newscity1.net

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου αριθμός;

Πολυάριθμοι ειδικοί δηλώνουν ότι τα αγαπημένα μας αντικείμενα μπορούν να αποκαλύψουν μερικά από τα γνωρίσματα του χαρακτήρα μας. Το ίδιο
ισχύει και για τον αγαπημένο μας αριθμό, σύμφωνα με τους αριθμολόγους.


Εντάξει, παραδέξου το. Όπως πολλοί άνθρωποι, έχεις και συ έναν αγαπημένο αριθμό.

Ίσως ο αγαπημένος σου αριθμός να είναι τα γενέθλιά σου, η φανέλα που φορούσες στην ομάδα μπάσκετ στο γυμνάσιο, μπορεί και τα γενέθλιά του άλλου σου μισού. (Αυτό θα ήταν έξυπνο, γιατί τότε δεν θα τα ξεχνούσες ποτέ). Αλλά πριν πάμε να δούμε τον δικό σου αγαπημένο αριθμό, θα ήθελες να μάθεις ποιος είναι ο πιο αγαπητός αριθμός σε ολόκληρο τον κόσμο;

Ο Alex Μπέλλος, ένας blogger μαθηματικός, δημιούργησε την ιστοσελίδα «http://favouritenumber» και ζήτησε από τους χρήστες του διαδικτύου να ψηφίσουν τν αγαπημένο τους αριθμό και τους λόγους που τον προτιμούν. Περισσότεροι από 44.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία. Στη συνέχεια, ο Μπέλλος συγκέντρωσε τα αποτελέσματα και παρατήρησε πολλά μοτίβα, όπως ότι οι ημερομηνίες και τα γενέθλια είναι οι πιο κοινοί αγαπημένοι αριθμοί, ενώ το 8 είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς στην Κίνα.

Οι αριθμοί που λήγουν σε 0 ή 5, δεν αποδείχθηκαν καθόλου περιζήτητοι, γιατί θεωρούνται «στρογγυλοποιημένοι». Η θεωρία του Alex, η οποία δεν είναι ακόμα επιστημονικά αποδεδειγμένη, υποστηρίζει ότι όταν χρησιμοποιούμε στρογγυλοποιημένους αριθμούς, θέλουμε να δείξουμε κατά προσέγγιση πράγματα. Παραδείγματος χάριν, όταν λέμε 100, δεν εννοούμε ακριβώς 100, εννοούμε σχεδόν 100. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το 100 (και κατ' επέκταση όλοι οι αριθμοί που λήγουν σε 0 ή 5) να φαίνεται απίστευτα ασαφές και αόριστο που μάλλον κανένας δε θα ήθελε να το έχει αγαπημένο αριθμό. Πιθανότατα προτιμούμε έναν που να δίνει την αίσθηση του μοναδικού.



Σύμφωνα με την ερευνά αυτή λοιπόν:

Το χάλκινο μετάλλιο πηγαίνει στον αριθμό 8. Στο κάτω-κάτω, όλοι αυτοί οι Κινέζοι δεν γίνεται να είναι τόσο λάθος!

Το αργυρό μετάλλιο πηγαίνει στον αριθμό 3. Οι οπαδοί των Τριών Σωματοφυλάκων, του «Τρίο Στούτζες» και του παραμυθιού «Τα Τρία Γουρουνάκια» θα είναι πολύ περήφανοι.

Αλλά ο αριθμός που ανακηρύχθηκε ο πιο αγαπημένος όλων είναι ... το 7!
Δε ξέρω αν είναι ο δικός σου αγαπημένος αριθμός, στη δική μου περίπτωση, πάντως, είναι. Το καλό με τους αγαπημένους αριθμούς είναι ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί για να διαλέξεις. «Οι αριθμοί είναι όπως τα χρυσά τα νομίσματα, μπορείς να συναντήσεις πάρα πολλούς και όλοι τους να είναι υπέροχοι», λέει ο Neil Sloane, ένας συνταξιούχος μαθηματικός. Και εγώ δεν έχω, παρά να συμφωνήσω.

Ώρα να δούμε τί χαρακτηριστικά αποκαλύπτει για σένα, ο δικός σου αγαπημένος αριθμός.
Σημείωση: εάν ο αγαπημένος σου αριθμός περιέχει περισσότερα από ένα ψηφία, θα πρέπει να τα προσθέσεις μέχρι να καταλήξεις σε μονοψήφιο αποτέλεσμα.

Ο αριθμός 1
Είσαι ένα άτομο που καταφέρνεις να ελέγχεις τα συναισθήματά σου, ακόμα και στις περιπτώσεις που βράζεις μέσα σου και είσαι έτοιμος να εκραγείς. Φαίνεται να είσαι ένα αξιόπιστο πρόσωπο, πάνω στο οποίο μπορεί κάποιος να βασιστεί και να νιώσει ασφάλεια.

Ο αριθμός 2
Αν το 2 είναι ο αγαπημένος σου αριθμός, είσαι ένα άτομο που αντιπαθεί τη μοναξιά και θέλει να αποτελεί μέρος μιας σταθερής σχέσης. Δεν είσαι σίγουρα από αυτούς που θα θέσουν τον εαυτό τους σε απερίσκεπτους κινδύνους. Χαίρεις τη συμπάθεια όλων, γιατί είσαι ευγενικός, συμπονετικός και συναισθάνεσαι τα προβλήματα των γύρω σου.

Ο αριθμός 3
Αν επέλεξες το 3 σαν αγαπημένο αριθμό, είσαι ένα άτομο πολύ σίγουρο για τον εαυτό του, φιλαλήθες και ειλικρινές. Δε νοιάζεσαι τόσο για τη γνώμη των άλλων, δρας χωρίς να παίρνεις την άδειά τους αλλά τελικά πάντα αποσπάς το θαυμασμό και καταφέρνεις να τους εντυπωσιάσεις με τον ισχυρό χαρακτήρα σου.

Ο αριθμός 4
Η σταθερότητα είναι ζωτικής σημασίας για σένα. Θέλεις να έχεις σταθερό εισόδημα και το δικό σου σπίτι. Το κακό βέβαια είναι ότι είσαι πολύ αγχωτικός και μετατρέπεις συχνά ακόμη και το μικρότερο πρόβλημα, σε ένα τεράστιο δράμα.

Ο αριθμός 5
Η επιλογή του 5 αποκαλύπτει για σένα ένα άτομο με ασυνήθιστα υψηλή διαίσθηση. Είσαι από τους τύπους των ανθρώπων που φροντίζεις εξαιρετικά τους άλλους, ακόμη και εκείνους που δεν το αξίζουν. Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι θαυμαστές του 5 φαίνεται να έχουν πολύ υψηλή αυτοπεποίθηση.


Ο αριθμός 6
Αν ο αγαπημένος σου αριθμός είναι το 6, είσαι, θα έλεγα, μια αρκετά μοναδική προσωπικότητα, που σκέφτεται και ενεργεί με διαφορετικό και ξεχωριστό τρόπο από τους άλλους. Οι άνθρωποι γύρω σου σε συμπαθούν, γιατί πάντα καταφέρνεις να τους εκπλήσσεις θετικά.

Ο αριθμός 7
Είσαι σαφώς μια ευέξαπτη προσωπικότητα, που όμως ποτέ δεν θα εγκαταλείψεις τις αρχές σου. Δεν επιλέγεις τη μοναξιά, αλλά δεν είσαι και διατεθειμένος να συμβιβαστείς με ένα άτομο που δεν είναι του επιπέδου σου. Δε σου αρέσει να σε διατάζουν και είσαι, κατά βάση, γεννημένος ηγέτης.

Ο αριθμός 8
Αν ο αγαπημένος αριθμός σου είναι το 8, έχεις μια τάση να ικανοποιείς κάθε επιθυμία σου. Για σένα, είναι σημαντικό να κερδίζεις όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα, προκειμένου να τα χρησιμοποιείς για την εκπλήρωση όλων των θέλω σου. Δυσκολεύεσαι, όμως, σε θέματα έκφρασης συναισθημάτων και ψυχισμού.

Ο αριθμός 9
Αν επέλεξες το 9, είσαι εξαιρετικά απρόβλεπτος. Κατέχεις μια θαυμάσια αίσθηση του χιούμορ και πάντα βρίσκεις ένα δρόμο για να ξεγλιστράς από τις δύσκολες καταστάσεις. Είσαι μεγάλος τυχοδιώκτης και σου αρέσει να φλερτάρεις.

Ο αριθμός 0
Το 0 είναι ο αγαπημένος αριθμός των ανθρώπων που δεν είναι σίγουροι για τον εαυτό τους. Οπότε, ακόμα κι αν έχεις την δική σου γνώμη, φοβάσαι να τν εκφράσεις. Αυτός ο αριθμός, επίσης, σε κατατάσσει στους τύπους των ανθρώπων του παρασκηνίου, αυτών που δουλεύουν σιωπηρά χωρίς να επιδιώκουν την καταξίωση.






0 Response to " Ποιος είναι ο αγαπημένος σου αριθμός; "

Δημοσίευση σχολίου