newscity1.net

Ψάχνετε για δουλειά; Δείτε τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Με την ανεργία να αυξάνεται κατακόρυφα η εύρεση εργασίας γίνεται όλο και πιο δύσκολη υπόθεση στις μέρες μας. Για το λόγο αυτό όσοι ψάχνουν
να εργαστούν θα πρέπει να είναι κατάλληλα
προετοιμασμένοι για όσα θα αντιμετωπίσουν.

Παράλληλα, πρέπει να εκσυγχρονιστούν με τις σύγχρονες συνθήκες εργασίας και να μάθουν να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε να καταδεικνύουν κάθε φορά το ταλέντο τους. Έτσι θα καταφέρουν να πείσουν τους εργοδότες τους για τα προσόντα τους.

Επειδή, όμως οι περισσότεροι που αναζητούν εργασία δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για όσα θα αντιμετωπίσουν, διαβάστε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν έτσι ώστε να μην γίνουν την επόμενη φορά.

Η μη ανανέωση του βιογραφικού

Οι περισσότεροι που αναζητούν εργασία είτε ξεχνάνε να ανανεώσουν το βιογραφικό τους όσον αφορά τα ενδιαφέροντά τους, τις σπουδές τους, την εργασιακή τους εμπειρία είτε το βιογραφικό είναι με τέτοιο τρόπο δομημένο όπως πριν από μια δεκαετία.

Για το λόγο αυτό το βιογραφικό θα πρέπει να ανανεώνεται συνεχώς.

Μοιάζουν όλοι ίδιοι

Όσοι αναζητούν εργασία θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι θα πρέπει να δείχνουν ξεχωριστοί. Το βιογραφικό τους θα πρέπει να έχει κάτι που να τραβήξει την προσοχή του εργοδότη.

Ο καθένας λοιπόν θα πρέπει να προσθέτει τη δική του πινελιά στο βιογραφικό που θα αναδεικνύει την ξεχωριστή του προσωπικότητα.

Συγκέντρωση σε λάθος πράγματα

Για χρόνια έχουμε μάθει να απαριθμούμε τις δεξιότητες μας στα βιογραφικά μας και στα διαδικτυακά μας προφίλ, όπως στο LinkedIn, αλλά ποιος νοιάζεται για τις δεξιότητες; Ο καθένας μπορεί να λέει ότι έχει διαπραγματευτικές δεξιότητες διαπραγμάτευσης ή δεξιότητες στην επικοινωνία.

Για το λόγο αυτό ξεχάστε τα όσα ξέρατε μέχρι τώρα. Όσοι θέλουν πραγματικά να βρουν μια καλή δουλειά θα πρέπει να μοιραστούν τις μέχρι τώρα εμπειρίες τους με τον πιθανό εργοδότη τους, να κάνουνε ερωτήσεις που να δείξουν ότι γνωρίζουν το αντικείμενο της δουλειάς και πως μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

Ξεχνούν το πρόβλημα

Κάθε επιχείρηση αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα. Ο κάθε υποψήφιος εργαζόμενος θα πρέπει να γνωρίζει τι προκαλεί πονοκέφαλο στο αφεντικό του και να πάει προετοιμασμένος ώστε να προσφέρει και μια πιθανή λύση στο ζήτημα. Μόνο έτσι θα δείξει από την αρχή πως νοιάζεται για την επιχείρηση και τον ενδιαφέρει πραγματικά η δουλειά.






0 Response to " Ψάχνετε για δουλειά; Δείτε τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε "

Δημοσίευση σχολίου