newscity1.net

Η αλήθεια πίσω από τα παραφυσικά φαινόμενα (video)

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να βιώσουμε και να θεωρήσουμε ως πραγματικό ένα «παραφυσικό φαινόμενο»; Μία κούκλα που
κλαίει σαν μωρό, ένας πίνακας που πέφτει και αποκαλύπτει ένα ματωμένο γράμμα, είναι κάποια από αυτά τα «ανεξήγητα» φαινόμενα, τα οποία, αν στηθούν από επαγγελματίες και εκτελεστούν με απόλυτη ακρίβεια, θα πείσουν και τον πλέον άπιστο μάρτυρα.

Οι διάφορες δεισιδαιμονίες που επικρατούν και στις τέσσερις γωνιές της γης, σε συνδυασμό με την ευπιστία πολλών από εμάς, αλλά κ το αρχέγονο ένστικτο του φόβου, είναι αρκετά για να μας κάνουν «θύματα» παραφυσικών φαινομένων, τα οποία μπορεί κάποιοι επιτήδειοι να εκμεταλλευτούν για να μας απομυζήσουν χρηματικά ποσά ή απλά να μας ψυχαγωγήσουν-τρομάξουν.

Ένα παράδειγμα μίας τέτοιας, επαγγελματικής και προσεκτικής «δημιουργίας» παραφυσικών φαινομένων δίνουν οι -ειδήμονες του είδους- συντελεστές της βραζιλιάνικης εκπομπής «Câmeras Escondidas», η οποία στήνει τρομακτικές φάρσες σε ανυποψίαστους πολίτες.

Στο παρακάτω απόσπασμα μπορούμε να παρακολουθήσουμε την εξαιρετική και προσεγμένη δουλειά των συντελεστών της εκπομπής, οι οποίοι στήνουν με μεγάλη λεπτομέρεια ένα απόκοσμο σκηνικό που περιμένει τα θύματά του.

Ηχητικά εφέ, κάδρα που πέφτουν, ειδικές κατασκευές σε ντουλάπες που ανοίγουν και αποκαλύπτουν τους πιο κρυφούς μας φόβους, σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό τρεμόπαιγμα των φώτων, δεν μπορούν παρά να «κόψουν το αίμα» και να κάνουν το θύμα να πιστέψει ότι όντως είναι μάρτυρας μίας απόκοσμης εμπειρίας, που μόνο στον κινηματογράφο θα μπορούσε να δει, αλλά την ζει…. πραγματικά.

Δείτε την αλήθεια πίσω από το πως στήνεται ένα «παραφυσικό φαινόμενο» και πως αντιδρά ο άνθρωπος σε παρόμοιες καταστάσεις.















0 Response to " Η αλήθεια πίσω από τα παραφυσικά φαινόμενα (video) "

Δημοσίευση σχολίου