newscity1.net

Αϊνστάιν: 9 ατάκες που δεν είπε ποτέ!

Ο ορισμός της παράνοιας είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα.
Ο Αϊνστάιν δεν το είπε ποτέ. Ούτε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, στον οποίο επίσης αποδίδεται
η ρήση αυτή. Ωστόσο κατά καιρούς έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς πολιτικούς μιας και τους αρέσει.

♦ Τα πάντα είναι ενέργεια κ αυτό είναι όλο. Ταιριάξτε τη συχνότητα της πραγματικότητας που θέλετε και θα έχετε αυτή την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αυτό δεν είναι φιλοσοφία. Αυτή είναι η φυσική.
Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο Αϊνστάιν είπε κάτι τέτοιο.

♦ Ο διεθνής νόμος υπάρχει μόνο στα βιβλία του διεθνούς νόμου.
Δεν το είπε ο Αϊνστάιν αλλά ο ανθρωπολόγος Άσλεϊ Μοντάγκου σε μία συνέντευξη με τον διάσημο φυσικό.

♦ Το κακό είναι αποτέλεσμα αυτού που συμβαίνει όταν ένα άνθρωπος δεν έχει στην καρδιά του αγάπη για το Θεό. Είναι σαν το κρύο που έρχεται όταν δεν υπάρχει ζεστασιά ή το σκοτάδι όταν δεν υπάρχει φως.
Όλο αυτό ξεκίνησε από ένα chain email που άρχισε να κυκλοφορεί μία δεκαετία πριν. Το όνομα του Αϊνστάιν προσέδιδε εγκυρότητα προκειμένου να τόσο το μήνυμα να κυκλοφορήσει παντού, μαζί και η λίστα των παραληπτών.

♦ Όλοι είναι έξυπνοι. Αλλά αν κρίνεις την ικανότητα ενός ψαριού να σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο, θα περάσει την υπόλοιπη ζωή του νομίζοντας ότι είναι ηλίθιο.
Τον περασμένο αιώνα η τάση να χρησιμοποιούνται αλληγορίες με ζώα που κάνουν απίθανα πράγματα ήταν έντονη. Ωστόσο ο Αϊνστάιν δεν είχε καμία σχέση με αυτή την ατάκα.

♦ Αρνούμαι να πιστέψω ότι ο Θεός παίζει ζάρια με το σύμπαν.
Όχι έτσι ακριβώς. Σε ένα γράμμα του στον Κορνήλιο Λάκζος το 1942 είχε γράψει: «Είσαι το μόνο πρόσωπο που ξέρω κ έχει την ίδια γνώμη για τη φυσική με εμένα. Πίστη στην κατανόηση της πραγματικότητας μέσα από κάτι ουσιαστικά απλό και ενοποιημένο… Φαίνεται δύσκολο να ρίξεις κλεφτή ματιά στα χαρτιά του Θεού. Αλλά το ότι Εκείνος παίζει ζάρια και χρησιμοποιεί τηλεπαθητικές μεθόδους είναι κάτι που δεν μπορώ να πιστέψω ούτε στιγμή».

♦ Κάθε έξυπνος ηλίθιος μπορεί να κάνει τα πράγματα μεγαλύτερα, πιο περίπλοκα και πιο βίαια. Χρειάζεται διάνοια και πολύ κουράγιο να κινηθείς στο αντίθετο ρεύμα.
Δεν το είπε ο Αϊνστάιν. Προέρχεται από το βιβλίο του Ε. Φ. Σουμάχερ, Small is Beautiful: A Study of Economics As If People Mattered.

♦ Ό,τι μετριέται δν μετράει και ό,τι μετράει δεν μετριέται.
Πάλι δεν είναι λόγια του Αϊνστάιν. Προέρχεται από άρθρο το κοινωνιολόγου Γουίλιαμ Μπρους Κάμερον σε εφημερίδα το 1963.

♦ Δύο πράγματα με γεμίζουν δέος: ο έναστρος ουρανός και ο ηθικός νόμος μέσα μου.
Όχι, όχι ο Αϊνστάιν αλλά ο Εμάνουελ Καντ.





0 Response to " Αϊνστάιν: 9 ατάκες που δεν είπε ποτέ! "

Δημοσίευση σχολίου