newscity1.net

Σκεφτείτε το καλά πριν ξαναδείτε θρίλερ…

Η αγωνία, οι ανατροπές στην πλοκή και οι συγκρούσεις μεταξύ των χαρακτήρων είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που
κάνουν ένα θρίλερ συναρπαστικό.Ποιος να φανταζόταν όμως τι μπορεί να προκαλέσει αυτή η έκρηξη αδρεναλίνης...

Ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου (UCL) και το Νοσοκομείο Guy's and St. Thomas' διαπίστωσαν ότι τα θρίλερ κ κάθε είδους ταινία που ανεβάζει τα επίπεδα του στρες μπορεί να ανεβάσει και την πίεσή μας.

Οι μεταβολές που παρατηρούνται δεν είναι επικίνδυνες για τα υγιή άτομα, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους καρδιοπαθείς και όσους έχουν πρόβλημα με την καρδιά τους που δεν έχει εκδηλωθεί ακόμη.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 19 άτομα να παρακολουθήσουν ένα απόσπασμα από την ταινία δράσης Vertical Limit ενώ κατέγραφαν τις ζωτικές τους ενδείξεις.

Οι μεταβολές που παρατηρήθηκαν στην καρδιαγγειακή λειτουργία συνδέονται πιθανώς με το αυτόνομο νευρικό σύστημα, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Η ερευνητική ομάδα τονίζει ότι είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται οι βιολογικές επιδράσεις του ψυχολογικού και συναισθηματικού στρες σε υγιή άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους συνειδητότητας.

Εάν ένα άτομο έχει πρόβλημα με την καρδιά του ή αντιμετωπίσει υπερβολικά επίπεδα στρες, η επίδραση αυτή μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο για την υγεία, δηλώνει ο Δρ Μπεν Χάνσον από το UCL.









0 Response to " Σκεφτείτε το καλά πριν ξαναδείτε θρίλερ… "

Δημοσίευση σχολίου