newscity1.net

Δεκέμβριος 2012: Οταν κάποιοι περίμεναν ότι έρχεται το Τέλος του κόσμου!

Μια απίστευτη τρομολαγνεία επικρατούσε τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου 2012 και συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου σχετικά με
το υποτιθέμενο «τέλος του κόσμου» το οποίο προέβλεπε το Ημερολόγιο των Μάγια.

Το εν λόγω ημερολόγιο είχε προκαλέσει ένα κύμα παγκόσμιου πανικού, ενώ αποτέλεσε μία πολύ καλή αφορμή για διάφορους επιτήδειους να εκμεταλλευτούν οικονομικά το γεγονός.

Εκτός από την απίστευτη ιστορία του χωριού Μπουγκαράς της Γαλλίας που πιστεύουν ότι είναι «οι εκλεκτοί», σημειώθηκαν αντίστοιχα απίστευτα περιστατικά και σε άλλες χώρες του κόσμου: στη Ρωσία σε μία φυλακή οι κρατούμενοι μάζευαν προμήθειες πιστεύοντας ότι θα καταφέρουν να επιζήσουν.

Παράλληλα είχε δημιουργηθεί και σχετική ιστοσελίδα (http://www.december212012.com) στην οποία πωλούνταν διάφορα «αξεσουάρ επιβίωσης» όπως ένα ατομικό κουτί επιβίωσης με 275 γεύματα, αντιασφυξιογόνες μάσκες και χημικά για καθαρισμό νερού και αντοχή στην ραδιενέργεια, ενώ από τη Ρωσία διέθεταν κουτιά εκτάκτου ανάγκης τα οποία περιελάμβαναν ένα σκοινί, σαπούνι και μία βότκα για την έσχατη στιγμή.
Στην ίδια ιστοσελίδα διατίθονταν και βιβλία για το τέλος, ταινίες και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους των επιτηδείων, ενώ υπήρχε και κουμπί για διαδικτυακές προσφορές χρημάτων για την ιστοσελίδα.
Παράλληλα, χιουμοριστικά διαγγέλματα έβγαλαν και οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι σε μία ύστατη προσπάθεια να καθησυχάσουν το κοινό.

Η τότε πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκιλάρντ ανέφερε ότι δεν θα φοβηθεί να σταθεί απέναντι στα ζόμπι, στα θηρία της κόλασης και στον θρίαμβο της κορεατικής ποπ.
Συγκεκριμένα ανέφερε στο διάγγελμά της: «Απευθύνομαι στους συμπατριώτες μου Αυστραλούς που είναι ακόμη ζωντανοί. Το τέλος του κόσμου πλησιάζει, όπως προβλέπει το ημερολόγιο των Μάγια. Είτε το τελικό χτύπημα έρθει από τα ζόμπι που κατασπαράσσουν την ανθρώπινη σάρκα είτε από δαιμονικά θηρία είτε από τον θρίαμβο της Κ-ποπ, για ένα πράγμα μπορείτε να είστε βέβαιοι: Θα πολεμήσω έως το τέλος».
Σε λίγο πιο σοβαρό ύφος μίλησε και ο Ρώσος υπουργός Εκτακτων Αναγκών «βάσει των μέσων παρατήρησης που έχουν στη διάθεσή τους οι ρωσικές αρχές, μετά βεβαιότητας δηλώνω ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να καταστραφεί αυτόν το Δεκέμβριο», ενώ και η Αμερικάνικη Κυβέρνηση στη δική της ιστοσελίδα αναφέρει: «Πολλές από αυτές τις φήμες αφορούν το ημερολόγιο των Μάγια που τελειώνει το 2012 (δεν τελειώνει), έναν κομήτη που θα προκαλέσει καταστροφές (δεν πρόκειται), έναν κρυφό πλανήτη που θα εμφανιστεί ξαφνικά και θα προκαλέσει καταστροφές (όχι και πάλι όχι)»

Τι είναι το χωριό Μπουκαράς που θα επιβίωνε από το τέλος του κόσμου
Eνα χωριουδάκι 200 κατοίκων στα ανατολικά Πυρηναία Ορη της Γαλλίας, το Μπουκαράς, είναι υποτίθεται ένα από τα μέρη της Γης που θα σωθούν από το Τέλος του Κόσμου. Ρέιβ πάρτυ, χιλιάδες τουρίστες, πολλή αστυνομία, μέλη αιρέσεων, περίεργοι, 200 δημοσιογράφοι έπνιξαν πέρυσι τον Δεκέμβριο τους κατοίκους του.
Με τόση διαφήμιση, το χωριό γνώρισε πρωτόγνωρη συγκέντρωση τουριστών. Χιλιάδες μέλη αιρέσεων εγκαταστάθηκαν εκεί, ομάδες προσευχής προσέρχονταν καθημερινά ενώ ορδές ανθρώπων περιφέρονταν στην περιοχή φωτογραφίζοντας κατοίκους και τοπία.
Το Μπουκαράς είναι περιοχή τυλιγμένη σε θρύλους. Υποτίθεται ότι η απόκρυμνη κορυφή του βουνού (ονομάζεται Aude) είναι καταφύγιο για το Τέλος του Κόσμου και αποκαλείται «Μαγικό Βουνό». Τον τελευταίο αιώνα η κορυφή Aude ύψους 1230 είναι αντικείμενο όλων των φαντασιώσεων από οπαδούς αιρέσεων εσωτερισμού. Η παγκόσμια φρενίτιδα για το Τέλος του Κόσμους της 21ης Δεκεμβρίου έκανε για μια ακόμη φορά το χωριουδάκι επίκεντρο όλων των τρελών του πλανήτη.
«Αυτή η ιστορία με το Τέλος του Κόσμου δεν είναι ευνοϊκή για την εικόνα του χωριού μας, φέρνει πολλούς αλλά διώχνει περισσότερους» δηλώνει ο δήμαρχος Ζαν Πιέρ Ντελόρ στον Τύπο.
Η αστυνομία αναγκάστηκε να απαγορεύσει την είσοδο στους τουρίστες και τους περίεργους και έχουν κατακλύσει το χωριουδάκι τόσο στην κορυφή του βουνού όσο και στις κατακόμβες που υπάρχουν στα σπλάχνα του. Η απαγόρευση ισχύει για σήμερα, 21η Δεκεμβρίου, αλλά και για τις επόμενες τρεις ημέρες.
Πέρυσι, όπως αναφέρουν τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, έχουν καταφθάσει στο χωριό πάνω από 200 δημοσιογράφοι από όλα τα σημεία του πλανήτη.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε και δύο ρέιβ πάρτι στα οποία είχαν προσκληθεί πάνω από 1.000 άτομα.
Σύμφωνα με το θρύλο το βουνό του Μπουκαράς διαθέτει καταφύγιο εξωγήινων οι οποίοι κρύβονται στις κατακόμβες και διαφεύγουν στις γειτονικές εκκλησίες. Εκατοντάδες αιτήσεις έχει δεχθεί η γαλλική αστυνομία της περιοχής για κάμπινγκ αφού ο μύθος αναφέρει ότι μόνο στο χωριό Μπουκαράς μπορείς να σωθείς από το Τέλος του Κόσμου.

















0 Response to " Δεκέμβριος 2012: Οταν κάποιοι περίμεναν ότι έρχεται το Τέλος του κόσμου! "

Δημοσίευση σχολίου