newscity1.net

Κορυφαία ανεξήγητα φαινόμενα (video)


Η ιατρική επιστήμη έχει μόλις αρχίσει να κατανοεί τον τρόπο με τον οποίο το μυαλό επηρεάζει το σώμα. Το φαινόμενο
placebo(όπου κάποιος όταν πάρει ένα εικονικό φάρμακο αισθάνεται ήδη καλύτερα), για παράδειγμα, δείχνει ότι...


οι άνθρωποι μπορούν μερικές φορές να προκαλέσουν μια ανακούφιση στα ιατρικά συμπτώματα. Χρησιμοποιώντας διαδικασίες που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, το σώμα έχει την δυνατότητα να θεραπεύσει τον εαυτό του και είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα από οποιαδήποτε σύγχρονη ιατρική.

Ψυχικές δυνάμεις και ESP
Οι ψυχικές δυνάμεις και η έξω-αισθητική αντίληψη (ESP), συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων δέκα ανεξήγητων φαινομένων, επειδή η πίστη σε αυτά είναι τόσο διαδεδομένη. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η διαίσθηση είναι ένα είδος ψυχικής δύναμης, ένας τρόπος που έχει πρόσβαση σε κρυφή ή ειδική γνώση για τον κόσμο ή το μέλλον. Οι ερευνητές έχουν πειραματιστεί σε ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι έχουν ψυχικές δυνάμεις, αν κ τα αποτελέσματα κάτω από αυστηρά ελεγχόμενες επιστημονικές συνθήκες έχουν αποδειχθεί μέχρι στιγμής αρνητικά ή διφορούμενα. Μερικοί έχουν ισχυριστεί ότι οι ψυχικές δυνάμεις δεν μπορούν να δοκιμαστούν, ή για κάποιο λόγο ελαχιστοποιούνται στην παρουσία σκεπτικιστών ή επιστημόνων. Αν αυτό αληθεύει, η επιστήμη δεν θα μπορέσει ποτέ να αποδείξει ή να αποκλείσει την ύπαρξη των ψυχικών δυνάμεων.

Μεταθανάτιες εμπειρίες και ζωή μετά το θάνατο
Οι άνθρωποι που κάποτε ήταν κοντά στο θάνατο έχουν κάποιες φορές αναφέρει ποικίλες υπερφυσικές εμπειρίες (όπως το ότι βρίσκονται σε ένα τούνελ και πλησιάζουν στην έξοδο, να έχουν συναντηθεί με τους αγαπημένους τους, μια αίσθηση γαλήνης, κ.λπ.). Αυτό δείχνει ότι υπάρχουμε και μετά τον θάνατο. Ενώ τέτοιες εμπειρίες υπάρχουν, κανείς δεν έχει γυρίσει με αποδείξεις ή με πληροφορίες από την άλλη πλευρά. Οι σκεπτικιστές το αποδίδουν στην παραίσθηση ενός ψυχικού τραύματος του εγκεφάλου.
Αλλά και πάλι δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι προκαλεί τις επιθανάτιες εμπειρίες, ή αν πραγματικά είναι οράματα.

ΑΤΙΑ
Πολλοί άνθρωποι βλέπουν πράγματα στον ουρανό που δεν μπορούν να εντοπιστούν, και κυμαίνονται από αεροσκάφη μέχρι μετεωρίτες. Το αν κάποιο από αυτά τα αντικείμενα και τα φώτα είναι εξωγήινο σκάφος είναι ένα άλλο θέμα. Ενώ οι προσεκτικές έρευνες έχουν αποκαλύψει γνωστές αιτίες για τις περισσότερες περιπτώσεις , κάποιες περιπτώσεις ΑΤΙΑ θα παραμείνουν πιθανότατα ανεξήγητες.

Deja vu
Deja vu είναι μια γαλλική φράση που σημαίνει "το έχω ήδη δει," και αναφέρεται στο ευδιάκριτο, αινιγματικό και μυστηριώδες αίσθημα ότι έχουμε ξαναζήσει ένα συγκεκριμένο σύνολο περιστάσεων στο παρελθόν.

Μια γυναίκα μπορεί να μπαίνει σε ένα κτίριο, για παράδειγμα, σε μια ξένη χώρα, που δεν είχε ποτέ πριν επισκεφτεί και να της φαίνονται όλα γνώριμα. Κάποιοι αποδίδουν το deja vu σε ψυχικές εμπειρίες ή σε αυθόρμητες εκ λάμψεις από προηγούμενες ζωές. Η έρευνα στην ανθρώπινη ψυχολογία μπορεί να προσφέρει πιο φυσιολογικές ερμηνείες, αλλά τελικά η αιτία και η φύση του ίδιου του φαινομένου παραμένει ένα μυστήριο.


Τα πνεύματα των νεκρών έχουν κάνει από καιρό την εμφάνισή τους στη λαογραφία μας και στον πολιτισμό. Πολλοί άνθρωποι έχουν αναφέρει ότι είδαν παρουσίες από σκιώδεις αγνώστους ή από εκλιπόντες αγαπημένους τους. Αν και μια οριστική απόδειξη για την ύπαρξη των φαντασμάτων παραμένει άπιαστη, αυτόπτες μάρτυρες συνεχίζουν να αναφέρουν εμφανίσεις, να έχουν φωτογραφίσει, ακόμα και επικοινωνίες με φαντάσματα. Οι ερευνητές που ασχολούνται με αυτό, ελπίζουν ότι κάποια μέρα θα αποδειχθεί ότι οι πεθαμένοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους ζωντανούς, παρέχοντας μια τελική απάντηση στο μυστήριο.

Μυστηριώδεις εξαφανίσεις
Οι άνθρωποι εξαφανίζονται για διάφορους λόγους. Οι περισσότεροι είναι φυγάδες, κάποιοι τους τυχαίνει κάτι σε ατύχημα, κάποιοι έχουν απαχθεί ή σκοτωθεί, αλλά οι περισσότεροι τελικά βρίσκονται.

Δεν ισχύει το ίδιο όμως με κάποιες πραγματικά μυστηριώδεις εξαφανίσεις.
Από το πλήρωμα του Marie Celeste, ο Jimmy Hoffa, η Αμέλια Έρχαρτ και η Natalee Holloway, κάποιοι άνθρωποι φαίνεται ότι έχουν εξαφανιστεί χωρίς ίχνος.
Οι αγνοούμενοι βρίσκονται με την βοήθεια της αστυνομίας, μετά από κάποιο ατύχημα, είτε μετά από δική τους εμφάνιση
Αλλά όταν τα αποδεικτικά στοιχεία λείπουν ούτε η αστυνομία ούτε το εγκληματολογικό μπορούν να λύσουν το μυστήριο εξαφάνισης.

ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ
Να το αποκαλέσει κανείς, προαίσθημα; μια «έκτη αίσθηση»; ή κάτι άλλο;
Έχουμε βιώσει όλοι τη διαίσθηση κάποια στιγμή.
Βέβαια, τα προαισθήματα συχνά αποδεικνύονται λανθασμένα (πόσες φορές κατά τη διάρκεια αναταράξεων στο αεροπλάνο, ήσουν σίγουρος ότι το αεροπλάνο θα πέσει;).
Οι ψυχολόγοι σημειώνουν ότι οι άνθρωποι υποσυνείδητα έχουν πάρει πληροφορίες για τον κόσμο γύρω, οδηγώντας τους στην αίσθηση ότι γνωρίζουν τις πληροφορίες χωρίς όμως να καταλαβαίνουν πως ακριβώς ή γιατί τις ξέρει

Bigfoot
Για δεκαετίες, μεγάλα, μαλλιαρά και ανθρωπόμορφα πλάσματα που αποκαλούνται ' Μεγαλοπόδαροι έχουν κατά καιρούς αναφερθεί από αυτόπτες μάρτυρες στην Αμερική. Παρά τα χιλιάδες Bigfoot που έχουν αναφερθεί δεν έχουν βρεθεί πότε τα σώματά τους . Κανένα δεν έχει ποτέ σκοτωθεί από κάποιον κυνηγό, κανένα δεν χτυπήθηκε από κάποιο διερχόμενο αμάξι, ή ακόμα και να πέθαναν από φυσικά αίτια.
Ελλείψει αποδεικτικών στοιχείων, όπως δόντια ή οστά, η υποστήριξη ότι υπάρχουν έρχεται μόνο από αυτόπτες μάρτυρες και αμφιλεγόμενες φωτογραφίες και ταινίες.
Δεδομένου ότι είναι λογικά αδύνατο να αποδειχθεί εάν υπάρχουν ή όχι, η επιστήμη δεν θα μπορέσει ποτέ να αποδείξει ότι πλάσματα σαν τους Bigfoot και του τέρατος του Λοχ Νες δεν υπάρχουν, και είναι πιθανό αυτά τα μυστηριώδη θηρία να κρύβονται μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Η Taos Hum
Κάποιοι κάτοικοι και επισκέπτες της μικρής πόλης Taos, στο Νέο Μεξικό, εδώ και χρόνια ενοχλούνται και προβληματίζονται από μια μυστηριώδη τάση λιποθυμίας, από ένα , χαμηλής συχνότητας, βουητό στον αέρα της ερήμου.
Παραδόξως, μόνο το 2% των κατοίκων Taos ακούει τον ήχο.
Μερικοί πιστεύουν ότι προκαλείται από την ασυνήθιστη ακουστική.
Άλλοι υποψιάζονται ότι υπάρχει μια μαζική υστερία ή κάποιο μυστικό, με σκοτεινό σκοπό.
Κανείς όμως δεν είναι ακόμη σε θέση να εντοπίσει την προέλευση του ήχου.













0 Response to " Κορυφαία ανεξήγητα φαινόμενα (video) "

Δημοσίευση σχολίου