newscity1.net

Δείτε τα πιο περίεργα επαγγέλματα όλων των εποχών

Ο Economist προβλέπει ότι τα ρομπότ θα αντικαταστήσουν τους πωλητές και τους λογιστές και ο Bill Gates λέει ότι τα λογισμικά θα
αντικαταστήσουν και άλλες θέσεις εργασίας.
Με βάση τα στατιστικά του επαγγελματικού καταλόγου από
το 1850, ένα φοβερό βίντεο από το Mental Floss και κάποια έρευνα απ το Business Insider, παρουσιάζονται τα παλαιότερα και πιο περίεργα επαγγέλματα που έχουν εξαφανιστεί πλήρως.

Τοποθετητής κορίνων

Πριν δημιουργηθεί ο μηχανισμός τοποθέτησης κορίνων το 1936, νεαρά αγόρια προσλαμβάνονταν για αυτή τη δουλειά.

Κρανιολόγος

Πριν απορριφθεί ως ρατσιστική και φοβερή ψευδοεπιστήμη, πολλοί άνθρωποι επισκέπτονταν τους κρανιολόγους, οι οποίοι μπορούσαν να "διαβάσουν" τη νοημοσύνη του ενδιαφερόμενου από το σχήμα του κεφαλιού.

Κόφτης πάγου

Πριν δημιουργηθούν ψυγεία με πάγο, οι άνθρωποι έπρεπε να τον κόβουν από μια λίμνη. Έτσι έπρεπε να προσλάβουν έναν κόφτη πάγου.

Συλλέκτης βδελλών

Οι βδέλλες θεωρούνταν ιαματικές για τις πληγές των ασθενών και οι γιατροί χρησιμοποιούσαν πολλές από αυτές.

Συλλέκτης πτωμάτων

Σε μια ακόμα δυσάρεστη περίπτωση πρόωρης ιατρικής, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έσκαβαν τους τάφους και έπαιρναν πτώματα από τα νεκροταφεία ώστε να τα πουλήσουν στις ιατρικές σχολές.

Μπαρουτατζής

Νεαρά αγόρια σε πολεμικά πλοία, χρειάζονταν για να γεμίζουν ταχύτατα το κανόνι όταν άδειαζε από μπαρούτι.

“Πνεύμονας”

Οι αλχημιστές χρειάζονταν κάποιον να κρατάει την φωτιά στο εργαστήριό τους και εμπνεύστηκαν αυτόν τον πολύ πετυχημένο τίτλο, για αυτούς τους ανθρώπους: πνεύμονες.

Λέκτορας

Οι εργάτες των εργοστασίων χρειάζονταν κάποια διασκέδαση, έτσι ο λέκτορας στημένος σε περίοπτη θέση, τους διάβαζε τα νέα και λογοτεχνικά βιβλία.

Δαγκεροτυπέας

Πολύ πριν τις selfies, είχαμε κάτι αντίστοιχο, τις δαγκεροτυπίες, το πιο πρώιμο είδος φωτογραφίας. Αυτές οι εικόνες σε γυαλιστερό ασημί προέρχονταν από αφοσιωμένους δαγκερεοτυπείς.

Παγιδευτής ποντικιών

Οι παγιδευτές ποντικιών καθάριζαν την περιοχή από τα τρωκτικά ώστε να μην μεταφέρουν ασθένειες στις κατοικημένες περιοχές.



0 Response to " Δείτε τα πιο περίεργα επαγγέλματα όλων των εποχών "

Δημοσίευση σχολίου