newscity1.net

Επτά δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξεις για να γίνεις αρεστός

Για να είσαι αγαπητός και να δείχνεις πάντοτε ευχαριστημένος και ευδιάθετος δεν χρειάζεται ν
α έχεις τέλεια εμφάνιση ή έμφυτο ταλέντο. Σύμφωνα με την έρευνα
του UCLA οι αξιαγάπητοι άνθρωποι έχουν κατανόηση και είναι ειλικρινείς.

Στην μελέτη που διεξήχθη σε περισσότερα από 1 εκατ. άτομα, βαθμολογήθηκαν 500 επίθετα που χαρακτηρίζουν τους αγαπητούς ανθρώπους. Την υψηλότερη βαθμολογία πήραν όχι αυτοί που θα περίμενε κανείς δηλαδή οι κοινωνικοί, οι ευφυής και οι ελκυστικοί αλλά οι ειλικρινείς και οι άνθρωποι με κατανόηση. Τα επίθετα αυτά περιγράφουν τους ανθρώπους που έχουν αναπτυγμένη τν συναισθηματική νοημοσύνη.

Επτά είναι οι δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξεις για να γίνεις αρεστός.

Κάνε ερωτήσεις

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι δεν ακούνε. Τις περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια της συζήτησης σκέφτονται τι θα πουν μετά ή πόσο τους επηρεάζει ή προσβάλει αυτό που λέει ο συνομιλητής τους. Ενας απλός τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι οι ερωτήσεις. Στους ανθρώπους αρέσει να ξέρουν ότι κάποιος τους ακούει. Θα εκπλαγείτε από το πόσο πολύ σεβασμό και εκτίμησή θα κερδίσετε κάνοντας ερωτήσεις.

Να είσαι γνήσιος

Το να είσαι γνήσιος και ειλικρινής είναι απαραίτητο για να κερδίσεις την αγάπη των άλλων. Κανείς δεν συμπαθεί τους ψεύτες. Οι άνθρωποι προτιμούν αυτούς τους οποίους μπορούν να εμπιστευτούν. Αυτός που λέει την αλήθεια είναι πάντα ένα άτομο με αυτοπεποίθηση στο οποίο μπορείς να βασιστείς.

Να μη κρίνεις

Αν θέλεις να είναι αγαπητός πρέπει να είσαι ανοιχτόμυαλος. Εχοντας ανοιχτό μυαλό γίνεσαι προσιτός και ενδιαφέρον για τους άλλους. Κανείς δεν θέλει να κάνει παρέα με κάποιον που είναι ξεροκέφαλος και δεν δέχεται τις απόψεις των άλλων.

Μην επιδιώκεις προσοχή

Οι άνθρωποι αντιπαθούν αυτούς που δείχνουν απεγνωσμένη ανάγκη για προσοχή. Δεν χρειάζεται να είσαι εξωστρεφής για να γίνεις αρεστός. Αυτό που χρειάζεται είναι να είσαι φιλικός και διακριτός. Οταν μιλάτε σε ένα τόνο φιλικό και συνοπτικό και είστε φιλικοί οι συνομιλητές σας θα σας ακούνε με περισσότερη προσοχή και θα είναι καλόπιστοι και καλοπροαίρετοι.

Χρησιμοποιούν το σωστό body language

Δώστε βάση στις χειρονομίες, τις εκφράσεις σας και το τόνο της φωνής σας. Μιλήστε με ενθουσιασμό, σηκώστε τα χέρια και κοιτάξτε τον συνομιλητή σας στα μάτια. Το πως το λέμε είναι μερικές φορές σημαντικότερο από το τι λέμε.

Θυμήσου τα ονόματα

Από την μέρα της γέννησης, οι γονείς, οι δάσκαλοι, οι φίλοι και οι συγγενείς έχουν χαράξει τον ήχο του ονόματος μας στο μυαλό μας. Είναι το αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας μας. Οταν αναφέρεσαι στους άλλους με το όνομα τους, τους κάνεις να νιώθουν σημαντικοί και αγαπητοί.

Χαμογελάστε

Οι άνθρωποι φυσικά και ασυνείδητα αντικατοπτρίζουν τη συμπεριφορά του συνομιλητή τους. Αν θέλετε να αρέσετε χαμογελάστε και είναι σίγουρο ότι θα το χαμόγελο θα σας επιστραφεί.







0 Response to " Επτά δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξεις για να γίνεις αρεστός "

Δημοσίευση σχολίου