newscity1.net

Πως επιλέγουμε σωστά γυαλιά ήλιου;

Το καλοκαίρι τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα στη χώρα μας, για να την προστασία των ματιών μας από την ηλιακή ακτινοβολία...Η ηλιακή ακτινοβολία
προκαλεί αλλοιώσεις τόσο στο δέρμα της περιοχής των βλεφάρων, όσο και
στο εσωτερικό των ματιών.

Καλοήθεις και κακοήθεις όγκοι των βλεφάρων, ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας επηρεάζονται και επιταχύνονται από την ηλιακή ακτινοβολία. Ενήλικες και παιδιά πρέπει να προστατεύουμε τα μάτια μας με τα σωστά γυαλιά ηλίου.

Τα σωστά γυαλιά ηλίου έχουν:
Την ένδειξη CE

Ποιότητα φακών που εξασφαλίζει μέγιστη απορροφητικότητα (100%) από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία (UVA και UVB).

Κατηγορία φακών ανάλογα με την ηλιοφάνεια του περιβάλλοντος στην περιοχή όπου ζούμε. Στην Ελλάδα για παράδειγμα, η κατηγορία 3 είναι η ενδεδειγμένη. Η κατηγορία 4 συστήνεται στην πολύ έντονη ηλιοφάνεια.

Γυαλιά ηλίου: μυστικά και tips για σωστή επιλογή

Ανάλογα με τη χρήση που πρόκειται να κάνουμε υπάρχει και η κατάλληλη απόχρωση του φακού:

· Οι αποχρώσεις του καφέ είναι ιδανικές για συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας.
· Οι γκρίζοι και γκριζοπράσινοι φακοί καλύπτουν τις περισσότερες χρήσεις, προσφέρουν καλή σκίαση, χωρίς να αλλοιώνουν τα χρώματα.

· Οι κίτρινοι φακοί είναι κατάλληλοι για χειμερινά σπορ, κυνήγι.
· Οι χρωματιστοί φακοί όπως ροζ ή μωβ είναι ιδανικοί όταν έχει συννεφιά, γιατί δεν παρέχουν μεγάλη σκίαση σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας και άρα για το ελληνικό καλοκαίρι δεν βοηθούν.

Να μην ξεχνάμε ότι πρέπει όταν βρισκόμαστε στον ήλιο να χρησιμοποιούμε και καπέλο με γείσο για ολοκληρωμένη κάλυψη από την ηλιακή ακτινοβολία.

Συντήρηση των γυαλιών

Δεν πρέπει να αμελούμε τη σωστή συντήρηση των γυαλιών μας, έτσι ώστε αυτά να συνεχίζουν να διατηρούν τις προστατευτικές τους ιδιότητες. Γι’ αυτό πρέπει να:
Γίνεται καλός καθαρισμός με νερό και σαπούνι.

Αποφεύγουμε να βρέχουμε τα γυαλιά με θαλασσινό νερό, διότι το αλάτι φθείρει τους φακούς και τα μεταλλικά τμήματα των σκελετών. Εάν αυτό συμβεί, ξεπλένουμε τα γυαλιά με νερό της βρύσης και σκουπίζουμε καλά με πανί.

Μην αφήνουμε τα γυαλιά εκτεθειμένα σε υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες, όπως π.χ. στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου και όταν δεν τα φοράμε, να τα αποθηκεύουμε σε σκληρή θήκη γυαλιών.

Μη σκουπίζουμε-καθαρίζουμε τους φακούς των γυαλιών μας με σκληρά πανιά που μπορούν να τους γδάρουν ή να τους χαλάσουν την προστατευτική τους επίστρωση.





0 Response to " Πως επιλέγουμε σωστά γυαλιά ήλιου; "

Δημοσίευση σχολίου