newscity1.net

Το χωριό των φαντασμάτων

Το χωρίο Pluckley, σύμφωνα με την έκδοση του έτους 1998 του βιβλίου των ρεκόρ Guinness, θεωρείται το πιο στοιχειωμένο χωρίο
στην Αγγλία, με 12 καταγεγραμμένες αναφορές φαντασμάτων…Τα περισσότερα συμβάντα
έλαβαν χώρα στο σταυροδρόμι που είναι γνωστό με το όνομα fright corner.

Ο άνδρας που ουρλιάζει
Αυτό είναι το πιο διάσημο φάντασμα του χωριού. Οι τρομακτικές κραυγές που ακούγονται ανήκουν σε έναν άνδρα που δούλευε σε ένα λατομείο και βρήκε φριχτό θάνατο όταν κατέρρευσε ένας τοίχος κ τν σύνθλιψε.

Ο ληστής
Ο ληστής Robert du Bois, συνήθιζε να κρύβεται στον κορμό μιας ξεραμένης βελανιδιάς για να αιφνιδιάζει τα θύματά του. Τελικά όμως η κρυψώνα του έγινε γνωστή και κάποιος από το χωριό αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια του. Έχωσε λοιπόν το σπαθί του στον κορμό του δέντρου και συνεπώς και στο σώμα του ληστή, που κρυβόταν εκεί. Σήμερα το δέντρο δεν υπάρχει πλέον, αλλά το φάντασμα του Robert στοιχειώνει το σταυροδρόμι παραμονεύοντας για τα επόμενα θύματά του.

Η γριά τσιγγάνα
Στο ρέμα της περιοχής εμφανίζεται το φάντασμα μιας γριάς τσιγγάνας που απ’ότι λέγεται κάηκε ζωντανή όταν αποκοιμήθηκε με την πίπα της αναμμένη και άρπαξαν φωτιά τα ρούχα της.

Το κάρο με τα άλογα
Το φασματικό όχημα έχουν παρατηρήσει αρκετοί άνθρωποι σε διαφορά μέρη γύρω από το χωρίο. Συνήθως το έλκουν δύο ή τέσσερα άλογα και τελευταία φορά που καταγράφηκε εμφάνισή του ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ενενήντα.

Η στοιχειωμένη εκκλησία του Pluckley
Η εκκλησία St. Nicolas αποτελεί το κέντρο της υπερφυσικής δραστηριότητας.Εκρήξεις και χτυπήματα ακούγονται κάτω από την εκκλησία και την ίδια στιγμή φώτα αναβοσβήνουν στο εσωτερικό της.

Εικάζεται ότι όλα αυτά προκαλούνται από την ανήσυχη ψυχή της Lady Dering, η οποία θάφτηκε μέσα σε εφτά φέρετρα, σε μια μάταιη προσπάθεια να διατηρηθεί το σώμα της χωρίς να επέλθει αποσύνθεση. Η ίδια γυναίκα επίσης εμφανίζεται στην αυλή της εκκλησίας. Επίσης μέσα στην εκκλησία εμφανίζεται ακόμα μια γυναίκα που σύμφωνα με τα ρούχα της προέρχεται από τα μέσα του εικοστού αιώνα.

Η κυρία με τα λευκά
Άλλη μια γυναίκα από την οικογένεια Dering εμφανίζεται στην εκκλησία του St. Nicolas, αλλά και στη βιβλιοθήκη του σπιτιού της οικογένειας. Συχνά τη μπερδεύουν με την άλλη κυρία της οικογένειας, αλλά πρόκειται για δυο διαφορετικά πρόσωπα, ίσως δύο αδερφές, ή μάνα και κόρη.

Η στοιχειωμένη pub
Η Black Horse pub χτίστηκε το 1430 και έκπτωτε συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Πράγματα μετακινούνται ή εξαφανίζονται και η σπιτονοικοκυρά έχει κλειδωθεί αρκετές φορές έξω. Υπάρχει επίσης ένα δωμάτιο στον πάνω όροφο, στο οποίο οι σκύλοι αρνούνται να πλησιάσουν, ενώ ένα κορίτσι ισχυρίζεται ότι είδε μια όμορφη κυρία με κόκκινο φόρεμα.

Ο δάσκαλος
Το 1800 ένας δάσκαλος κρεμάστηκε από ένα δέντρο. Το φάντασμά του το είδε το 1965 ένας συγγραφέας, να κρέμεται από ένα δέντρο. Φορούσε παντελόνι με τιράντες και ένα παλιό παλτό.

Ο καλόγερος
Λέγεται ότι στοιχειώνει ένα σπίτι που ονομάζεται Greystones. Ο λόγος που στοιχειώνει το συγκεκριμένο σπίτι είναι άγνωστος αν και απ’ότι λέγεται πέθανε σε αυτό.

Η Lady του Rose Court
Το φάντασμα πρέπει να ανήκε σε μια ερωμένη ενός μέλους της οικογένειας Dering και στοιχειώνει το σπίτι που ονομάζεται Rose Court. Ίσως συμμετείχε σε ένα ερωτικό τρίγωνο που περιλάμβανε και τον καλόγερο του Greystones. Αυτοκτόνησε τρώγοντας δηλητηριώδη βατόμουρα. Στοιχειώνει το σπίτι και τους κήπους και λέγεται ότι την ακούνε να φωνάζει τα δύο της σκυλιά.









0 Response to " Το χωριό των φαντασμάτων "

Δημοσίευση σχολίου