newscity1.net

Δεν είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν!

Και εκεί που είχαμε αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν εξωγήινοι στο μυστηριώδες άστρο KIC 8462852, οι επιστήμονες ήρθαν να ανατρέψουν
τη θεωρία η οποία εξηγούσε τα περίεργα που
κατέγραφε το τηλεσκόπιο Κέπλερ, και έφεραν ξανά στο προσκήνιο την πιθανότητα να μην είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό το εν λόγω άστρο φαινόταν να τρεμοπαίζει, σαν κάτι να περιόριζε τη φωτεινότητά του ανά διαστήματα. Αυτή η ανωμαλία ερμηνεύτηκε από τους αστρονόμους, που είπαν ότι κομήτες γύρω από το KIC 8462852 ευθύνονταν για το φαινόμενο.

Ετσι μπήκε τέλος στις συζητήσεις γι ενδεχόμενες κατασκευές που είχαν δημιουργήσει τα μέλη κάποιου εξελιγμένου πολιτισμού εξωγήινων.

Οι ερευνητές που εργάζονται στο τηλεσκόπιο SETI το έστρεψαν προς τον «στόχο», δεν κατάφεραν όμως να εντοπίσουν κανέναν εξωγήινο. Και τώρα μια νέα έρευνα επαναφέρει στο προσκήνιο το σενάριο συγγενείς του ΕΤ να βρίσκονται εκεί, στον αστερισμό του Κύκνου, και να μας «γνέφουν».

Υπεύθυνος για την ολική επαναφορά του σεναρίου των εξωγήινων είναι ο καθηγητής Μπράντλεϊ Σέφερ, που μελέτησε το σενάριο των κομητών και το απέρριψε, επειδή διαπίστωσε ότι το τρεμάμενο φως «λαμπυρίζει» εδώ και 100 χρόνια, οπότε δεν μπορεί να οφείλεται σε κομήτες.

Θερμότητα

Σημειώνει μάλιστα στην έρευνά του ότι είναι εξαιρετικά απίθανο τόσοι κομήτες να «ενορχήστρωσαν» κοινή τροχιά, ώστε να περάσουν από το άστρο, τα τελευταία 100 χρόνια. Παραδέχεται, βέβαια, ότι το σενάριο των κατασκευών από εξωγήινους μάλλον δεν έχει βάση, καθώς, αν υπήρχε κάτι τέτοιο, εκτός του επηρεασμού της φωτεινότητας, θα καταγραφόταν έκλυση θερμότητας, κάτι που δεν έχει εντοπιστεί από τα τηλεσκόπια. Ο Σέφερ δεν επιχειρεί καν να δώσει ερμηνεία στο φαινόμενο, δηλώνοντας ότι σίγουρα υπάρχει κάποια εξήγηση, χρειάζεται όμως περαιτέρω έρευνα για να την εντοπίσουν οι επιστήμονες.


0 Response to " Δεν είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν! "

Δημοσίευση σχολίου