newscity1.net

Τι κρύβεται κάτω από το Στόουνχετζ

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της παγκόσμιας ιστορίας.Ο αινιγματικός πέτρινος κύκλος στην άκρη του Σαλίσμπερι Πλέιν στη Βρετανία, πιθανόν να ήταν
το κέντρο ενός τεράστιου δικτύου θρησκευτικών μνημείων και όχι ένα απομονωμένο μνημείο, λένε οι ειδικοί.


Χρησιμοποιώντας ειδικά ραντάρ, οι εμπειρογνώμονες διαπίσωσαν την ύπαρξη ενός μεγάλου, κρυφού συγκρότηματος από ιερά, τύμβους και κτίρια που εικάζεται ότι χρησιμοποιούνταν για μακάβρια τελετουργικά με νεκρούς.

Όπως αναφέρεται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια, υπάρχουν τουλάχιστον 17 άγνωστες μέχρι σήμερα ξύλινες ή πέτρινες κατασκευές.

Ανάμεσα στα ευρήματα είναι μια ένα μακρύ ξύλινο κτίριο, περίπου δύο χιλιόμετρα από το Στόουνχεντζ, το οποίο χτίστηκε το 2400 π.Χ. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ήταν βωμός για τελετουργίες, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης της σάρκας κ των άκρων από πτώματα.

Επίσης ανακαλύφθηκαν τεράστιοι προϊστορικοί λάκκοι, μερικοί από τους οποίους φαίνεται να έχουν αστρονομικούς και ηλιακούς δεσμούς με το Στόουνχεντζ,επιβεβαιώνοντας την πεποίθηση ότι ήταν τοποθετημένοι έτσι ώστε να αντικατοπτρίζουν την κίνηση του Ήλιου.

Ο επικεφαλής του προγράμματος καθηγητής Βίνσεντ Γκάφνεϊ εξηγεί: «Το Στόουνχετζ είναι σαφώς μία πολύ μεγάλη τελετουργική δομή που προσελκύει ανθρώπους από μεγάλα τμήματα της χώρας. Αλλά γύρω από αυτό οι άνθρωποι δημιουργούν τα δικά τους ιερά και ναούς. Φαίνεται πώς ολόκληρο το τοπίο χρησιμοποιούνταν με πολύ περίπλοκους τρόπους.»

Οι έρευνες συνεχίζονται.


0 Response to " Τι κρύβεται κάτω από το Στόουνχετζ "

Δημοσίευση σχολίου