newscity1.net

Δεν θα πιστεύετε πόσο μας επηρεάζει το όνομά μας

Το όνομά μας αποκαλύπτει πολλά για εμάς και επηρεάζει την επαγγελματική ζωή μας.
Φαίνεται πως το όνομα παίζει καθοριστικό ρόλο
στην εξέλιξη που θα έχουμε σε όλους τους τομείς. Δείτε 13 τρόπους που μας επηρεάζει το όνομά μας.

Το “εύκολο” όνομα ανοίγει πόρτες

Σύμφωνα με τους ερευνητές και τους ψυχολόγους του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ένα όνομα που προφέρετε εύκολα, σας κάνει δημοφιλείς στη δουλειά αλλά και στην προσωπική ζωή. Φαίνεται πως τα άτομα με εύκολο όνομα “ανεβαίνουν” πιο εύκολα στην εργασία τους. Το εκπληκτικό είναι πως το ίδιο ισχύει και εταιρίες. Όσες έχουν ονόματα που προφέρονται εύκολα, έχουν υψηλότερα κέρδη και είναι πιο αγαπητές στο κοινό.

Τα συνηθισμένα ονόματα είναι “πρώτα” στις προσλήψεις

Αν έχετε ένα κοινό όνομα, έχετε περισσότερες πιθανότητες να προσληφθείτε. Έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο Μαρκέτ στις ΗΠΑ, οι άνθρωποι με συνηθισμένα ονόματα βρίσκουν πιο εύκολα δουλειά ενώ τα βιογραφικά τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να προτιμηθούν. Αν λοιπόν μέχρι τώρα σκεφτόσασταν πως το όνομα σας δεν έχει τίποτα ξεχωριστό, κάνατε λάθος!

Τα ασυνήθιστα ονόματα συνδέονται με την παραβατικότητα

Μελέτη που έγινε στο πανεπιστήμιο Shippensburg της Αμερικής συνδέει την παραβατικότητα των εφήβων με τα παράξενα ονόματα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως, ανεξάρτητα από τη φυλή, οι νέοι που δεν είχαν δημοφιλή ονόματα ήταν πιο πιθανό να διαπράξουν κάποια εγκληματική πράξη ή να έχουν επιθετική συμπεριφορά. Μία πιθανή εξήγηση που έδωσαν οι επιστήμονες είναι πως οι έφηβοι με “ξεχωριστά” ονόματα, αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους συνομηλίκους τους και δυσκολεύονται να δημιουργήσουν σχέσεις μαζί τους.

Τα “ξεκάθαρα” ονοματεπώνυμα σας βοηθούν να βρείτε δουλειά

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο American Economic Association έδειξε πως τα άτομα με ονοματεπώνυμα που ακούγονται “καθαρά” χωρίς πολλούς φθόγγους και έχουν εύκολη προφορά, έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να τους καλέσουν σε μια συνέντευξη για δουλειά. Μάλιστα, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως ένα τέτοιο όνομα έχει το ίδιο αντίκτυπο που έχουν τα 8 χρόνια προϋπηρεσίας για τους μελλοντικούς εργοδότες!

Τα επώνυμα που ξεκινούν με τα πρώτα γράμματα της αλφαβήτου, διαλέγονται σε καλύτερα σχολεία

Τα παιδιά που τα επίθετά τους αρχίζουν με τα πρώτα γράμματα της αλφαβήτου έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιλεγούν σε “καλά” σχολεία και ανταγωνιστικές σχολές, σύμφωνα με δημοσίευση του Economic of Education Review. Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 90.000 μαθητές από την Τσεχία. Αυτό που διαπίστωσαν είναι πως ακόμα και αν μαθητές που τα επίθετα τους ξεκινούσαν από τα τελευταία γράμματα της αλφαβήτου απέδιδαν καλύτερα σε διαγωνίσματα και εξετάσεις και πάλι, εκείνα που ξεκινούσαν με τα πρώτα γράμματα είχαν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν δεκτά.

Τα άτομα που τα επίθετα ξεκινούν από τα τελευταία γράμματα είναι πιο σπάταλα.

Αν το όνομά σας ξεκινάει από τα τελευταία γράμματα τις αλφαβήτου έχετε περισσότερες πιθανότητες να ξοδεύετε γρήγορα τα χρήματά σας. Οι επιστήμονες εικάζουν πως ίσως επειδή από μικρή ηλικία καλούνταν τελευταίοι για το οτιδήποτε, τα άτομα αυτά τείνουν να “βιάζονται” φοβούμενοι πως θα χάσουν κάτι σημαντικό αν δεν κάνουν γρήγορες αγορές.

Αν χρησιμοποιείτε το μεσαίο όνομά σας, φαίνεστε πιο έξυπνοι

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα Κοινωνικής Ψυχολογίας, η χρήση του μεσαίου ονόματος κάνει τους γύρω σας να σκέφτονται πως έχετε περισσότερες πνευματικές ικανότητες, αποδίδετε καλύτερα και είστε καταλληλότεροι για μία θέση εργασίας ή για μία θέση στο πανεπιστήμιο.

Έχετε περισσότερες πιθανότητες να εργαστείτε σε μία εταιρία που τα αρχικά της ταιριάζουν με αυτά του ονόματός σας

Δεδομένου ότι ταυτιζόμαστε με το όνομά μας αλλά και του ότι οι άνθρωποι τείνουν να προτιμούν πράγματα που τους φαίνονται οικεία, είναι πολύ πιθανό και εσείς οι ίδιοι να προτιμάτε εταιρίες που ταιριάζουν με το όνομά σας αλλά και οι εργοδότες να σας προτιμούν ανάλογα με το αν ταιριάζει το όνομα με την εταιρία. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει έρευνα του Ghent University.

Τα μεγαλοπρεπή ονόματα προτιμούνται στις υψηλόβαθμες θέσεις

Ευρωπαϊκή μελέτη έδειξε πως τα άτομα με ονοματεπώνυμα που δείχνουν κύρος ή παραπέμπουν στη βασιλεία, αριστοκρατία (Βασίλειος, Δούκας, Βασιλεία, Βικτωρία κλπ) έχουν περισσότερες πιθανότητες να εργαστούν σε υψηλές θέσεις. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως αυτό συμβαίνει λόγω της συνειρμικής σκέψης που κάνουν οι άνθρωποι, συνδέοντας αυτά τα ονόματα με θέσεις κύρους.

Οι άνδρες με μικρά ονόματα καταλαμβάνουν τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου

Το 2011 το LinkedIn ανέλυσε περισσότερα από 100.000.000 προφίλ ανδρών χρηστών διαπιστώνοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών που κατείχαν τη θέση αυτή είχαν μονοσύλλαβα ή δισύλλαβα ονόματα. Οι ειδικοί θεωρούν πως οι άνδρες με εξουσία επιλέγουν να μην χρησιμοποιούν ολόκληρα τα ονόματά τους έτσι ώστε να δίνουν μία αίσθηση φιλικότητας και διαφάνειας.

Οι γυναίκες που βρίσκονται “στην κορυφή” χρησιμοποιούν ολόκληρο το ονοματεπώνυμό τους

Στην ίδια ακριβώς μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι γυναίκες CEOs, σε αντίθεση με τους άνδρες, προτιμούν να χρησιμοποιούν το πλήρες ονοματεπώνυμό τους για να προβάλλουν τον επαγγελματισμό τους και τη βαρύτητα της θέσης τους.

Είναι πιθανό να παντρευτείτε κάποιον που έχει παρόμοιο όνομα με το δικό σας

Σύμφωνα με έρευνα του West Point και του Columbia University οι άνθρωποι επιλέγουν άτομα που τα ονόματά τους μοιάζουν με τα δικά του. Οι ψυχολόγοι ονομάζουν το φαινόμενο αυτό “σιωπηλό εγωισμό”.

Αν οι συνάδελφοί σας έχουν τα ίδια αρχικά με εσάς, λειτουργείτε καλύτερα ως ομάδα

Ακόμα και αν έχετε μόνο το ένα γράμμα κοινό έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχετε μία καλή συνεργασία μαζί τους! Ερευνητές του School of Business στο Ουισκόνσιν διαπίστωσε πως τα άτομα που δούλευαν μαζί και είχαν κοινά αρχικά στο όνομα και το επίθετό τους, όχι απλά συνεργάζονταν καλύτερα αλλά απέδιδαν πολύ καλύτερα και είχαν τις λιγότερες συγκρούσεις.






πηγη:yolife











0 Response to " Δεν θα πιστεύετε πόσο μας επηρεάζει το όνομά μας "

Δημοσίευση σχολίου