας. Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση λεπτών γραμμών, ο τοπικός αποχρωματισμός του δέρματος αλλά και η μειωμένη ελαστικότητα της επιδερμίδας. Οι ειδικοί συνιστούν στους ενήλικες 7 με 9 ώρες ύπνο σε καθημερινή βάση.

3. Αισιοδοξία
http://www.newscity1.net


Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology δείχνει ότι όσοι βλέπουν τη συνταξιοδότηση ως ευκαιρία παραμένουν πιο δραστήριοι και κοινωνικοί. Παράλληλα, οι αισιόδοξοι άνθρωποι ζουν κατά μέσο όρο 7,5 χρόνια περισσότερο.

4. Σωστή διατροφή
http://www.newscity1.net


Μερικές από τις τροφές που έχει αποδειχθεί πως συμβάλλουν στη μακροζωία και την αντιγήρανση είναι το πράσινο τσάι, οι ξηροί καρποί, τα λιπαρά ψάρια και το ελαιόλαδο.

5. Περισσότερο σεξ
http://www.newscity1.net
 
Το σεξ όχι μόνο συμβάλλει στην καλύτερη σωματική και ψυχική μας υγεία, αλλά μας κάνει να φαινόμαστε και πιο νέοι! Μελέτες δείχνουν ότι το σεξ βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.






0 Response to " Οι 5 κορυφαίες αντιγηραντικές συνήθειες "

Δημοσίευση σχολίου