newscity1.net

Ο καφές που σε κάνει... πύραυλο - Πόσες ώρες αϋπνία υπόσχεται

Εάν είστε από τους ανθρώπους που χρειάζεστε τουλάχιστον μία κούπα καφέ για να ξυπνήσετε και αρκετές ακόμη μέσα στην ημέρα για να
διατηρείτε την ενέργειά σας τότε τα νέα που έρχονται από την Αυστραλία θα σας ικανοποιήσουν.


Ένα καφέ στην Αδελαΐδα σερβίρει καφές με την χαρακτηριστική ονομασία "Asskicker", που σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, περιέχει 80 φορές περισσότερη καφεΐνη από μία συνηθισμένη κούπα καφέ, ικανή να κρατήσει κάποιον ξύπνιο για 18 ώρες.

Οι οδηγίες αναφέρουν ότι πρέπει να πίνεται αργά και σε διάστημα 3-4 ωρών κ σύμφωνα με τον παρασκευαστή του περιλαμβάνει 5 γραμμάρια καφεΐνης.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οργανισμό ασφάλειας τροφίμων και φαρμάκων τα 400 χιλιοστά του γραμμαρίου είναι η ποσότητα του καφέ που συνιστά για τους καταναλωτές.

Ο Steve Benington, ιδιοκτήτης του καφέ Viscous δημιούργησε αυτόν το καφέ για τα έκτακτα περιστατικά σε νοσοκομείο όπου απαιτούνται πολλές ώρες εγρήγορσης και αϋπνίας.

Ο ίδιος όπως λέει συζητάει με τους πελάτες του για πιθανά προβλήματα υγείας πριν αγοράσουν τον καφέ και υπάρχουν και προειδοποιήσεις στο κατάστημά του για τις επιπτώσεις στην υγεία.

Αν και η κατανάλωση της καφεΐνης έχει συσχετισθεί με την πρόκληση ασθενειών, η ποσότητα που μπορεί να καταναλωθεί σε ημερίσια βάση ποικίλει από άτομο σε άτομο.

«Αυτή είναι μία τεράστια ποσότητα καφεΐνης» λέει η Maggie Sweeney ερευνήτρια του πανεπιστημίου τουJohns Hopkins. Δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο όριο στην κατανάλωση λέει, αλλά τονίζει ότι 10 γραμμάρια θα μπορούσαν να σκοτώσουν κάποιον

Η καφεΐνη δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό, τονίζει, υπάρχουν αποδείξεις ότι έχει πλεονεκτήματα για την υγεία, όπως προστασία από το Πάρκινσον, αλλά για κάποιους η κατανάλωση καφεΐνης έχει αρνητικά αποτελέσματα.

Ειδικοί στον καφέ είναι πεπεισμένοι ότι η κατανάλωση καφεΐνης έχει πολύ θετικές επιπτώσεις στην υγεία. Ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Harvard, Sanjiv Chopra, στο βιβλίο του “The big 5” περιλαμβάνει τον καφέ στα 5 ροφήματα που μας βοηθούν να ζήσουμε περισσότερο. Οι άνθρωποι που πίνουν καφέ μειώνουν την πιθανότητα γι εκδήλωση διάφορων μορφών καρκίνου, προστατεύει από την κίρρωση του ήπατος, το πάρκινσον και τον διαβήτη τύπου ΙΙ, αναφέρει ο καθηγητής.

Πολλές έρευνες υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση τριών δόσεων καφέ την ημέρα έχουν κατά 10% μειωμένη πιθανότητα για καρδιακή προσβολή, καρδιακές ασθένειες, αναπνευστικά προβλήματα και ατυχήματα, διαβήτη και διάφορες μολύνσεις.

Όμως όλοι οι ειδικοί τονίζουν ότι η ποσότητα καφεΐνης στην συνταγή του Benington είναι υπερβολική.







0 Response to " Ο καφές που σε κάνει... πύραυλο - Πόσες ώρες αϋπνία υπόσχεται "

Δημοσίευση σχολίου