''Oπως υποστηρίζουν κάποιοι επιστήμονες, η ανακάλυψη τέτοιων κρυμμένων νόμων θα έκανε τον άνθρωπο να αισθάνεται λιγότερο «μικρός κ ανυπεράσπιστος» απέναντι στην – φαινομενικά χαοτική φύση.
Τέτοιες και παρόμοιες απόψεις παρουσιάζονται στο πρόσφατο βιβλίο των Martin Plimmer και Brian King, οι οποίοι προσπαθούν να εντοπίσουν μαθηματικά μοντέλα που να διαλευκάνουν διάφορες απίθανες συμπτώσεις. .
''Oμως το ερώτημα παραμένει: υπάρχει το τυχαίο ή μήπως οι συμπτώσεις δεν είναι παρά αποτελέσματα άγνωστων σε εμάς φυσικών νόμων;
Πάντως, αν είστε απ’ αυτούς που υποστηρίζουν ότι οι συμπτώσεις είναι αποτέλεσμα τυχαίων συμβάντων, υπάρχουν πολλά παραδείγματα που θα έπρεπε να σας κάνουν να το ξανασκεφτείτε.
''Eνα τέτοιο παράδειγμα είναι η εκπληκτική ιστορία του ηθοποιού Charles Coghlan, που γεννήθηκε στο νησί Prince Edward του ανατολικού Καναδά.
Ο Coghlan μετά από μια λαμπρή καριέρα, πέθανε και θάφτηκε στο Galveston του Τέξας το 1899.
''Oμως ένα χρόνο αργότερα ένας τυφώνας διέλυσε το νεκροταφείο και το φέρετρο του Coghlan βρέθηκε να πλέει στη θάλασσα.
Παρασυρμένο απ’ τα θαλάσσια ρεύματα, πού νομίζετε ότι ξεβράστηκε η σορός του κ. Coghlan; …
Μα, στο νησί Prince Edward, το νησί που γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια !!!
Ωραία σύμπτωση, έτσι;
Αν δεν αρκεί αυτή η ιστορία, ίσως να σας έπειθε μια αναφορά στην κ.Vera Czermak απ’ την Πράγα, η οποία αποφάσισε να αυτοκτονήσει πέφτοντας απ’ τον τρίτο όροφο, όταν έμαθε ότι ο σύζυγός της την απατά.
Ήταν άραγε «θεία δίκη» ή απλή σύμπτωση το ότι η κ. Czermak μετά από ελεύθερη πτώση τριών ορόφων έπεσε … στο κεφάλι του άνδρα της, σκοτώνοντάς τον, ενώ αυτή σώθηκε !!!
Πάντως δεν είχε σκεφτεί να τον σημαδέψει !!!
Στο φάσμα άραγε των συμπτώσεων κινούνται οι περιπτώσεις αστρολογικών προβλέψεων που βγαίνουν – ενίοτε – απόλυτα αληθείς ή κάποια «προφητικά» όνειρα που αφορούσαν καταστροφές όπως αυτή του Τιτανικού ή των Δίδυμων Πύργων;
''Oλες αυτές οι συμπτώσεις κάνουν κάποιους σύγχρονους ερευνητές να πιστεύουν ότι η ζωή μας βρίσκεται κάτω απ’ τον έλεγχο αόρατων δυνάμεων τις οποίες εμείς – απλά – αγνοούμε.
Μάλιστα κάποιες επιστημονικές θεωρίες όπως αυτή του Robert Sheldrake και του Arthur Koestler, έρχονται να ενισχύσουν την άποψη ότι πέρα απ’ τον φυσικό κόσμο που αντιλαμβανόμαστε υπάρχει και ένας «νοητικός» κόσμος κινεί τα νήματα του φυσικού.
0 Response to " Πόσο τυχαίες είναι οι συμπτώσεις; "
Δημοσίευση σχολίου