newscity1.net

Τι σημαίνει αν έχετε αυτή την ευθεία γραμμή στην παλάμη σας

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε καμπυλωτές «γραμμές της καρδιάς» (η πάνω έντονη γραμμή στην παλάμη), οι οποίες σχηματίζουν
μισοφέγγαρο αν ενώσεις τις παλάμες σου, όπως παρακάτω.



Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που εμφανίζει μια ευθεία γραμμή, στην οποία ταυτίζονται «η γραμμή της καρδιάς» και «η γραμμή του κεφαλιού», όπως τις λέμε στην ψευδοεπιστήμη της χειρομαντείας.


Ονομάζεται μονήρης παλαμιαία πτυχή ή πιθήκειο γραμμή (Single transverse palmar crease / simian crease / simian line). Ο όρος «simian line», με τον οποίο απαντάται συνήθως στα αγγλικά, προέρχεται από τη λατινική λέξη «simia» που σημαίνει μαϊμού, διότι σε κάποιες μαϊμούδες εντοπίζεται η μονήρης γραμμή στην παλάμη. Η γραμμή αυτή εντοπίζεται έστω στο ένα χέρι μόλις στο 10% του πληθυσμού, ενώ και στα 2 χέρια μόλις στο 5%, σύμφωνα με τη Wikipedia.
Τις περισσότερες φορές, όμως, την απαντάμε σε μια ιδιαίτερη πληθυσμιακή ομάδα: τα άτομα με σύνδρομο Down. Υπολογίζεται ότι περίπου το 50% των ατόμων με σύνδρομο Down έχουν τη μονήρη παλαμιαία πτυχή.


simian_crease

Στα υγιή άτομα η ύπαρξη της συγκεκριμένης γραμμής δεν συνδέεται με καμία άλλη πάθηση ή ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Σε κάποιους πολιτισμούς, όμως, θεωρείται τυχερό σημάδι που συνδέεται με πνευματική συγκέντρωση, δύναμη της φαντασίας και διαύγεια.





0 Response to " Τι σημαίνει αν έχετε αυτή την ευθεία γραμμή στην παλάμη σας "

Δημοσίευση σχολίου