newscity1.net

Τα 5 παράξενα πράγματα που τρώμε κάθε μέρα!

Τα ανθυγιεινά προϊόντα οι περισσότεροι τα ξέρουμε και ή τα αποφεύγουμε εντελώς από τη διατροφή μας ή τα καταναλώνουμε σε μικρή
ποσότητα αν δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Ξέρετε όμως πως υπάρχουν και προϊόντα που τρώμε καθημερινά τα οποία περιέχουν βλαβερέςουσίες για την υγεία μας και μάλιστα εμείς ούτε καν το γνωρίζουμε; Δείτε λοιπόν στη συνέχεια 5 πράγματα που εν αγνοία μας τρώμε καθημερινά 



1. Αρσενικό
perierga.gr - 5 παράξενα πράγματα που τρώμε κάθε μέρα!
Το ρύζι είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα τρόφιμα που σε πολλούς υπάρχει σχεδόν σε καθημερινή βάση στο τραπέζι. Κι όμως μελέτες έχουν δείξει πως μπορεί να περιέχει μη ασφαλή επίπεδα της τοξικής ουσίας αρσενικού. Σύμφωνα με δοκιμές που έγιναν από το Consumer Reports, το περιοδικό της αμερικανικής ένωσης καταναλωτών, εκείνοι που έτρωγαν πολύ ρύζι είχαν 44% υψηλότερα επίπεδα αρσενικού στο σώμα τους από ό,τι εκείνοι που δεν έρωγαν συχνά.

2. Έντομα
perierga.gr - 5 παράξενα πράγματα που τρώμε κάθε μέρα!
Τα έντομα μπορεί να είναι για πολλούς η τροφή του μέλλοντος ωστόσο μπορεί να τρώμε καθημερινά περισσότερα από όσα νομίζουμε.  Παραδόξως επιτρέπεται η παρουσία ορισμένου ποσοστού εντόμων ως “φυσικό ελάττωμα” των τροφίμων και ως εκ τούτου ένα προϊόν σοκολάτας, για παράδειγμα, μπορεί να περιέχει μέχρι 60 κομματάκια ή μία τρίχα τρωκτικού ανά 100 γρ.

3. Κραγιόν
perierga.gr - 5 παράξενα πράγματα που τρώμε κάθε μέρα!
Κυρίες μου, τρώμε περίπου 4-9 κιλά κραγιόν στη ζωή μας. Μια μελέτη του 2004 αποκάλυψε ότι το 28% των κραγιόν περιέχουν χημικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο και μια μελέτη του 2007 διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 50% των brands περιείχαν μόλυβδο!

4. Ξύλο
perierga.gr - 5 παράξενα πράγματα που τρώμε κάθε μέρα!
Από μαγειρικά σκεύη μέχρι τραπέζια και καρέκλες, το ξύλο είναι ένα βασικό συστατικό πολλών αντικειμένων. Ωστόσο, ξέρετε ότι είναι επίσης ένα συστατικό για πολλά από τα τρόφιμα που τρώμε; Η κυτταρίνη (πολτός ξύλου) προστίθεται στα επεξεργασμένα τρόφιμα για να τα πυκνώσει αντικαθιστώντας πιο ακριβά συστατικά όπως το αλεύρι και το λάδι.

5. Ζάχαρη
perierga.gr - 5 παράξενα πράγματα που τρώμε κάθε μέρα!
Ενώ πολλοί από εμάς κάνουν συνειδητή προσπάθεια να περιορίσουν την ποσότητα της ζάχαρης στη διατροφή μας, η έρευνα έχει δείξει ότι ακόμα κι αν μείνουμε μακριά από εμφανείς πηγές ζάχαρης όπως γλυκά και σοκολάτα, μπορεί ακόμα να τρώμε αρκετά πάνω από τη συνιστώμενη μέγιστη πρόσληψη ζάχαρης. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, οι εταιρείες τροφίμων έχουν αυξήσει την περιεκτικότητα των επεξεργασμένων τροφίμων σε ζάχαρη για να γίνουν πιο λαχταριστά, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί δεν γνωρίζουν πόσο τρώνε. Η μελέτη έδειξε ότι ορισμένοι καταναλώνουμε μέχρι και 48 κουταλάκια του γλυκού τη μέρα, αυξάνοντας τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.




0 Response to " Τα 5 παράξενα πράγματα που τρώμε κάθε μέρα! "

Δημοσίευση σχολίου