newscity1.net

Τολμήστε, μπορείτε!!!


Μπορεί να μην σκαρφαλώσετε ποτέ σε ένα βουνό, αλλά ορισμένα κατορθώματα –όπως το να μετακομίσετε σε άλλη πόλη, να αλλάξετε δουλειά
ή να βγείτε ραντεβού στα τυφλά- απαιτούν ένα είδος θάρρους. Ενισχύστε
την τόλμη σας με αυτά τα μυστικά.

Βρείτε το κίνητρο
Οι περισσότεροι άνθρωποι που βρίσκουν το θάρρος να κάνουν κάτι τρομακτικό έχουν συνείδηση στο γιατί πρέπει να πάρουν το ρίσκο και σε τι θα τους ωφελήσει, διαπιστώνει μια έρευνα του Πανεπιστημίου Clemson. Είναι πιο εύκολο να αναλάβετε ένα ρίσκο όταν έχει ένα κίνητρο για να το κάνετε. Για παράδειγμα μπορείτε να καθησυχάσετε τους φόβους και τα άγχη σας για τη νέα σας δουλειά με το να θυμάστε τους αρχικούς λόγους που σας έκαναν να αλλάξετε δουλειά και θα μπείτε στο καινούριο σας γραφείο με χαμόγελο.

Κάντε πρόβα
Το να δράτε με θάρρος δεν είναι απαραίτητα κάτι ενστικτώδες – ακόμα και οι στρατιώτες πρέπει να εκπαιδευτούν για να πράξουν γενναία στη μάχη. Μπορείτε όμως να διδάξετε τον εαυτό σας να παίρνει τολμηρές αποφάσεις. Με το να φαντάζεστε πώς θα θέλατε να συμπεριφέρεστε σε δύσκολες καταστάσεις (π.χ. το να στέκεστε απολύτως ψύχραιμοι μπροστά σε ένα συνάδελφο που σας φωνάζει ή το να έχετε έτοιμες απαντήσεις και επιχειρήματα), θα ακονίσετε την ικανότητα λήψης αποφάσεων ώστε να χρειάζεστε λιγότερο χρόνο για να αντιδράσετε και στην πραγματικότητα.

Επιλέξτε τον κύκλο σας
Ένα δυνατό κοινωνικό δίκτυο θα σας βοηθήσει να νιώθετε αρκετά ασφαλείς για να αναλάβετε μια πρόκληση που είναι προς το συμφέρον σας. Επιστροφή στα θρανία στα 35; Αλλαγή θέσης και μετακόμιση σε άλλη πόλη; Το να γνωρίζετε ότι οι φίλοι ή οι συγγενείς σας πιστεύουν σε σας, ακόμα κι αν δεν είναι σωματικά παρόντες, θα σας ωθήσει να κάνετε πράγματα που ίσως να θεωρείτε αδύνατα. Ούτε είναι κακό το να ξέρετε ότι εάν αποφασίσετε να παραιτηθείτε από μία κακοπληρωμένη δουλειά με έναν κακό προϊστάμενο, οι φίλοι σας ή ο σύντροφός σας θα σας σταθούν.

Το μυστικό
Το θάρρος δεν έχει να κάνει με την έλλειψη φόβου – έχει να κάνει με την απόφαση να πράξετε κάτι παρά το φόβο σας. Όταν θυμάστε όλες τις φορές που κάνατε γενναίες πράξεις, όπως το να ταξιδέψετε στο εξωτερικό μόνοι σας, αρχίζετε να θεωρείτε τον εαυτό σας θαρραλέο. Προσπαθήστε να θυμάστε τις τολμηρές στιγμές και θα αντιληφθείτε ότι έχετε ένα γεμάτο ρεζερβουάρ αυτοπεποίθησης για τον επόμενο... ηράκλειο άθλο.








0 Response to " Τολμήστε, μπορείτε!!! "

Δημοσίευση σχολίου