newscity1.net

Τι είναι η χρωματοθεραπεία;

Όλη η ιστορία γύρω από τα χρώματα ξεκίνησε από το 1810 όταν ο Γκαίτε, δημοσίευσε το βιβλίο του «Η Θεωρία των Χρωμάτων» και πραγματεύεται
τα χρώματα από μια νέα οπτική γωνία...

Ασχολήθηκε με τν οπτική των ποιητών πάνω στη φύση των χρωμάτων κ πως τα χρώματα γίνονται αντιληπτά από τους ανθρώπους. Συγκεκριμένα ανέφερε «Τα χρώματα επιδρούν στην ψυχή, αφού μπορούν, όχι μόνο να διεγείρουν τις αισθήσεις, αλλά κ να μας ξυπνήσουν συγκινήσεις και συναισθήματα».

Διακόσια περίπου χρόνια μετά μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά, βασιζόμενοι σε επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει πάνω σε αυτό το θέμα, ότι τα χρώματα και συγκεκριμένα η χρωματοθεραπεία όπως ονομάστηκε από τους επιστήμονες, είναι μια συμπληρωματική μορφή θεραπείας καθώς τα χρώματα γύρω μας επηρεάζουν υποσυνείδητα τη διάθεσή μας και κατ’ επέκταση τις σχέσεις μας και την καλή φυσική μας κατάσταση. Συγκεκριμένα:

Αισθάνεστε ανησυχία ή νευρικότητα;
Πορτοκαλί: Είναι ένα χρώμα ενδιάμεσο (που αποτελεί την ένωση του κόκκινου και του κίτρινου χρώματος) που εμπνέει, ισορροπεί και απελευθερώνει. Λειτουργεί ως αντικαταθλιπτικό καθώς βελτιώνει τη ψυχική διάθεση και ισχυροποιεί τη θέληση και τον αυτοέλεγχο.

Έχετε αρνητικές σκέψεις;
Κίτρινο: Χρώμα ηλιακό, φωτεινό, ζεστό που διεγείρει τη μνήμη και τις νοητικές λειτουργίες. Τονώνει την αυτοεκτίμηση και διώχνει τις φοβίες. Επίσης, καταπολεμά τη μελαγχολία και βοηθά για αυτογνωσία και αυτοκριτική.

Αισθάνεστε καταπονημένος;
Γαλάζιο: Χρώμα της αρμονίας και της ηρεμίας. Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και διευκολύνει την ικανότητα λήψεων αποφάσεων. Σκεφτείτε, υπάρχει κάτι καλύτερο από το να κοιτάζεις τον καταγάλανο ουρανό;

Έχετε ανάγκη να χαλαρώσετε;
Πράσινο: Χρώμα ουδέτερο (που αποτελεί την ένωση του κίτρινου και του μπλε χρώματος). Είναι το χρώμα της φύσης και βοηθάει στην καταπολέμηση του στρες, καθώς βοηθά στην ψυχική και φυσική ισορροπία.

Σας λείπει ενέργεια;
Κόκκινο: Χρώμα της δράσης, θερμό (καυτό) που πυρπολεί και αναζωογονεί. Συνδέεται με την ενεργητικότητα, τη σεξουαλικότητα και το ενδιαφέρον για τη ζωή. Παράλληλα, ενεργοποιεί τις πέντε αισθήσεις!

Έχετε ανάγκη να προσφέρετε;
Ροζ: Γεννιέται από την ένωση του λευκού με το κόκκινο και είναι ένα ξεχωριστό χρώμα. Χρώμα που χαρακτηρίζεται από θηλυκότητα, τρυφερότητα, παιδικότητα και αθωότητα.
Έχετε ανάγκη για ψυχική ηρεμία;

Μοβ: Το μοβ είναι το χρώμα της ανώτερης πνευματικής εξέλιξης, της τελειότητας, του οραματισμού με μια δόση μελαγχολίας. Επιπρόσθετα, ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα, αυξάνει την ψυχική ωριμότητα και την ικανότητα για διαλογισμό. Επίσης, δημιουργεί τη διάθεση για κοινωνικότητα και αυξάνει τη σεξουαλικότητα της γυναίκας.
Αισθάνεστε ότι χρειάζεστε ηρεμία;

Άσπρο: Εκφράζει την νιότη, την ειρήνη, την ηρεμία και την πνευματική αγνότητα. Παράλληλα, εκφράζει τη σύνεση, την καλοσύνη και την ειλικρίνεια.





0 Response to " Τι είναι η χρωματοθεραπεία; "

Δημοσίευση σχολίου