newscity1.net

Θεωρίες συνωμοσίας:Τι θα συνέβαινε εάν ο Κένεντι δεν είχε δολοφονηθεί

Ο δολοφονηθείς πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Κένεντι πρωταγωνιστεί σε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας που έγραψαν Αμερικανοί. Τι θα γινόταν
αν δεν έπεφτε νεκρός στις 22 Νοεμβρίου του 1963 στο Ντάλας; Τι διαφορετικά θα είχε συμβεί στη χώρα;

Η υποθετική ιστορία ξετυλίγεται στα φύλλα του περιοδικού All About History. Σύμφωνα με το σενάριο δεν θα είχαν γίνει όλες αυτές τις έρευνες για να βρεθεί ο δολοφόνος του προέδρου, δεν θα είχαν κυκλοφορήσει τόσα σενάρια συνωμοσίας και ο Ρίτσαρντ Νίξον, ο πλέον μισητός πολιτικός των ΗΠΑ, δεν θα γινόταν ποτέ πρόεδρος. Αυτό συνεπάγεται ότι δεν θα είχε ξεσπάσει ποτέ το περίφημο σκάνδαλο Γουοτεργκέιτ.

Αν, λοιπόν, ο Κένεντι δεν είχε δολοφονηθεί το 1963 θα είχε ολοκληρώσει με επιτυχία το πολιτικό ταξίδι του στο Τέξας. Την επόμενη χρονιά, το 1964 θα είχε επανεκλέγει πρόεδρος των ΗΠΑ και θα παρέμενε ένοικος του Λευκού Οίκου. Το 1965 θα είχε αποφασίσει να μην συνεχίσει ο αμερικανικός στρατός τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Έχοντας μείνει μακριά από το Βιετνάμ, το 1967 οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΣΣΔ θα ήταν καλύτερες. Μάλιστα οι δύο πλευρές θα ξεκινούσαν συζητήσεις, βάζοντας τέλος στον Ψυχρό Πόλεμο. Το 1968, όταν θα ολοκλήρωνε τη δεύτερη προεδρική θητεία του, η Τζάκι Κένεντι θα τον εγκατέλειπε, έχοντας πλέον βαρεθεί το «κέρατο». Ο Τζον Κένεντι, σύμφωνα με το υποθετικό σενάριο, θα πέθαινε το 1978, καθώς η υγεία του παρουσίαζε προβλήματα ήδη απ τη δεύτερη θητεία του στο Λευκό Οίκο, ενώ επιδεινωνόταν όσο περνούσαν τα χρόνια.









0 Response to " Θεωρίες συνωμοσίας:Τι θα συνέβαινε εάν ο Κένεντι δεν είχε δολοφονηθεί "

Δημοσίευση σχολίου