newscity1.net

Χαρτονόμισμα από πλαστικό εισάγει η Τράπεζα της Αγγλίας!

Τα πρώτα πλαστικά τραπεζογραμμάτια που είναι πιο καθαρά και ανθεκτικά από τα χάρτινα έριξε στην αγορά η Τράπεζα της Αγγλίας.
Η αρχή έγινε σε Αγγλία και Ουαλία με το χαρτονόμισμα των 5 λιρών που εικονίζει τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, ηγέτη του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα νέα τραπεζογραμμάτια, που θα φτάσουν σε όλες τις τράπεζες και τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης εντός των επόμενων εβδομάδων, παράγονται από πολυμερές υλικό, το οποίο εκτός των άλλων θεωρείται λιγότερο επιβλαβές για το περιβάλλον και πιο δύσκολο να πλαστογραφηθεί.

«Η χρήση πολυμερών σημαίνει ότι τα χαρτονομίσματα μπορούν να αντέξουν περισσότερο όταν τσακίζονται μέσα σε πορτοφόλια ή όταν διπλώνονται μέσα στις τσέπες, ενώ επιβιώνουν ακόμη και αν πλυθούν στο πλυντήριο» δήλωσε ο διοικητής της τράπεζας Μαρκ Κάρνεϊ. ο ίδιος μάλιστα, έσπευσε να... βουτήξει ένα πλαστικό χαρτονόμισμα, μέσα σε κόκκινη σάλτσα, ώστε να αποδείξει πως μπορείς μετά ακόμη και να τα... πλύνεις!

Εκτιμάται ότι η διάρκεια ζωής των πλαστικών χαρτονομισμάτων θα είναι δυόμισι φορές μεγαλύτερη από εκείνη των σημερινών. Στη Σκωτία κυκλοφορούν, σε περιορισμένο αριθμό, πλαστικά χαρτονομίσματα των 5 λιρών από τον Μάρτιο του 2015. Πλαστικά χαρτονομίσματα έχουν επίσης εισαχθεί στον Καναδά, στο Μεξικό, στη Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία. Ένα νέο πλαστικό χαρτονόμισμα των 10 λιρών, που θα εικονίζει την Τζέιν Όστεν, τη συγγραφέα του Περηφάνια κ Προκατάληψη θα κυκλοφορήσει το 2017, ενώ εκείνο των 20 λιρών, με το πορτρέτο του ζωγράφου Τζ. Μ. Τέρνερ, θα δοθεί στην κυκλοφορία το 2020.












0 Response to " Χαρτονόμισμα από πλαστικό εισάγει η Τράπεζα της Αγγλίας! "

Δημοσίευση σχολίου