newscity1.net

Τα δέκα άλυτα μυστήρια που δεν αποκρυπτογραφήθηκαν ποτέ

Υπάρχουν αμέτρητα μυστήρια που κατακλύζουν τον πλανήτη και τον ανθρώπινο πολιτισμό,
ενώ, ορισμένα από αυτά, που παραμένουν άλυτα, συνεχίζουν να προκαλούν το ενδιαφέρον, αλλά και
να δημιουργούν φήμες και δοξασίες γύρω από την ύπαρξή τους.
Μηνύματα αρχαίων πολιτισμών, δολοφόνοι και τα θύματά τους, επιστήμονες και καλλιτέχνες είναι οι «πρωταγωνιστές» σε αυτές τις ιστορίες που πάντα συναρπάζουν, αλλά και δημιουργούν πονοκέφαλο.

Ας δούμε δέκα από αυτά, όπως τα παρουσίασε το viralnova:

Τα κρυπτογραφημένα μηνύματα του δολοφόνου Zodiac
Είναι ένας από τους πιο διάσημους serial killers στις ΗΠΑ και η ιστορία του προκάλεσε πραγματική φρενίτιδα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού από τα τέλη της δεκαετίας του 1960 όταν και εμφανίστηκε έως τις αρχές του 1970. Πραγματοποίησε μια σειρά από δολοφονίες, ωστόσο, οι αρχές ποτέ δεν κατάφεραν να τον συλλάβουν. Ο Zodiac είχε γράψει τέσσερα κρυπτογραφημένα μηνύματα, τα οποία πιθανότατα είχαν δημιουργηθεί για να προκαλέσουν σύγχυση στους δημοσιογράφους. Ωστόσο, το γεγονός ότι μόλις ένα από αυτά έχει αποκρυπτογραφηθεί συνεχίζει να κρατάει ζωντανό το μυστήριο γύρω από τον δολοφόνο.

Το κρυπτογραφημένο γλυπτό Kryptos στο κτίριο της CIA
Πρόκειται για ένα μυστηριώδες κρυπτογραφημένο γλυπτό που σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη Τζιμ Σανμπορν και βρίσκεται έξω από την έδρα της CIA. Αποτελείται από 865 χαρακτήρες που δεν βγάζουν κανένα νόημα. Ο γλύπτης εμπνεύστηκε το όνομα από την ελληνική λέξη «κρυφός», ενώ και μόνο το γεγονός ότι βρίσκεται έξω από την έδρα της CIA είναι αρκετό για να πυροδοτήσει αμέτρητες φήμες και θεωρίες συνωμοσίας.


Η Γραμμική Α της Κρήτης

Οταν το 1990 ένας αριθμός πήλινων σπασμένων δοχείων βρέθηκαν στην Κρήτη και χρονολογήθηκαν από το 1800 π.Χ. όλοι εκτίμησαν ότι πρόκειται για μια σπουδαία ανακάλυψη. Περιέχει δύο γραφές, την Γραμμική Α και τη Γραμμική Β, ωστόσο, το πρώτο μέρος δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί έπειτα από 24 χρόνια μελετών.


Ο Δίσκος της Φαιστού

Το μυστήριο του δίσκου που ανακαλύφθηκε από τον Ιταλό αρχαιολόγο, Λουίτζι Περνιέρ, κρατάει για περισσότερα από 100 χρόνια, καθώς, από το 1908 κανένας δεν έχει καταφέρει να τον «διαβάσει». Πιστεύεται ότι έχει σχεδιαστεί κατά τη δεύτερη χιλιετία π.Χ. και περιέχει μια μορφή ιερογλυφικών συμβόλων που είναι γεμάτα μυστήριο.


Γερμανικός μηχανισμός κρυπτογράφησης από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Πρόκειται για έναν μηχανισμό που χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί στον Β' ΠΠ και ορισμένα από τα μηνύματά του δεν αποκρυπτογραφήθηκαν ποτέ.


Τα ξύλινα γλυπτά του Rongo rongo

Το 1868 οι Ευρωπαίοι ανακάλυψαν στα νησιά του Πάσχα ορισμένα ξύλινα γλυπτά θρησκευτικών χειροποίητων αντικειμένων και επιπλέον αρκετών επιγραφών που έμειναν γνωστές ως Rongo -Rongo, ένα αρχείο της χαμένης γλώσσας του Rapa Nui. Πολλοί πιστεύουν ότι αντιπροσωπεύουν ένα χαμένο σύστημα γραφής ή μία πρώτη γραφή και θα μπορούσε να είναι ένας από τις μόλις 3 ή 4 ανεξάρτητες εφευρέσεις της γραφής στην ιστορία της ανθρωπότητας.


Το μυστήριο του Ρίκι ΜακΚόρμικ

Το 1999, το πτώμα του Ρίκι Μακ Κόρμικ βρέθηκε στο ανατολικό Μιζούρι. Στις τσέπες του είχε δύο αλγόριθμους κρυπτογραφημένους τους οποίους το FBI δεν μπόρεσε να αποκρυπτογραφήσει ποτέ, ενώ είχε φθάσει σε σημείο να ζητήσει και τη βοήθεια του κοινού.


Τα κρυπτογραφημένα μηνύματα του Φράνσις Μπέικον

Ο Φράνσις Μπέικο είναι ούτως ή άλλως μια από τις πιο μυστηριώδεις μορφές της Ιστορίας. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια κρυπτογραφημένα μηνύματά του σε λογοτεχνικό του έργο τα οποία ίσως κρύβουν το πιο καλά κρατημένο μυστικό στης σύγχρονης ιστορίας. Υπάρχουν εικασίες ότι ο Φράνσις Μπέικον είναι στην πραγματικότητα ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ.


Τα σύμβολα Blitz

Τα 50 καλλιγραφικά σύμβολα ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου σε ένα βομβαρδισμένο κελάρι στο Ανατολικό Λονδίνο και πιθανότατα χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα.


Το μυστήριο με το μήνυμα Τάμαν Σουντ σε νεκρό άνδρα

Το 1948 το πτώμα του Τάμαν Σουντ ξεβράστηκε στις ακτές του Σόμερτον στην περιοχή της Αδελαϊδας μαζί με κάποια χαρτάκια. Το θύμα δεν είχε προβλήματα υγεάις, δεν έφερε τραύμα, ενώ ούτε δηλητήριο βρέθηκε στον οργανισμό του. Κανένας δεν γνωρίζει πως πέθανε και το μόνο στοιχείο που βρέθηκε πάνω του ήταν ένα σημείωμα με τις λέξεις "Ταμάν Σουντ" (τετέλεσται στα ελληνικά). Η φράση ήταν απόσπασμα από ένα βιβλίο με ποιήματα του Ομάρ Καγιάμ, το οποίο βρέθηκε κοντά στο πτώμα. Μέσα στο βιβλίο οι αρχές βρήκαν ένα κωδικοποιημένο μήνυμα που ακόμα δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί και η υπόθεση παραμένει άλυτη.










0 Response to " Τα δέκα άλυτα μυστήρια που δεν αποκρυπτογραφήθηκαν ποτέ "

Δημοσίευση σχολίου