newscity1.net

Η ζέστη σε έχει ενοχλήσει πολύ; Ορίστε 3 λύσεις εξπρές

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να πυροδοτήσουν ένα τρίπτυχο προβλημάτων υγείας. Με αυτές τις στρατηγικές
θα τα προλάβεις πριν ξεκινήσουν...


Το κεφάλι σου πάει να σπάσει

Η πιθανότητα πονοκεφάλου ανεβαίνει κατά 8% κάθε φορά που η θερμοκρασία ανεβαίνει κατά 5 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα. Οι ερευνητές στο Beth Israel Deaconess Medical Center επισημαίνουν ότι αυτό πιθανότατα συμβαίνει γιατί η ζέστη κάνει τα αιμοφόρα αγγεία στο κεφάλι να διαστέλλονται και να πιέζουν τις νευρικές απολήξεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Γρήγορη λύση «Πιες 1 ποτήρι νερό και πήγαινε σε πιο δροσερό περιβάλλον. Αυτό μπορεί να μειώσει την ένταση του πονοκεφάλου» τονίζει ο Matt Benton, εκπρόσωπος του National Headache Foundation. Σε συνδυασμό με την αφυδάτωση και τη ζέστη, ο ήλιος μπορεί επίσης να προξενήσει πονοκέφαλο, γι' αυτό φόρα πάντα γυαλιά όταν βγαίνεις εκτός σπιτιού.

Κοκκινίλες στο δέρμα

Σε πρόσφατη έρευνα, η ζέστη κατέκτησε την κορυφή στους παράγοντες που μπορούν να πυροδοτήσουν την «ακμή των ενηλίκων». Αυτή η χρόνια πάθηση προκαλεί τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, κάνοντάς σε να φαίνεσαι κοκκινισμένη.

Γρήγορη λύση «Οτιδήποτε σε δροσίζει, από το να πας σε ένα δωμάτιο με air-condition ή να ρίξεις κρύο νερό στο πρόσωπό σου μέχρι ένας ανεμιστήρας ή το να μασήσεις παγάκια, θα κατευνάσει το κοκκίνισμα» επισημαίνει ο Richard Odom, M.D., καθηγητής Κλινικής Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. Οι ακτίνες UV είναι άλλη μία αιτία, οπότε προσπάθησε να μειώσεις όσο μπορείς την έκθεσή σου στον ήλιο μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ., όταν είναι πιο δυνατός. Πρέπει οπωσδήποτε να βγεις έξω; Μην αμελήσεις να απλώσεις ένα αντηλιακό με SPF 30 (που θα έπρεπε να φοράς όλο, το χρόνο έτσι κι αλλιώς).

Φταίει το λεμόνι

Η έκθεση σε συστατικά που βρίσκονται στο λεμόνι και το μοσχολέμονο μπορεί να κάνει το δέρμα πολύ ευαίσθητο στον ήλιο, προκαλώντας εξανθήματα ή φουσκάλες.

Γρήγορη λύση Κρύες κομπρέσες και κρέμες που να περιέχουν υδροκορτιζόνη μπορούν να ηρεμήσουν τα ήπια συμπτώματα. Σε πιο έντονες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν στεροειδή που λαμβάνονται από το στόμα. Για να αποφύγεις την αντίδραση στο μέλλον, φόρα αντηλιακό και πλύνε το πρόσωπό σου και τα χέρια σου άμεσα αφού πιεις ή φτιάξεις λεμονάδα ή cocktail Μαργαρίτα.


Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να πυροδοτήσουν ένα τρίπτυχο προβλημάτων υγείας. Με αυτές τις στρατηγικές θα τα προλάβεις πριν ξεκινήσουν...








0 Response to " Η ζέστη σε έχει ενοχλήσει πολύ; Ορίστε 3 λύσεις εξπρές "

Δημοσίευση σχολίου