newscity1.net

Άγνωστες καταγραφές ΑΤΙΑ από ραντάρ του ελληνικού στρατού

Οι θεάσεις ΑΤΙΑ μέσω ραντάρ είναι εξαιρετικά συχνές, αλλά και οι πιο αυθεντικές. Πρόκειται για πραγματικές αναφορές που δεν χωράνε
αμφισβήτηση αφού υπάρχει φυσικά η πιστοποίηση του αντικειμένου είτε στο κοκπιτ των αεροσκαφών είτε στις οθόνες των ραντάρ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι ο όρος Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα (ΑΤΙΑ) ή UFΟ (Unidentified Flying Objects), υιοθετήθηκε το 1953 από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF), και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προκειμένου να δώσουν ένα όνομα σε αυτά τα αντικείμενα που δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν, στις αναφορές που απέστελλαν στους ανωτέρους τους. Μόνο στα  αρχεία της NICAP (Εθνική Επιτροπή Έρευνας Εναέριων Φαινομένων) στις Η.Π.Α υπάρχουν περισσότερες από 490 καταγεγραμμένες αναφορές, ενώ και στα αρχεία του Project Blue Book ήταν αναμφίβολα από τα πιο σημαντικά γεγονότα και εντυπωσίασαν  τόσο τον Dr. James E. McDonald οσο και τον Dr. J.Allen Hynek.
Εκείνο που προκαλούσε και συνεχίζει να προκαλεί εντύπωση στις συγκεκριμένες αναφορές είναι η ξαφνική εισβολή αυτών των άγνωστων αντικειμένων στις οθόνες των στρατιωτικών και πολιτικών ραντάρ τα οποία καταγράφουν ταχύτητες και ελιγμούς πέρα από τις ικανότητες οποιουδήποτε γνωστού αεροσκάφους.
Τέτοιες εντυπωσιακές «ιστορικές» καταγεγραμμένες αναφορές από το εξωτερικό αλλά και από την χώρα μας και τις οποίες δεν θα τις βρείτε γραμμένες σε καμία εφημερίδα και σε ελάχιστα περιοδικά θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω.

Όταν οι ιπτάμενοι δίσκοι τρομοκρατούσαν τον Λευκό Οίκο
Ξεκίνημα θα κάνουμε από το εξωτερικό και θα γυρίσουμε πίσω, στο 1952 και τις Η.Π.Α, και σε μια από τις πιο εντυπωσιακές αναφορές που «ταλαιπώρησαν» την πολεμική αεροπορία. Από τις 12 μέχρι της 29 Ιουλίου, μια σειρά εμφανίσεων έλαβε χώρα πάνω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσιγκτον, με σημαντικότερη ημέρα την 19η. Οι αναγνωρίσεις των αντικειμένων επιβεβαιώθηκαν από τα ραντάρ, ενώ η επικύρωση ήρθε και με τις οπτικές αναφορές των πιλότων των μαχητικών αεροσκαφών, οι οποίοι κλήθηκαν να κυνηγήσουν και να απομακρύνουν αυτά τα αντικείμενα.  Τα αντικείμενα  παρατηρήθηκαν στα ραντάρ  του Washington National Airport και στην Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Andrews.  Οι επισκέπτες ταξίδευαν με περίπου 100 μίλια/ώρα για το μεγαλύτερο μέρος, αλλά αυτό που ήταν απίστευτο ήταν η ικανότητά τους να επιτύχουν την εκπληκτική ταχύτητα των 7,200 μίλια/ώρα κατά την επιτάχυνση. Οι δυνατότητες των αντικειμένων ήταν πολύ πέρα από την τεχνολογική ικανότητα μας εκείνη την εποχή.   
 
  



Washington Post, 28 Ιουλίου 1952: «Στρατιωτικό πέπλο μυστικότητας σχετικά με τα μυστηριώδη, λαμπερά εναέρια αντικείμενα που εμφανίστηκαν σε διάφορες οθόνες ραντάρ στην Ουάσιγκτον χθες το βράδυ, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.  Ένας εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε:« Δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι είναι ιπτάμενοι δίσκοι. Αντίθετα, δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι δεν είναι ιπτάμενοι δίσκοι. «

Τα ΑΤΙΑ πάνω από την Ουάσιγκτον παρατηρήθηκαν και φωτογραφήθηκαν  από πολλούς. Οι μάρτυρες ήταν «υψηλού» επιπέδου, όπως το προσωπικό της Air Force, καθιστώντας τις θεάσεις της DC ένα ισχυρό επιχείρημα για τη δραστηριότητα των UFO.


Ο ιπτάμενος “Saucer Sam
Το 1952 ο πιλότος της RAF Roland Hughes, γυρνώντας από εκπαιδευτική αποστολή από την Δ. Γερμανία, παρατήρησε ότι ένας αστραφτερός μεταλλικός ασημί δίσκος τον ακολουθούσε, και πέταγε μαζί του μέχρι που εξαφανίστηκε με απίστευτη επιτάχυνση. Η παρατήρηση του πιλότου έγινε γνωστή από τα έγγραφα που απελευθερώθηκαν από το αρχείο Churchill του πανεπιστήμιου του Cambridge. Το αντικείμενο πιάστηκε από τα ραντάρ της RAF, η οποία επιβεβαίωσε ότι ταξίδευε με ταχύτητες πολύ μεγαλύτερες από οποιοδήποτε αεροσκάφος της εποχής. Ο πιλότος στάλθηκε για να δώσει αναφορά στον ίδιο τον υπουργό Αεροπορίας Duncan Sandys, ο οποίος πείστηκε και ζήτησε την διερεύνηση της υπόθεσης. Σύμφωνα με την οικογένεια του Hughes, ποτέ δεν μίλησε για το περιστατικό, εκτός από τις φορές που του ζητήθηκε από την υπηρεσία του.

Ο Roland Hughes στέκετε δίπλα στο αεροσκάφος με το οποίο παρατήρησε το ασημί αντικείμενο. Πάνω στο αεροσκάφος οι συνάδελφοι του έχουν ζωγραφίσει το άγνωστο αντικείμενο που επιβεβαιώθηκε από το ραντάρ

  Ένα πολύ ενδιαφέρον video με καταγραφή u.f.o σε radar αεροδρομίου της Ρωσίας, καθώς & συνεντεύξεις από τον Ελλαδικό χώρο της εκπομπής ΠΥΛΕΣ του  ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ 








Καταγραφές ΑΤΙΑ από ελληνικά ραντάρ

Ανάλογες περιπτώσεις καταγραφείς άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων υπάρχουν και στον ελληνικό χώρο είτε από στρατιωτικά ραντάρ είτε από πολιτικά. Οι περιπτώσεις που αναφέρονται παρακάτω είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό (με εξαίρεση μια περίπτωση του 1986), δεν είναι καταχωρημένες σε περιοδικά και εφημερίδες, και έρχονται στην επιφάνεια από καλή δουλειά φίλων ερευνητών της ομάδας Ερ.Ε.Ν.Ζω και της συνεργασίας μας μαζί τους.

Εντολή αποσιώπησης
Η πρώτη περίπτωση που θα αναφέρουμε είναι ίσως η πιο σημαντική, καθώς υπάρχει και εντολή αποσιώπησης του στρατιωτικού που βρέθηκε στην περιοχή του συμβάντος. Ο αυτόπτης μάρτυρας και στρατιωτικός με το όνομα Μιχάλης υπηρετούσε στο νησί της Χίου το 2005. Παρακάτωακολουθεί η ιστορία του.
«Ένα καλοκαιριάτικο βράδυ (Σαββάτο) και γύρω στις 2:00, ο συναγερμός μου σε δύο περιοχές του ραντάρ άρχισε να πηγαίνει σαν τρελός… Σκέφτηκα πως ίσως ήταν θαλάσσιοι στόχοι επειδή τα «μάτια» του ραντάρ ήταν στραμμένα (180 μοίρες) έτσι ώστε να ελέγχουν την Τουρκική περιοχή θάλασσας-εδάφους και περίπου 20 μέτρα από το επίπεδο θαλάσσης. Έκανα λάθος. Αφού έκλεισα το συναγερμό και έκανα τις απαραίτητες ενέργειες είδα τους δύο στόχους να ανεβαίνουν σε ένα υψηλότερο επίπεδο (150 μέτρα) και η ταχύτητά τους να αυξάνεται στα 110 χλμ/ώρα και σε μία απόσταση από μένα σχεδόν 6 μίλια. Άμεσα έστειλα δύο στρατιώτες με διόπτρες νυχτερινής όρασης να δουν τι γίνεται. Καθώς κοιτούσα το μόνιτορ τα δύο ιπτάμενα αντικείμενα πήγαιναν μαζί και άλλαζαν θέσεις σαν τρελά. Η απόσταση τώρα ήταν μικρότερη. Τηλεφώνησα σε κάποιον άλλο χειριστή ραντάρ ο οποίος βρισκόταν 14 μίλια βορειότερα από μένα και τον ρώτησα για το περιστατικό.
Μου είπε πως το ραντάρ του είχε κολλήσει πριν από δέκα λεπτά. Μετά από αυτό το τηλεφώνημα βγήκα έξω να δω τι γίνεται παίρνοντας τα κιάλια. Εκείνη τη στιγμή οι στρατιώτες επέστρεφαν φωνάζοντας ενώ τα ιπτάμενα αντικείμενα ήταν πίσω τους σχεδόν 50 μέτρα ψηλά και 100 μέτρα μακριά!. Τρομοκρατηθήκαμε καθώς κανένας ήχος δεν ακουγόταν από τα αντικείμενα, μόνο ησυχία και ακροβατικές κινήσεις, και τρέξαμε μέσα στο κτίριο. Είδα το ραντάρ μου να κλείνει και προσπάθησα να κάνω επανεκκίνηση όλα τα συστήματα καθώς το ρεύμα είχε κοπεί για ένα λεπτό. Οι άλλοι στρατιώτες φώναζαν «Φεύγουν, φεύγουν» και τότε όλα τα συστήματα επανήλθαν στο φυσιολογικό. Αφού έκανα την αναφορά μου, διατάχθηκα να μην πω τίποτα γιʼ αυτά που είχα δει και επίσης ένα μήνυμα από την μονάδα μου στην Αθήνα να μην αναφέρω περίπτωση UFO ξανά. Δεν ξαναείδα τους στρατιώτες που ήταν μαζί μου και μετά από 5 μήνες αποστρατεύτηκα. Έχω δύο γιους και μία σύζυγο και είμαι ακόμα νέος (30 χρονών). Αυτά είναι τα μόνα πράγματα που με έκαναν να σιωπήσω μέχρι τώρα».

UFO σαν… πούρο
Το παρακάτω περιστατικό που συνέβη στις 14/12/1986 αναφέρθηκε από την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» στις 15/12 και από την «Ελευθεροτυπία» στις 18/12. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτής της περίπτωσης είναι ότι αναφέρθηκε από τρεις ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τρία διαφορετικά σημεία και οι οποίοι δεν είχαν καμία επαφή μεταξύ τους. Τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν τα εξής «UFO σαν… πούρο πέρασε από Νάξο, Λήμνο και Κέρκυρα.  UFO ανέφεραν επίσημα, στο Αρχηγείο Αεροπορίας ότι είδαν στον ουρανό χθες το απόγευμα τρεις ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Πολιτικής Αεροπορίας. Το σημαντικό στη περίπτωση είναι ότι οι αναφορές τους έγιναν ανεξάρτητα, αφού υπηρετούν σε τρία διαφορετικά σημεία της Ελλάδας, τη Νάξο, τη Λήμνο και τη Κέρκυρα και δεν είχαν καμία επαφή μεταξύ τους. Το Αρχηγείο Αεροπορίας που εξέτασε τις αναφορές τους διαπίστωσε ότι οι ακριβείς χρόνοι, που του αναφέρθηκαν ότι πέρασε πάνω από τα τρία νησιά το ιπτάμενο «σε σχήμα πύρινου πούρου» αντικείμενο προϋποθέτουν μία ταχύτητα μεγαλύτερη των 3000 μιλίων. Συγκεκριμένα οι χρόνοι Λήμνου – Νάξου είχαν διαφορά τριών λεπτών και Λήμνου – Κέρκυρας, επτά. Αξιωματικοί του ΓΕΑ εξέφρασαν την γνώμη ότι μάλλον πρόκειται για κάποιο διαστημικό όχημα ή για δοκιμές Αμερικανών με ακτίνες λέϊζερ.

Τον Μάρτιο του 2004, το πλήρωμα στρατιωτικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους στο Μεξικό παρατήρησε έκπληκτο τρία άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα στο ραντάρ τους. Καθώς με γυμνό μάτι δεν μπορούσαν να δουν τίποτα στην περιοχή που υποτίθεται ότι κάτι γινόταν, χρησιμοποίησαν την υπέρυθρη κάμερα για να τα εντοπίσουν. Για τα επόμενα 30 λεπτά, κατέγραψαν 11 ΑΤΙΑ που κινούνταν στον ουρανό με εκπληκτική ταχύτητα.

7 ΑΤΙΑ κατά την διάρκεια της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ»
Μια σημαντική καταγραφεί μας έρχεται από την 115 Π.Μ στην Σούδα το 1996. Ο μάρτυρας Μ.Π. περιγράφει: «Το φθινόπωρο του 1996 , κατά την διάρκεια της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ υπηρετούσα την θητεία μου στην αεροπορία στην 115 Π.Μ. στη Σούδα και έλαβε μέρος ένα γεγονός που το αντιληφθήκαμε όλοι όσοι βρισκόμασταν στην μοίρα που άνηκα τότε, στην ΜΕΕΠ της οποίας ο θάλαμος βρίσκεται ακριβώς δίπλα στα υπόγεια του Θαλάμου Επιχειρήσεων (Θ.Ε.) της πτέρυγας, καθώς και όσοι βρισκόταν μέσα στον Θ.Ε. Περίπου στις 23.30 μας ξύπνησε με φωνές ο συνάδελφος που ήταν υπεύθυνος κιλικίου , ο οποίος λόγο της άσκησης βρισκόταν στο Θ.Ε. για να εξυπηρετεί τους αξιωματικούς που ήταν εκεί , λέγοντας μας ότι στο ραντάρ έπιασαν 7 UFO πάνω από το Ρέθυμνο. Σηκωθήκαμε λοιπών όλοι και λόγο του ότι ήμασταν ντυμένοι πλήρως όπως επιβάλει η κατάσταση επιφυλακής που ήμασταν εξαιτίας της άσκησης, βγήκαμε αμέσως έξω όπου και είδαμε όλους όσους ήταν τότε στον Θ.Ε. να έχουν βγει έξω και να κοιτούν τον καθαρό από νέφη ουρανό στην κατεύθυνση προς Ρέθυμνο. Έτσι και εμείς στρέψαμε το βλέμμα μας προς εκεί και είδαμε 7 φωτεινές μπάλες να ανεβοκατεβαίνουν σε μεγάλο ύψος πάνω από την πόλη του Ρεθύμνου για αρκετή ώρα (περίπου 30 λεπτά) μέχρι που ενώθηκαν και με μια μεγάλη λάμψη χάθηκαν στο διάστημα».
Νατοϊκά αεροσκάφη κυνηγούν ΑΤΙΑ στην Θεσσαλονίκη

Μια θέαση που εμπλέκει και νατοϊκά αεροσκάφη συνέβη στην Θεσσαλονίκη στις 13  Νοεμβρίου 1981. Η θέαση ήταν οπτική αλλά και από ραντάρ. Το UFO εμφανίστηκε για δύο συνεχής νύχτες και το έπιασαν και τις δύο φορές τα ραντάρ της Νατοϊκής βάσης του Χορτιάτη, ενώ τη δεύτερη φορά το είδαν και αστυνομικοί μέσα από τη Θεσσαλονίκη. Και τις δύο φορές σηκώθηκαν για αναχαίτιση Νατοϊκά αεροσκάφη χωρίς κανένα όμως αποτέλεσμα.

(© Ερ.Ε.Ν.Ζω)

Πηγές: Paranormap.com
UFO EVIDENCE
NICAP
International UFO Reporter
Αρχείο Ερ.Ε.Ν.Ζω


0 Response to " Άγνωστες καταγραφές ΑΤΙΑ από ραντάρ του ελληνικού στρατού "

Δημοσίευση σχολίου