Τέσσερις μύθοι για το ελαιόλαδο

Το νόστιμο έλαιο είναι ιδανικό για το μαγείρεμα και τις σαλάτες μας.Εσείς γνωρίζετε πότε πρέπει να
χρησιμοποιούμε το ελαιόλαδο και πώς να αξιολογούμε την ποιότητά του;



Η ερευνήτρια Σελίνα Γουανγκ από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια καταρρίπτει τους συνηθέστερους μύθους που περιβάλλουν το ελαιόλαδο.

1. Φρέσκο ελαιόλαδο στα σούπερ μάρκετ

Ειδικότερα το εισαγόμενο ελαιόλαδο μπορεί να φτάσει στον καταναλωτή έως και τρία χρόνια αργότερα! Αντίθετα με το κρασί, το ελαιόλαδο δε γίνεται καλύτερο με την πάροδο του χρόνου. Χρειάζεται λοιπόν να προσέχουμε τις ημερομηνίες παραγωγής.

2. Ελαιόλαδο μόνο για τη σαλάτα

Ένας μύθος για το ελαιόλαδο είναι πως δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε για το μαγείρεμα, καθώς είναι πιο βαρύ από τα πιο φθηνά λάδια. Η Γουανγκ το διαψεύδει, υποστηρίζοντας ότι το φρέσκο ελαιόλαδο καλής ποιότητας είναι ότι καλύτερο για τη μαγειρική.

3. Η ποιότητα φαίνεται από το χρώμα

Το χρώμα του ελαιόλαδου δεν έχει καμία σχέση με την ποιότητά του. Πρέπει να αποφεύγουμε το ελαιόλαδο σε διάφανες συσκευασίες, καθώς το φως το αλλοιώνει.

4. Το ελαιόλαδο λάιτ έχε λιγότερες θερμίδες

Πρόκειται για ελαιόλαδο με πιο απαλή γεύση, χωρίς καμία διαφορά ως προς τις θερμίδες








0 Response to " Τέσσερις μύθοι για το ελαιόλαδο "

Δημοσίευση σχολίου